Studiul care prezintă situaţia antreprenoriatului: guvernele sunt chemate să acţioneze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
w

În contextul in care multe tari continua sa se confrunte cu niveluri ridicate ale somajului si cu provocari legate de cresterea economica, un studiu EY invita guvernele, inaintea Summit-ului Liderilor G20 de saptamana viitoare, sa colaboreze cu antreprenorii pentru a stimula cresterea economica si pentru a crea noi locuri de munca.

Studiul EY G20 Entrepreneurship Barometer 2013 (Barometrul antreprenoriatului in tarile G20) prezinta situatia antreprenoriatului si clasamentul tarilor din G20, din punctul de vedere al celor cinci piloni ai ecosistemului antreprenorial: accesul la finantare, cultura antreprenoriala, sistemul fiscal si de reglementare, educatia si formarea profesionala, precum si sprijinul coordonat pentru dezvoltarea antreprenoriatului. Barometrul are la baza un sondaj derulat in randul a peste 1.500 de antreprenori de top, date calitative privind mediul antreprenorial din cadrul G20, precum si analizele EY a peste 200 de programe guvernamentale.

Barometrul ofera peste 40 de recomandari cheie pentru guverne, antreprenori si corporatii pentru imbunatatirea conditiilor prin care antreprenoriatul poate stimula cresterea economica si crearea de locuri de munca.

Pietele emergente vin repede din urma

In cadrul G20, tarile mature detin cel mai mare scor pe toti pilonii din barometru, oferind cele mai bune ecosisteme pentru dezvoltarea antreprenoriatului.

La nivelul celor cinci piloni, Australia, Canada, Coreea de Sud, Marea Britanie si SUA se afla pe primele locuri din G20. SUA este lider in ceea ce priveste accesul la finantare si cultura antreprenoriala, iar Franta ocupa primul loc la categoria educatie si formare profesionala. Cu toate acestea, pietele emergente reduc decalajul si aduc cele mai rapide imbunatatiri sistemului lor antreprenorial. Arabia Saudita este perceputa ca fiind cea mai atractiva din punct de vedere fiscal si al conditiilor de reglementare, datorita ratelor reduse de impozit pe profit si normelor juridice simplificate. In cadrul pilonului referitor la sprijin coordonat, care include programe de mentorat si schimb de bune practici, Rusia detine scorul cel mai mare, urmata de Mexic si Brazilia.

Crearea de locuri de munca si somajul in randul tinerilor

Antreprenorii ofera doua treimi din locurile de munca din tarile G20 si reprezinta un motor important pentru crearea de locuri de munca, inclusiv pentru tineri. Pe intreg teritoriul UE, s-a estimat ca antreprenorii au generat 67% din noile locuri de munca in 2012 , in timp ce in China, procentul s-a ridicat la 75%.

Citiţi continuarea articolului pe wall-street.ro

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite