Teama de noi taxe: IMM-urile se tem că nu sunt bani suficienţi pentru măsurile din Codul Fiscal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
IMM-urile se tem de noi taxe în urma aplicării noului Cod Fiscal
IMM-urile se tem de noi taxe în urma aplicării noului Cod Fiscal

Nici nu s-a instalat bine noul cabinet Cioloş şi deja mediul de afaceri se teme că guvernul nu va avea destui bani să acopere toate măsurile asumate în noul cod fiscal.

Reprezentanţii Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (IMM) se gândesc deja la efectele relaxării fiscale. Într-un mediu şi aşa plin de taxe, micii antreprenori se tem că aplicarea noului Cod Fiscal poate aduce noi dări către stat.Ei au exprimat aceste teme în cadrul unei conferinţe pe teme de fiscalitate.

„Amnistia fiscală, are  două tăişuri. Este foarte bună pentru că există foarte multe firme cu probleme din cauza banilor neîncasaţi de la stat. 98% din firmele care au probleme din cauza neîncasărilor au de primit bani de la stat. Acestea aveau clar nevoie de amnistie, dar apare altă problemă, cu cei cei care s-au zbătut şi şi-au plătit taxele. Vine un antreprenor la mine şi îmi spune "păi eu am vândut casa lu' soacră-mea sa plătesc... am fost mai prost decât vecinul?”, a declarat preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii, Liviu Rogojinaru.

Acesta precizează că multe dintre măsurile Codului Fiscal sunt bune, dar există posibilitatea ca resursele financiare pentru susţinerea lor să nu fie suficiente.

Potrivit lui Rogojinaru peste 90% din IMM-ri sunt microîntreprinderi. El spune că în majoritatea cazurilor este vorba de afaceri mici, de familie.

„Media de salariaţi este de 2,4, iar peste jumătate au angajaţi din familie. Cel mai mare consultant pentru un IMM este contabilul, pentru că nu are bani de avocat. Deci, amnistia trebuie privită cu foarte mare atenţie. Cei care beneficiază de ea cred că este prea puţin, iar cei care au plătit sunt supăraţi că au plătit”, a detaliat Rogojinaru.

Reprezentanţii IMM-urilor solicită mai multă atenţie pentru acest sector din care, în opinia lui Rogojinaru, se plătesc 67% din salariile din administraţie.
 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite