Muzeul Satului a primit primele două pancarte de la proteste
0Directorul Muzeului Naţional al Satului "Dimitrie Gusti", Paula Popoiu, a declarat pentru News.ro că a primit prin curier primele două pancarte de la protestele din ultimele zile, care vor face parte dintr-o expoziţie pe care o va organiza în aer liber.
"Ieri (vineri, n.r) am primit primele două pancarte, prin curier. Eu credeam că Muzeul Naţional de Istorie a României va organiza expoziţia, pentru că este un lucru foarte interesant de istorie socială. De asemenea, sunt uluită că cei care vorbesc despre un Muzeu al Comunismului nu au avut iniţiativa", a declarat pentru News.ro managerul de la Muzeul Satului.
Paula Popoiu spune că îşi doreşte să strângă pancarte şi pro şi antiguvernamentale de la protestele din toată ţara. "Este o ideea foarte bună şi trebuie făcută. Regret că mesajele de la Revoluţia din 1989 nu se regăsesc într-un muzeu", a afirmat ea.
Cele două pancarte care au ajuns la Muzeu poartă mesajele: "Jandarmeria îşi face datoria" şi o coadă de mătură cu un triunghi pe care scrie "Pot să nu-mi plătesc taxele până la 199.999 Ron".
"Expoziţia va fi organizată în aer liber, în zona sud de la Muzeul Satului", a mai precizat managerul.
Această ideea i-a aparţinut criticului de artă Pavel Şuşară, care a anunţat deja că expoziţia va fi itinerată în oraşele unde au avut loc proteste.
”Apel către toţi participanţii la protestele din Bucureşti şi din ţară: nu aruncaţi pancartele pe care le folosiţi, nici recuzita confecţionată ad-hoc, de orice fel ar fi ea, păstraţi toate textele scrise, fiindcă putem face o expoziţie formidabilă, dar şi un album amplu, în care să se regăsească acest fenomen unic de solidarizare naţională, dar şi enorma creativitate, imaginaţia dezlănţuită, inteligenţă irepresibilă, etc. angajate în această acţiune”, a explicat iniţiativa Pavel Şuşară pe Facebook.
”Este o inventivitate, o creativitate cu totul ieşite din comun, care a devenit o construcţie culturală”, a declarat criticul de artă pentru News.ro.
"Din momentul în care nu mai sunt folosite pancartele se colectează la sediul Muzeului Satului din bdul. Kiseleff nr. 30. Persoane de contact: Pavel Şuşara, Paula Popoiu, Aurelia Tudor", este anunţul criticului de artă pe Facebook.