McDonald’s a vândut operaţiunile din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gigantul american McDonald’s, prezent pe piaţa locală cu o reţea de aproape 70 de restaurante, domină piaţa românească de tip fast-food având o cotă de piaţă în valoare de 31% FOTO mcdonalds.ro
Gigantul american McDonald’s, prezent pe piaţa locală cu o reţea de aproape 70 de restaurante, domină piaţa românească de tip fast-food având o cotă de piaţă în valoare de 31% FOTO mcdonalds.ro

McDonald’s România, care este cel mai mare jucător de pe piaţa locală de restaurante, cu o cifră de afaceri de aproximativ 100 de milioane de euro şi cu o reţea de aproape 70 de unităţi de tip fast-food, a fost vândută zilele trecute.

Mai exact, grupul american McDonald’s a vândut weekendul trecut operaţiunile din România către un francizat din Malta – Premier Capital, potrivit zf.ro, care notează că reprezentanţii companiei nu au oferit un punct de vedere.

Grupul American căuta încă din vară un partener care să preia franciza operaţiunilor de pe piaţa locală, în condiţiile în care România este o piaţă prea mică pentru o prezenţă directă. 

McDonald’s are 67 de restaurant în România, afacerile cumulate ridicându-se la aproape 100 de milioane de euro, fiind cel mai mare jucător de pe piaţa locală de restaurante. Vânzarea operaţiunilor din România către un francizat nu presupunea închiderea celor 67 de restaurante de tip fast-food de pe piaţa românească, ci continuarea activităţii lor, dar sub controlul unui nou acţionar.

Astfel, pentru Premier Capital din Malta, România devine a şasea piaţă unde compania deţine franciza McDonald’s şi va fi totodată şi cea mai mare în contextul în care local sunt deschise 67 de unităţi sub brandul fast-food, scrie zf.ro. 

Gigantul american McDonald’s, prezent pe piaţa locală cu o reţea de aproape 70 de restaurante, domină piaţa românească de tip fast-food având o cotă de piaţă în valoare de 31%, potrivit datelor oferite de compania de cercetare de piaţă Euromonitor. 

UPDATE Peste 180.000 de persoane vizitează zilnic restaurantele McDonald’s

McDonald’s Corporation a anunţat că Premier Capital SRL a fost desemnat partener pentru dezvoltarea restaurantelor McDonald’s în România. „Transferul către o structură de tip parteneriat pentru dezvoltare reflectă strategia generală de redresare a brandului condusă de preşedintele şi CEO-ul Steve Easterbrook, care include obiectivul pe termen lung de a opera 95% din restaurante în sistem de franciză la nivel global. Începând cu 22 ianuarie 2016, Premier Capital a preluat ca proprietate şi operaţiuni toate cele 67 de restaurante McDonald’s din România şi cele 19 cafenele McCafé şi va asigura capitalul necesar pentru a finanţa dezvoltarea McDonald’s în România“, se arată într-un comunicat transmis de McDonald’s.

Premier Capital este partenerul pentru dezvoltarea restaurantelor McDonald’s din Letonia, Lituania, Estonia, Malta şi Grecia.

Daniel Boaje, care este în prezent directorul general al McDonald’s România, îşi va menţine funcţia şi în noul parteneriat.

„În ultimii 20 de ani am investit peste 160 de milioane de euro în restaurantele noastre din România. Servim anual peste 65 de milioane de clienţi, ceea ce înseamnă că peste 180.000 de persoane vizitează zilnic restaurantele noastre şi cafenelele McCafé“, a declarat Daniel Boaje. 

McDonald’s are mai mult de 4.000 de angajaţi în restaurantele din România. „McDonald’s este un brand recunoscut şi popular în România. Suntem încrezători că acest parteneriat pentru dezvoltare dintre Daniel şi Melo va contribui la dezvoltarea businessului şi va aduce beneficii pentru clienţii şi angajaţii din România“, a declarat Ian Borden, Preşedinte - Foundational Markets, McDonald’s Corporation.

Citeşte şi:

Povestea capitalismului în România: Deschiderea primului restaurant McDonald’s

Mare Mister Big Mac – francizarea McDonald’s România, între declaraţii oficiale şi scenarii de preluare rusească

VIDEO Adevărul Financiar Live: De vorbă cu Marian Alecu, omul care a adus McDonald’s în România

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite