Afacerea cu prune uscate, un pariu profitabil?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prune uscate foto wallstreet

Mădălina Nicoleta Stancu, un fost economist şi contabil, a investit în urmă cu doi ani aproximativ 20.000 de euro într-o plantaţie de pruni de unde obţine, printr-un proces de deshidratare, prune uscate.

Madalina Nicoleta Stancu, 36 de ani, a infiintat in urma cu doi ani o plantatie de pruni, care ocupa o suprafata de sase hectare in comuna Leleasca, din judetul Olt, care, pe vremuri, era cel mai important exportator de prune din Europa. Investitia initiala s-a ridicat la 100.000 de lei, suma pe care pentru moment nu a recuperat-o in conditiile in care anul trecut a fost unul ploios.

“Productia de prune difera de la an la an, de exemplu anul trecut a fost un an ploios, fapt ce a determinat cresterea cantitatii de apa in fruct si scaderea celei de zahar. La randul sau, in procesul de deshidratare de la raportul normal de 4kg verzi/1kg uscat s-a ajuns la 7kg verzi/1kg uscat, iar fructul a avut mai putina pulpa si mai putin zahar, deci mai mici si nu dulci. Productie mica si costuri mari”, a spus pentru wall-street.ro Madalina Nicoleta Stancu.

Citeşte pe wall-street.ro mai multe despre afacerea cu prune uscate 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite