Africa, noul pol de investiţii in construcţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grupul Lafarge se asteapta totodata ca productia anuala in Zimbabwe sa creasca la 500.000 de tone pe an
Grupul Lafarge se asteapta totodata ca productia anuala in Zimbabwe sa creasca la 500.000 de tone pe an

Pentru marii producători din construcţii, Africa a devenit una dintre principalele regiuni de dezvoltare. Este şi cazul Lafarge, unul dintre cele mai mari grupuri specializate în producţia de ciment la nivel global, companie care recent a anunţat fuziunea cu concurenţii de la Holcim şi care are intenţia de a investi suma de 250 de milioane de euro în construirea unei fabrici de profil în Zimbabwe.

O echipa de experti este asteptata in statul african in luna septembrie pentru a analiza posibilitatile de constructie a viitoarei facilitati de productie. Chiar si asa, extinderea operatiunilor pe “continentul negru” face parte din principalele obiective de dezvoltare pe termen lung, potrivit presei din Africa.

„Investitia totala necesara constructiei fabricii se ridica la circa 250-300 de milioane de dolari, dar suma este una esimativa, din moment ce nu stim cum va arata terenul pe care va fi amplasata, ce tip de echipamente va necesita si ce materie prima vom avea la indemana”, au aratat oficialii grupului francez din Zimbabwe.

Reprezentantii Lafarge au mai precizat exista un buget alocat pentru o investitie intr-un stat sub saharian, iar investitia va fi demarata in momentul in care exista toate aprobarile necesare. Grupul Lafarge se asteapta totodata ca productia anuala in Zimbabwe sa creasca la 500.000 de tone pe an, in actuala facilitate de productie pe care o detine in statul african, in urma unei investitii cuprinse intre 10 si 15 millioane de dolari.

Compania franceza lucreaza in acest moment in Zimbabwe la o capacitate de 70%, echivalentul a 370.000 de tone pe an. Mai mult, Lafarge a investit circa cinci milioane de dolari in mententanta fabricii din sud-estul Africii, iar in momentul de fata principala investitie va fi directionata catre marirea capacitatii de productie.

Lafarge detine in Africa 23 de fabrici de ciment si 27 de statii de betoane si agregate in 11 tari, activitatea grupului francez fiind concentrata mai mult pe partea sud estica a continentului.

Citeşte continuarea pe wall-street.ro

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite