Sanda Toma şi Victor Rebengiuc se reîntâlnesc într-o dramă puternică, „Toţi fiii mei”, pe scena mare a Naţionalului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Rebengiuc şi Sanda Toma, în "Toţi fiii mei"
Victor Rebengiuc şi Sanda Toma, în "Toţi fiii mei"

Pentru o singură reprezentaţie, la final de stagiune, Toţi fiii mei de Arthur Miller, montare de succes, semnată de Ion Caramitru şi „îmbrăcată” scenic de o altă mână de maestru, cea a scenografului Dragoş Buhagiar, revine pe scena Mare a Teatrului Naţional din Bucureşti, miercuri 10 iunie 2015, de la ora 19.00.

Spectacolul "Toţi fiii mei" s-a jucat ultima dată în mai 2013, înainte ca Sala Mare să intre în renovare, iar premiera a avut loc în septembrie 2009.
Victor Rebengiuc şi Sanda Toma, cunoscuţii actori ai Teatrului Naţional se reîntâlnesc cu partituri generoase, într-o dramă puternică, răsplătită cu cel dintâi premiu Tony din cariera lui Arthur Miller. În casa familiei Keller, dramele sunt adânci. Piesa anunţă temele predilecte ale celebrului autor: vina, culpabilizarea, durerea, moartea, regretul şi moralitatea unor alegeri. 

În "Toţi fiii mei", Victor Rebengiuc interpretează cu măiestrie şi fineţe drama unui influent om de afaceri aflat în situaţia de a se justifica în faţa celui pentru care a ridicat un întreg „imperiu”: fiul său. Sanda Toma, actriţă de marcă, o întruchipează pe Katty Keller, punctul de echilibru al familiei, „un rol foarte «gras» pentru o excepţională actriţă, al cărei har rarisim a fost «exploatat» în toate nuanţele lui de regizori de rang înalt, scria Silvia Kerim.

„Toţi fiii mei reprezintă un reproş dramatic, sălbatic şi înduioşător pe care Arthur Miller îl aduce lumii care se îndepărtează din interes, din perversiune, din nebunie, de ceea ce omului îi este dat prin naştere: iubirea de aproapele său şi respectul pentru adevăr”, apreciază Ion Caramitru.

Alături de cei doi mari artişti, publicul îi va întâlni pe alţi cunoscuţi actori ai teatrului, din generaţii diferite: Dragoş Stemate, Costina Ciuciulică/Fulvia Folosea, Vivian Alivizache/Victoria Dicu, Dorin Andone, Ioan Andrei Ionescu, Gavril Pătru, Irina Cojar şi până la copilul Aris Bănuţoiu.

Muzica originală a spectacolului îi aparţine lui Vlaicu Golcea, light designul este semnat, inconfundabil, de Chris Jaeger, iar multimedia de Daniel Gontz.
Aşa cum nota presa americană, la data premierei absolute, „dacă tot ce ni se oferă la ultima cădere a cortinei, în ciuda fermităţii acţiunii lăuntrice, e o întrebare mai curând decât un răspuns, aceasta se întâmplă pentru că există întrebări grave pe care nu le putem ocoli… Domnul Miller a îndrăznit să şi le pună”.
Iar publicul rezonează şi astăzi la fel de atent, pentru că „Toţi fiii mei sună pentru România ca un clopot de alarmă vis-à-vis de mugurii promiţători ai societăţii de consum”, ne avertizează Ion Caramitru, regizorul spectacolului.

În aceste zile, mai puteţi vedea spectacolele până la închiderea stagiunii de pe 14 iunie: Dineu cu proşti - la Sala Mare, Dumnezeu se îmbracă de la second-hand şi Bârfe, zvonuri şi minciuni la Sala Studio, Carte de vizită, la Sala Media, iar la Sala Atelier aveţi de ales între mai multe titluri: Nebun din dragoste, Cinci femei de tranziţie, Anonimul veneţian, 20 de ani în Siberia şi Tectonica sentimentelor.  

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite