Stephen Hawking a vândut în România peste 100.000 de exemplare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stephen Hawking este considerat drept un geniu, iar apariţiile sale sunt atent urmărie în toată lumea
Stephen Hawking este considerat drept un geniu, iar apariţiile sale sunt atent urmărie în toată lumea

Renumitul fizician, teoretician al originii universului, scriitor şi cosmolog englez Stephen Hawking, a reuşit performanţa de a avea peste 100.000 de exemplare vândute în România.

În 1994, editura Humanitas traducea şi publica o primă carte a lui Stephen Hawking, "Scurta istorie a timpului. De la Big Bang la găurile negre", reeditată periodic şi urmată de "Visul lui Einstein şi alte eseuri", "Universul într-o coajă de nucă", apoi de "O mai scurtă istorie a timpului" şi "Marele plan", scrise împreună cu Leonard Mladinow, şi de cele trei cărţi pentru copii din seria "George", la care Hawking a lucrat împreună cu fiica sa, Lucy. Editura Humanitas a anunţat că vânzările cărţilor lui Stephen Hawking în România au ajuns la 100.000 de exemplare.

Cărţile lui Stephen Hawking (72 de ani) sunt un mod de a prezenta publicului rezultatele cercetărilor sale şi toţi paşii făcuţi de cosmologie, începând din antichitate, pentru ca omul să-şi găsească locul în Univers. Un Univers care, pe măsură ce este explorat, devine tot mai întins şi mai complicat, dar pe care acum avem mai multe şanse să îl înţelegem cu adevărat, cu metodele fizicii şi ale matematicii.

hawkins carte

Anul 2014 aduce la Humanitas o nouă carte, "Teoria universală. Originea şi soarta universului" (foto). Încercând să lămurească momentul naşterii Universului, cosmologia ultimelor decenii a ajuns în punctul cel mai fierbinte al fizicii: necesitatea elaborării unei teorii care să descrie toate interacţiunile din natură. În noua sa carte, Stephen Hawking oferă o privire panoramică asupra temelor fundamentale de cercetare din cosmologie şi fizică: evoluţia Universului, găurile negre, sensul şi semnificaţia timpului, teoria corzilor.

Lui Stephen Hawking, o minte strălucită captivă într-un corp distrus de boala Lou Gehring şi totodată cel mai faimos om de ştiinţă al timpului nostru, îi va fi dedicată o seară de discuţii şi proiecţii în Librăria Humanitas de la Cişmigiu, în cadrul "Bucharest Science Festival", care se va desfăşura anul acesta între 22 şi 28 septembrie.

Un nou film biografic inspirat din viaţa lui Stephen Hawking, regizat de James Marsh, va avea premiera la festivalul de film de la Toronto şi va intra în cinematografe în iarna acestui an. Tânărul actor Eddie Redmayne va juca rolul lui Stephen Hawking, iar Felicity Jones pe cel al lui Jane Hawking. 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite