Bestsellerul internaţional „Pisicile războinice”, comparat adesea cu seria „Harry Potter”, va fi ecranizat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Pisicile războinice” de Erin Hunter este considerată una dintre cele mai populare serii pentru copii, fiind un bestseller internaţional, cu mai mult de 30 milioane de volume vândute în peste 20 de ţări, ocupând locul cinci în topul New York Times.

Aventurile pisicilor războinice continuă în seria Noua Profeţie. Noua generaţie de pisici războinice încearcă să facă faţă profeţiei sumbre care ameninţă nu numai clanurile, ci soarta întregii păduri. Noile volume au apărut pe lista „New York Times” a celor mai vândute cărţi şi au fost nominalizate pentru o multitudine de premii literare.
 
Pisicile sălbatice s-au bucurat de pace o vreme mai îndelungată, însă dezastrul care se apropie va schimba atmosfera armonioasă. Întuneric, aer, apă şi cer, toate îşi unesc forţele şi zdruncină pădurea până la rădăcini, iar noua generaţie de pisici războinice trebuie să ţină piept primejdiei. Mesajele stranii pe care le primesc de la strămoşii războinici prevestesc pericole nebănuite şi un destin misterios. Toate semnele indică faptul că soarta întregii păduri se află acum în labele tânărului Gheară de Mărăcine, un războinic din Clanul Tunetului. Dar de ce a fost ales tocmai fiul maleficului Stea de Tigru? Şi care sunt celelalte pisici pomenite în profeţie? Gheară de Mărăcine va avea nevoie de mult curaj şi de ajutorul celor mai viteji războinici din fiecare clan pentru a salva padurea şi pisicile care locuiesc în ea.

Fanii primelor şase cărţi se vor bucura să facă cunoştinţă cu copiii eroilor pe care îi îndrăgesc. Neînfricatul Stea de Foc are acum doi copii cu roşcata Furtună de Nisip: Labă de Veveriţă şi Labă de Frunză. Plină de suspans, populată de personaje irezistibile şi însufleţită de teme fantastice, această serie se va dovedi extrem de captivantă şi pentru cititorii care nu sunt încă familiarizaţi cu lumea pisicilor războinice.

 Din seria Noua profeţie fac parte cărţile: Miez de Noapte, Răsărit de Lună, Zori de Zi, Strălucirea Stelelor, Amurg, Apus de Soare.

Cărţile urmăresc povestea a patru clanuri sălbatice de pisici care convieţuiesc împreună, departe de oameni, în propria lor societate. Se antrenează ca războinici pentru a-şi proteja Clanurile, se vindecă de boli cu remedii naturiste, respectă legile statornicite de înaintaşi şi sunt ghidate în acţiunile lor de spiritele strămoşilor războinici, reuniţi în Clanul Stelelor.

Seria de 36 de cărţi, la care se adaugă o ediţie manga şi o ediţie specială, este rezultatul condeiului a şase oameni reuniţi sub pseudonimul colectiv de Erin Hunter, anume Victoria Holmes, Kate Cary, Cherith Baldry, Gillian Philip, Inbali Iserles, Tui T. Sutherland and Rosie Best.

În primul volum, „În inima pădurii”, este despre Rusty, o pisică domestică ce alege să se alăture unuia dintre cele patru clanuri. Când vorbesc despre această primă carte, mulţi spun că atât stilul de scriere al lui Hunter cât şi felul  în care sunt construite personajele, seamănă cu Harry Potter, Rusty fiind considerat  corespondentul acestuia, un personaj venit din afară care evoluează, căpătând respectul celorlalţi pentru ca în cele din urmă, să ajungă unul dintre cei mai buni luptători. De fapt, mulţi fani ai volumelor consideră că „Pisicile războinice” este varianta cu feline a celebrei serii cu vrăjitori. 

După popularitatea de care s-au bucurat cărţile, „Pisicile războinice” vor fi ecranizate, producătorul „Harry Potter”, David Heyman, anunţând că va participa şi el la acest proiect. 

Conform producătorului, filmul va fi în 3D, cu pisici generate pe computer, dar deocamdată scenariul nu a fost scris. 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite