SUA investighează cipurile de inteligență artificială ale Nvidia livrate în China

0
Publicat:

Secretarul Comerțului, Gina Raimondo, a declarat că SUA analizează detaliile a trei noi acceleratoare de inteligență artificială pe care Nvidia Corp. le dezvoltă pentru China, după ce a promis la începutul acestei luni că va restricționa orice cipuri noi care oferă țării asiatice capacități de inteligență artificială.

foto cip cu inteligență artificială
Cip cu inteligență artificială Foto: Shutterstock

"Ne uităm la fiecare specificație a fiecărui cip nou, evident pentru a ne asigura că nu încalcă controalele la export", a declarat ea într-un interviu acordat luni agenției Bloomberg News, în timpul unei vizite în Nashua, New Hampshire.

"Vorbim cu Nvidia în mod regulat și ar trebui să spun că este un partener bun", a adăugat ea. "Avem o relație de lucru strânsă cu ei. Ei fac schimb de informații".

Nvidia, cu sediul în Santa Clara, California, este în curs de a dezvolta cipuri specifice Chinei, după ce SUA a înăsprit controalele la export pentru a bloca exportul de semiconductori pe care compania îi proiectase anterior pentru China. Noile procesoare respectă orientările mai stricte privind China, anunțate de Comerț la începutul acestei toamne, a declarat directorul executiv Jensen Huang reporterilor din Singapore săptămâna trecută.

Ca răspuns la ultimele remarci ale lui Raimondo, Nvidia a declarat că lucrează cu guvernul american urmând regulile clare ale acestuia și căutând să "ofere soluții conforme pentru centrele de date clienților din întreaga lume".

Raimondo a avertizat companiile în această lună că SUA pot și vor înăspri și mai mult controalele pentru a capta noile tehnologii care ar putea oferi Beijingului un avantaj. "Dacă reproiectați un cip în jurul unei anumite linii de tăiere care le permite să facă inteligență artificială, îl voi controla chiar a doua zi", a declarat ea la Forumul național de apărare Reagan din California.

Departamentul Comerțului a refuzat să comenteze dacă intenționează să restricționeze noile cipuri ale Nvidia, dar a reiterat că va actualiza în permanență regulile pentru a răspunde la o amenințare în evoluție. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite