Complexul Energetic Oltenia va fi listat pe bursă în septembrie sau octombrie, nu în iunie, aşa cum cere FMI. Trebuie evaluate rezervele de cărbune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Complexul Energetic Oltenia va fi listat la bursă în septembrie sau octombrie, şi nu în iunie, aşa cum era stabilit cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi Comisia Europeană (CE), pentru că societatea care evaluează rezervele de cărbune ale companiei a cerut mai mult timp pentru această operaţiune.

„Compania este în grafic cu listarea, dar anticipez o întârziere. S-a găsit cu greu un consultant internaţional care să facă evaluarea rezervelor de cărbune, dar a cerut mai mult timp. După 15-20 iulie ar trebui să fie finalizate procedurile. Cum nu este un moment prielnic pentru o ofertă în iulie, probabil împingem listarea după 15 septembrie, începutul lui octombrie“, a declarat miercuri Gabriel Dumitraşcu, directorul Direcţiei de Privatizări din Departamentul pentru Energie.

Dumitraşcu a adăugat că în aprilie va putea fi prezentat un nou termen pentru listarea producătorului de cărbune şi electricitate, după discuţii cu instituţiile financiare internaţionale.

Acordul cu FMI prevede lansarea unor oferte publice iniţiale, la finele lunii iunie, pentru 15% din acţiunile statului la Complexul Energetic Oltenia şi Hidroelectrica.

Listarea Hidroelectrica va fi amânată, cel mai probabil, întrucât compania a reintrat în insolvenţă la sfârşitul lunii februarie.

Complexul Energetic Oltenia a fost înfiinţat în 2012 prin fuziunea Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia cu complexurile energetice Turceni, Rovinari şi Craiova. Compania este cel de-al doilea producător naţional de energie şi cel mai mare producător de cărbune din ţară.

Statul deţine, prin Departamentul pentru Energie, 77% din acţiunile Complexului Energetic Oltenia, iar Fondul Proprietatea are o participaţie de 21,5%.

Mai puteţi citi:

Niţă nu renunţă la companiile integrate cu un mix energetic. Activele cu alt scop decât producţia de electricitate ar putea fi scoase din Hidroelectrica

Constantin Niţă, ministrul delegat pentru Energie, nu renunţă la ideea realizării unor companii integrate, care să funcţioneze pe baza unui mix de resurse şi care să devină, ulterior, actori regionali.

Guvernul se angajează în faţa FMI să nu divizeze sau să fuzioneze Hidroelectrica ori Complexul Energetic Oltenia înainte de listare

Executivul s-a angajat în faţa Fondului Monetar Internaţional (FMI) să nu divizeze sau să fuzioneze societăţile sau activele societăţilor programate pentru listări în acest an, nici direct, nici indirect prin iniţiative precum legea holdingului, potrivit draftului scrisorii de intenţie, prezentat de către Hotnews.ro.

Minerii de la Berbeşti şi Alunu nu se vor externalizaţi, deşi CET Govora e gata să preia carierele aflate subordinea Complexului Energetic Oltenia

Aproximativ 900 din cei 1000 de mineri care-şi desfăşoară activitatea în carierele de la Alunu şi Berbeşti au semnat o petiţie prin care îşi manifestă dorinţa de a rămâne în subordinea Complexului Energetic Oltenia (CEO). Ministerul Economiei, acţionar majoritar în CEO, şi-a dat însă acordul pentru ca exploatările miniere din judeţul Vâlcea să fie externalizate în acest an.

Directorul Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel, audiat ca martor în dosarul în care Gruia Stoica a fost arestat

Directorul Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel, s-a prezentat luni dimineaţă la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru a fi audiat ca martor în dosarul în care patronul Grupului Feroviar Român, Gruia Stoica, a fost arestat preventiv pentru cumpărare de influenţă.

Complexul Energetic Oltenia a semnat un acord de 200 de milioane de euro cu BERD pentru modernizarea unui grup de la Turceni

Complexul Energetic Oltenia a semnat un acord de finanţare de 200 de milioane de euro cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi un grup de bănci comerciale pentru modernizarea grupului 6 de la Turceni.

Creditorii au aprobat planul de reorganizare a RAAN

Adunarea creditorilor Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare (RAAN) a aprobat planurile de reorganizare a acestei companii, a declarat Ion Tudor, administratorul societăţii Tudor&Asociaţii, administratorul judiciar al regiei de stat.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite