IKEA va testa închirierea de mobilă în 30 de pieţe, inclusiv în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ikea

IKEA va testa în toate cele 30 de pieţe în care activează, inclusiv în România, un serviciu prin care le va permite clienţilor să închirieze mobilă, în loc să o cumpere, ca parte a strategiei companiei de a reduce vânzarea de mobilă ieftină de unică folosinţă ca răspuns la preocupările legate de mediu, scrie Reuters.

Cel mai mare grup de mobilier din lume a declarat iniţial în luna februarie că va intra pe piaţa de leasing de mobilier. Miercuri, compania şi-a anunţat planul concret în acest sens la un eveniment organizat la primul magazin „durabil” din Kaarst, Germania de Vest, deschis în 2017.

IKEA a început deja să testeze diferite proiecte de închiriere de mobilă în Olanda, Suedia, Elveţia şi Polonia şi acum plănuieşte să extindă testele în toate cele 30 de pieţe ale sale, în următorul an.

„Testarea ofertelor de leasing este una dintre modalităţile prin care ne provocăm să ne realizăm strategia de transformare”, a declarat Jesper Brodin, director executiv al Ingka Group, care deţine majoritatea magazinelor IKEA.

Potrivit lui, schimbările climatice şi consumul nesustenabil sunt printre cele mai mari provocări cu care ne confruntăm în societate.

Mişcarea IKEA către sprijinirea unei economii mai circulare vine în contextul în care mulţi tineri consumatori spun că doresc să-şi minimizeze impactul asupra mediului, preferând să închirieze produse, care merg de la maşini la haine.

Modelul de afaceri al IKEA era deja sub presiunea creşterii comerţului online cu amănuntul şi a unei reticenţe din ce în ce mai mari în rândul cumpărătorilor mai tineri de a merge în marile magazine situate în afara oraşului, pentru a cumpăra mobilier dezasamblat şi a-l asambla singuri.

IKEA, care a avut vânzări globale de 39 de miliarde de euro anul trecut, a declarat că doreşte să dezvolte oferte de leasing bazate pe abonament pentru a încuraja reutilizarea produselor de cât mai multe ori înainte de a fi reciclate.

Compania s-a angajat deja să realizeze toate produsele sale din materiale regenerabile şi reciclate până în 2030 şi, de asemenea, să conceapă toate produsele sale astfel încât să fie reutilizate, reparate şi reciclate. În 2018, compania a preluat 1 milion de comenzi pentru piese de schimb pentru a repara produsele.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite