Războiul patentelor a ajuns şi în România: Chinezii de la ZTE nu mai voie să vândă telefoane şi echipamente 4G în ţara noastră, după un proces pierdut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul chinez ZTE a pierdut un proces Vringo, o societate care activează în domeniul proprietăţii intelectuale, astfel că nu mai are voie să comercializeze în ţara noastră smartphone-uri 4G/LTE şi nici echipamente telecom care să încorporeze această tehnologie, scrie site-ul telecompaper.com.

Decizia a fost luată de către Tribunalul Bucureşti şi a fost anunţată de către Vringo în data de 31 august. Iniţial, Vringo a câştigat în instanţă o interzicere temporară a vânzărilor ZTE cu această tehnologie în data de 30 iunie 2014, aceasta fiind a noua oară când ZTE a contestat decizia şi tot atâta când a pierdut, potrivit sursei citate.

În data de 6 august, ZTE România a depus o nouă cerere în instanţă pentru a revoca această interdicţie temporară şi de a o înlocui cu o cauţiune. Compania a argumentat că blocarea livrărilor face ca ZTE să nu mai poată să îşi onoreze obligaţiile contractuale, ceea ce îi provoacă pierderi substanţiale. De asemenea, ZTE a argumentat că Vringo nu a respectat o serie de cerinţe impuse de către Curtea Europeană de Justiţie în cazul Huawei vs ZTE, numai că cererea a fost respinsă ca neîntemeiată de către tribunal.

ZTE este al doilea grup telecom din China ca mărime, după Huawei, şi are sediul în Shenzen. Compania activează şi pe piaţa telefoanelor inteligente, lansând în ultimii ani dispozitive cu Android şi Window Phone. 

ZTE a fost fondată în anul 1985 ca Zhongxing Semiconductor Co., Ltd de un grup de investitori asociaţi cu ministerul chinez al Industriei Aerospaţiale. În 1993, compania şi-a schimbat denumirea în Zhongxing New Telecommunications Equipment Co., Ltd şi a creat un nou model de afaceri drept o entitate economică „deţinută de stat şi operată privat“. 

Ulterior, a evoluat în ceea ce se cheamă astăzi ZTE Corporation şi s-a listat pe bursele din Shenzen (1997) şi Hong Kong (2004). Grupul are 69.000 de angajaţi şi a înregistrat în anul 2014 o creştere cu 94,2% a profitului net, până la 424 milioane de dolari, în vreme ce vânzările companiei au avansat cu 8%, până la 13,04 miliarde de dolari.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite