Documentarul „Mrs. Fang“, regizat de Wang Bing, a câştigat Leopardul de Aur la Festivalul de Film de la Locarno 2017

Documentarul „Mrs. Fang“, regizat de Wang Bing, a câştigat Leopardul de Aur la Festivalul de Film de la Locarno 2017

Laureatul Leopardului de Aur, Wang Bing    FOTO EPA

Documentarul ”Mrs. Fang” (Franţa, China, Germania), regizat de chinezul Wang Bing, care prezintă ultimele zece zile din viaţa unui fermier în vârstă, a câştigat, sâmbătă, Leopardul de Aur la Festivalul de Film de la Locarno 2017, informează The Hollywood Reporter.

Ştiri pe aceeaşi temă


Anul trecut, Wang Bing a câştigat premiul Horizons pentru cel mai bun scenariu la Festivalul de Film de la Veneţia, pentru filmul “Ku Qian/ Bitter Money” (China).

Premiul special al juriului, în cadrul Festivalului de Film de la Locarno, a fost acordat filmului ”As Boas Maneiras/ Good Manners” (Brazilia, Franţa), o dramă regizată de Juliana Rojas şi Marco Dutra.

F.J. Ossang a câştigat premiul pentru cel mai bun regizor, pentru filmul său ”9 Doigts” (Franţa, Portugalia), despre un bărbat care moşteneşte o avere de la un bărbat pe care îl întâlneşte întâmplător.

Premiul pentru cea mai bună actriţă a fost câştigat de Isabelle Huppert, pentru filmul ”Madame Hyde” (Franţa, Belgia), regizat de Serge Bozon, despre o profesoară dispreţuită care devine o persoană diferită după ce este lovită de fulger.

Premiul pentru cel mai bun actor i-a revenit lui Elliott Crossett Hove, pentru ”Vinterbrodre” (Danemarca, Islanda), regizat de Hlynur Palmason. Filmul prezintă viaţa a doi fraţi în timpul unei ierni grele şi conflictul violent pe care îl au cu o altă familie.

În concursul Cineasti del presente, Leopardul de Aur a revenit filmului ”3/4” (Bulgaria, Germania), regizat de Ilian Metev, în timp ce Valerie Massadian a câştigat premiul juriului pentru ”Milla” (Franţa, Portugalia), iar Dae-Hwan Kim a câştigat premiul pentru cel mai bun regizor în ascensiune, pentru ”The First Lap” (Coreea de Sud).

O menţiune specială i-a revenit lui Shevaun Mizrahi pentru ”Distant Constellation” (SUA, Turcia, Olanda), precum şi lui Pedro Cabeleira, pentru ”Verão Danado/ Damned Summer” (Portugalia).

În secţiunea Pari di domani - concursul internaţional, regizoarea română Cristina Haneş a câştigat Leopardul de Aur pentru cel mai bun scurtmetraj internaţional, pentru producţia portugheză ”António e Catarina”.Leopardul de Argint a fost câştigat de ”Shmama” (Israel), de Miki Polonski, în timp ce nominalizarea Locarno pentru European Film Awards – premiul Pianifica i-a revenit filmului ”Jeunes Hommes à la fenêtre” (Franţa), regizat de Loukianos Moshonas, potrivit site-ului pardo.ch.

Filmul ”Kapitalistis” (Belgia, Franţa), de Pablo Munoz Gomez, a primit premiul Medien Patent Verwaltung AG, iar ”Armageddon 2” (Cuba), de Corey Hughes, a primit o menţiune specială.

La concursul naţional, Leopardul de Aur pentru cel mai bun scurtmetraj elveţian - Premio Swiss Life a fost acordat producţiei ”Rewind forward”, regizat de Justin Stoneham, în timp ce Leopardul de Argint i-a revenit filmului ”59 secondes”, de Mauro Carraro. Filmul ”Les intranquilles”, de Magdalena Froger, a primit Best Swiss Newcomer Award.

”Drei Zinnen” (Germania, Italia), de Jan Zabeil, a fost distins cu Variety Piazza Grande Award.

Festivalul de Film de la Locarno, aflat în acest an la cea de-a 70-a ediţie, s-a încheiat sâmbătă cu o proiecţie a filmului elveţian ”Gotthard – One Life, One Soul”, regizat de Kevin Merz.


 

citeste totul despre: