1.400 de plângeri împotriva Volkswagen. Un tribunal şi-a suplimetat personalul pentru a face faţă plângerilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul regional de la Braunschweig, Germania, a anunţat că a primit de la investitori care se consideră lezaţi 1.400 plângeri de despăgubire, în valoare de 8,2 miliarde de euro. În aceste condiţii, instanţa a anunţat că şi-a suplimentat personalul şi spaţiul pentru a face valului de procese împotriva producătorului auto, relatează The Associated Press, preluat de news.ro.


Din totalul de 8,2 miliarde de euro, 2 miliarde sunt reprezentate de cereri de despăgubire ale unor investitori instituţionali, iar grosul cereri ale unor investitori privaţi, a anunţat tribunalul din Saxonia Inferioară (în nordul Germaniei, unde se află sediul Volkswagen), într-un comunicat.

Numai luni au fost depuse 750 de plângeri, de un singur cabinet de avocatură, în contextul în care se apropie termenul de prescripţie de un an.

Investitori instituţionali şi individuali reproşează constructorului auto că nu le-a dezvăluit la timp faptul că era vizat de o acţiune a autorităţii de reglementare americane cu privire la un program informatic ce i-a permis să trişeze la teste ale emisiilor diesel.

Informaţia le-ar fi permis să decidă dacă să-şi vândă acţiunile, a căror valoare a scăzut brusc, după ce Agenţia americană pentru Protecţia Mediului a anunţat cazul pe 18 septembrie, susţin aceştia.
Oficialii Volkswagen au replicat însă că şi-au respectat obligaţiile cu privire la divulgare.

Scandalul "Dieselgate" a izbucnit pe 18 septembrie 2015, când autorităţile americane au acuzat Volkswagen - numărul unu european în construcţia de automobile, care deţine 12 mărci, inclusiv Seat, Audi şi Porsche - că a folosit un program informatic pentru a falsifica testele cu privire la nivelul poluării.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite