Programele START şi SRL-D se reiau din 31 august. Banca Transilvania şi CEC Bank, partenere la finanţarea proiectelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Economiei a selectat CEC Bank şi Banca Transilvania drept partenere în implementarea programului pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii debutanţi în afaceri (SRL-D) şi a programului START 2016, informează marţi instituţia.

O primă sesiune de depunere a cererilor de finanţare în cadrul acestor programe se încheie în seara zilei de 30 august, ora 20.00, dar o nouă sesiune se va deschide pe 31 august, ora 10.00, şi va dura până pe 14 septembrie, ora 20.00, precizează ministerul.

„Conform art 7, lit. c din Hotărârea Guvernului nr. 96/2011 privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 6/2011 pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii debutanţi în afaceri, cu completările şi modificările ulterioare, începând cu data de 30.08.2016, ora 20.00, aplicaţia de înscriere va deveni inactivă şi din data de 31.08.2016, ora 10.00 se va deschide o nouă sesiune de înscrieri, care va rămâne activă până în data de 14.09.2016, ora 20.00.
Numerele de înregistrare în Registrul Unic Electronic vor fi atribuite aplicanţilor după închiderea celei de-a doua sesiuni de înscriere“, se precizează într-un comunicat al ministerului.

Ce schimbări aduce noua sesiune

„Având în vedere faptul că cele două instituţii de credit au îndeplinit cerinţele solicitate şi că ofertele de creditare prezentate sunt similare, am decis să oferim aplicanţilor la cele două programe naţionale posibilitatea de a alege instituţia de credit prin intermediul căreia vor implementa programele în anul 2016“, a declarat secretarul de stat Claudiu Vrînceanu.

În comparaţie cu anul trecut, posibilitatea implementării în parteneriat cu instituţii de credit a programelor dedicate start-up-urilor şi debutanţilor în afaceri conduce la timpi suplimentari de efectuare a cheltuielilor de către beneficiari, măsura fiind totodată menită să încurajeze creditarea întreprinderilor aflate la început de drum, spun reprezentanţii ministerului.

O altă noutate faţă de anii precedenţi este posibilitatea acordată de instituţiile de credit partenere de a oferi aplicanţilor care solicită această facilitate un credit-punte pentru componenta de fond nerambursabil şi TVA, a mai comunicat ministerul.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite