Grindeanu: A fost desemnat câştigătorul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate destinat construcţiei drumului de mare viteză Craiova-Lugoj
0
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anuţat, miercuri, că a fost desemnat câştigătorul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate destinat construcţiei drumului de mare viteză Craiova- Drobeta Turnu Severin- Lugoj.
„A fost desemnat câştigătorul contractului pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate destinat construcţiei drumului de mare viteză Craiova- Drobeta Turnu Severin- Lugoj. Prin construcţia acestui drum va fi redus considerabil timpul de călătorie între localităţile Craiova şi Lugoj”, a transmis ministrul Transporturilor pe pagina sa de Facebook.
Acesta precizează că, în plus, va fi asigurată o conexiune mai eficientă cu viitoarele drumuri expres Craiova – Piteşti şi Craiova- Târgu Jiu.
Ministrul a mai adăugat că asocierea Egis Romania SA – Search Corporation S.R.L.– Italrom Inginerie Internaţională SRL – Geostud S.R.L. – ECO Geodrum S.R.L. – Egis International SAS a fost desemnată
câştigătoarea acestui contract de peste 92,7 milioane de lei fără TVA.
La începutul lunii septembrie, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunţa că au fost depuse cinci oferte pentru proiectarea drumului de mare viteză Craiova - Lugoj. Anunţul CNAIR venea la scurt timp după ce fostul ministru al transporturilor, Cătălin Drulă, scrisese pe pagina sa de Facebook că au fost depuse ofertele pentru acest proiect.
„Oferte depuse pentru proiectarea drumului de mare viteză Craiova-Lugoj. Dovadă că veştile bune nu vin nici ele singure: astăzi s-au depus 5 oferte în cadrul acestei licitaţii. Proiectul este unul esenţial pentru asigurarea unei conexiuni moderne şi rapide între două dintre regiunile ţării, Oltenia şi Banat.
Autostrada/drumul expres va avea o lungime de circa 250 de km şi are avantajul de a fi lansat/ă pe un model nou de caiet de sarcini care vine în ajutorul proiectantului, pe de o parte (prin stabilirea unui calendar clar de termene şi plăţi) şi, pe de altă parte, avantajează şi beneficiarul care primeşte la final un studiu de fezabilitate foarte detaliat (un aşa-numit „preliminary design”).
Acesta va permite, pe viitor, lansarea unei licitaţii pentru proiectare şi execuţie, având la bază un SF care elimină surprizele neplăcute de pe traseu, dar care dă, în acelaşi timp, constructorului libertatea de a inova şi adapta proiectul”, a scris ministrul.