Şapte produse pe care niciodată să nu le cumperi noi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Produsele second-hand ajută americanii să facă economii de miliarde de dolari. FOTO: Reuters
Produsele second-hand ajută americanii să facă economii de miliarde de dolari. FOTO: Reuters

A cumpăra produse second-hand poate fi o alegere foarte bună, iar Statele Unite ale Americii cunosc foarte bine acest adevăr. Americanii cheltuiesc în fiecare an aproximativ 13 miliarde de dolari (10 miliarde de euro) cumpărând bunuri care au mai fost folosite şi, cu siguranţă, economisesc multe alte miliarde de dolari în urma acestui proces. Dar care sunt cele mai bune alegeri pentru produse second-hand?

Deşi pare o misiune imposibilă să economisim bani şi să încheiem afaceri bune în acelaşi timp, produsele second-hand pot fi soluţia salvatoare. Iată care sunt cele mai importante şapte produse pe care să eviţi să le cumperi noi:

1. Maşini

Experţii auto de la Edmunds.com spun că o maşină îşi pierde aproximativ 11% din valoare atunci când este condusă pentru prima oară, tocmai cumpărată de la showroom. Şi continuă să se deprecieze între 15% şi 25% anual, în primii cinci ani, potrivit Yahoo! Finance

Pentru a încheia o afacere mai bună, optaţi pentru o maşină second-hand care are certificat de inspecţie şi care a fost recondiţionată, documentul fiind eliberat de producător sau de o instituţie oficială.

2. Haine de firmă

Tinerele inventive şi mereu la modă ştiu că nu este nevoie să cheltuie milioane de dolari pentru a-şi reînnoi garderoba, graţie magazinelor specializate în vânzarea hainelor second-hand sau de tip outlet (haine care nu s-au vândut în perioada sezonului pentru care au fost produse, vândute ulterior la preţuri reduse).

Poţi găsi haine ale designerilor preferaţi – dar pe care nu ţi le poţi permite la preţul întreg – la reduceri chiar de 70% din preţul iniţial pe site-uri precum Karma Couture sau eBay. De exemplu, o rochie de mătase Prada care se vinde nouă cu 750 de dolari (peste 576 de euro), pe Karma Couture costă până în 500 de dolari (aproximativ 384 de euro).

3. Bijuterii

Deşi ar putea deveni mult mai valoroase din punct de vedere sentimental pe măsură ce trece timpul, adevărul este că bijuteriile îşi pierd 10% din preţ în primul an de folosire, parţial din cauza valorilor schimbătoare de pe piaţă. Însă ceasurile se depreciază mai greu, aproximativ 5% pe an, după spusele experţilor intervievaţi de Yahoo! Finance.

4. Echipament pentru activităţi recreaţionale

De la bărci, corturi, sacuri de dormit până la jetski-uri, preţurile originale ale echipamentelor sportive nu rezistă prea mult odată ce le-ai cumpărat. Potrivit ghidului PowerBoat Buyer, bărcile şi iahturile se depreciază până la 50% în primii cinci ani de la cumpărare.

5. Echipament pentru exerciţii fizice

Produsele ceva mai costisitoare, cum ar fi benzile de alergat şi bicicletele electrice pot fi găsite la reduceri extrem de avantajoase atunci când le cumperi la mâna a doua. De exemplu, o bicicletă pentru exerciţii ce costă 1.000 de dolari în magazin (769 de euro), pe eBay o poţi găsi la un preţ mai mic de 500 de dolari (aproximativ 384 de euro).

6, Cărţi, Filme, Jocuri Video

Având la îndemână atât anticariate, cât şi magazine virtuale precum eBay şi Amazon, nu există niciun motiv pentru care să plăteşti mai mult decât ce e necesar. Un bun pont: ultima carte a celebrului scriitor Dan Brawn, „Inferno”, costă aproximativ 30 de dolari (peste 23 de euro), însă preţul în librăriile online este de aproximativ 10 dolari (aproape 8 euro).

7. Instrumente muzicale

În cazul în care ai un copil care va primi lecţii la un anumit instrument, ar fi bine să arunci o privire şi la produsele magazinelor online. Pe eBay poate fi găsită o vioară cu 40 de dolari (aproape 31 de euro), deşi în magazin costă 300 de dolari (230 de euro). În plus, poţi citi comentariile şi observaţiile celor care au ales aceeaşi metodă.

 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite