Daimler a primit o comandă uriaşă de maşini de la Uber, spaima taximetriştilor: peste 100.000 de autoturisme Mercedes S-Class

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Uber a fost intens criticată în 2014 din cauza unor incidente de siguranţă cu şoferii săi, dar şi din cauză că se lansează în multe oraşe din lume fără a acorda atenţie legislaţiei din domeniul taximetriei FOTO AFP
Uber a fost intens criticată în 2014 din cauza unor incidente de siguranţă cu şoferii săi, dar şi din cauză că se lansează în multe oraşe din lume fără a acorda atenţie legislaţiei din domeniul taximetriei FOTO AFP

Grupul german Daimler a primit o comandă uriaşă de maşini de la Uber, companie specializată în servicii de transport oferite prin intermediul persoanelor particulare, supranumită „spaima taximetriştilor“: peste 100.000 de autoturisme Mercedes S-Class.

Surse apropiate situaţiei din ambele companii au declarat pentru revista „Manager Magazin“, citată de Reuters, că Uber a făcut o comandă pe termen lung, pentru cel puţin 100.000 de automobile Mercedes S-Class. 

Uber este interesată în mod special de vehicule cu conducere automată, acestea urmând să fie disponibile după anul 2020. Reprezentanţii Daimler au refuzat să comenteze, iar cei ai Uber din Germania nu au fost disponibili pentru comentarii, potrivit Reuters.

Uber Tehnologies a lansat în 2009 o aplicaţie de smartphone foarte populară ce permite utilizatorilor să închirieze vehicule pentru excursii în mare parte locale. 

Uber a fost intens criticată în 2014 din cauza unor incidente de siguranţă cu şoferii săi, dar şi din cauză că se lansează în multe oraşe din lume fara a acorda atenţie legislaţiei din domeniul taximetriei.

Popularitatea aplicaţiei Uber în Europa şi în întreaga lume a dus la proteste şi din partea şoferilor de taxi, care se plâng că astfel de servicii intră pe piaţa companiilor de taxi fără să fie nevoite să suporte costuri la fel de mari pentru respectarea reglementărilor şi licenţe.

În mai multe dintre protestele organizate în Europa, şoferii de taxi nu au vizat direct servicii de tipul Uber, ci reglementările stricte care le creează dificultăţi să concureze cu acestea.

Uber a fost interzisă de justiţie în mai multe oraşe din Statele Unite şi Europa.

Uber s-a lansat în România, în februarie 2015, sub forma uberX, Bucureştiul fiind primul oraş care beneficiază de serviciile platformei.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite