Actorii Mircea Diaconu şi Alexandru Repan, într-un spectacol de excepţie la Londra

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Diaconu va juca în spectacolul „Variaţiuni enigmatice“ în cel mai celebru cartier londonez al teatrelor FOTO Adevărul
Mircea Diaconu va juca în spectacolul „Variaţiuni enigmatice“ în cel mai celebru cartier londonez al teatrelor FOTO Adevărul

Spectacolul „Variaţiuni enigmatice“, de Eric-Emmanuel Schmitt, în regia lui Claudiu Goga, cu Mircea Diaconu şi Alexandru Repan, se va juca la Londra, în data de 13 iulie.

Artiştii Teatrului Nottara revin la Londra, după succesul de la Barbican Centre din anul 2011, unde spectacolul „Aniversarea“ s-a jucat timp de zece zile cu sala plină. „Variaţiunile enigmatice“ se vor juca o singură dată, sâmbătă, 13 iulie, în faimosul cartier al teatrelor, Soho, la Leicester Square Theatre. 

„Variaţiuni enigmatice“ spune povestea a doi bărbaţi aflaţi la poluri opuse, care au viziuni total diferite asupra iubirii. O poveste plină de neprevăzut despre un scriitor celebru şi un provincial aparent banal, care au în comun doar iubirea pentru aceeaşi femeie. O întâlnire neaşteptată între două personaje din lumi diferite, o înfruntare de temperamente, sensibilităţi şi de valori, ce evidenţiază forţa artistic a doi cunoscuţi actori ai scenei româneşti. 

Spectacolul este a doua reprezentaţie din seria „Poveşti spuse-n româneşte“, proiect iniţiat de Claudia Cîrlig şi dezvoltat împreună cu ICR Londra.

Proiectul a debutat în luna mai a acestui an la Londra , iar spectacolul care a dat startul, „Caramitru-Mălăele, câte-n lună şi în stele“, s-a jucat în faţa unui public de peste 400 de oameni.

Mircea Diaconu a debutat la Teatrul Bulandra, cu „Harfa de iarbă“, iar în cinematografie în 1971, cu filmul „Nunta de piatră“. În 1972, a fost angajat, de către Liviu Ciulei, la Tetarul Bulandra, unde a rămas până în 1982, când a devenit actor al Teatrului Nottara. A fost primul actor din România care şi-a dat demisia, devenind liber profesionist (1990), pentru ca apoi să revină în teatru ca angajat în 2001. A jucat în piese precum „Ultimul bal“, regia Dan Mincu; „Cum vă place“, regia Lucian Pintilie; „Burghezul gentilom“, regia Alexandru Dabija.

Alexandru Repan a terminat, la îndemnul mamei, Facultatea de Istorie, iar după absolvire se înscrie la eamenul de admitere al Institututlui de Teatru. În 1968, actor la teatrul B. St. Delavrancea, recită un poem la TV şi este remarcat de Horia Lovinescu, pe atunci directorul Teatrului Nottara, care-I propune un rol. Astfel, mai târziu, îl întâlneşte pe scenaristul Titus Popovici, care îi oferă rolul împăratului Austriei din filmul „Horia“. De asemenea, joacă în filme precum: „Colierul de turcoaze“ (1985), „Cuibul de viespi“ (1987), „Cu un pas înainte“ (2010). În anul 2002 a fost decorat cu Ordinul naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler. 

 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite