UPDATE VIDEO Spectacolele „Shadowland“ de la Sala Palatului s-au anulat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Shadowland“, un spectacol inedit în care forţa stă în „mâinile“ umbrelor, urma să se desfăşoare duminică şi luni, pe 23 şi 24 februarie, la Sala Palatului. Din cauza interesului scăzut faţă de acest gen de spectacole şi al numărului redus de bilete vândute, reprezentaţiile de la Bucureşti nu vor mai avea loc.

Organizatorii au anunţat astăzi că spectacolele se anulează, iar spectatorii îşi pot recupera banii pentru bilete. „Events cere scuze celor care au cumpărat bilete şi le mulţumeste pentru înţelegere. Pentru recuperarea contravalorii biletelor, cumpărătorii sunt rugaţi să se adreseze în perioada 1 – 31 martie punctelor de vânzare Eventim de unde au achiziţionat tichetele, iar în cazul celor achiziţionate online să trimită o solicitare la adresa contact@eventim.ro şi să returneze biletele în original până la data limită la biroul Eventim (Str. Polonă nr. 15, Sector 1, Bucureşti)“, au declarat cei de la Events. 

Pilobolus Dance Theater impresionează publicul fie că vorbim despre o reprezentaţiile în direct sau despre numeroasele înregistrări de pe YouTube. Spectacolul „Shadowland“ este o combinaţie de teatru de umbre, balet, pantomimă, acrobaţie, comedie, pop şi poezie.

Compania de dans a apărut în 1971, când patru studenţi la Universitatea Dartmouth din SUA - Robby Barnett, Lee Harris, Moses Pendleton şi Jonathan Wolke, o profesoară de dans  şi un coregraf - Michael Tracy, s-au gândit să pună bazele a ceea ce astăzi numim Pilobolus Dance Theater. Prima apariţie publică a grupului a fost în deschiderea unui concert Frank Zappa la Universitatea din Massachusetts, în 1971. În 1977 şi-au făcut debutul pe Broadway, cu ajutorul celebrului designer francez Pierre Cardin, care i-a lansat de asemenea şi la Paris. 

Cele mai bune momente din spectacolul „Shadowland“:

   

Numele companiei – Pilobolus – vine de la o ciupercă care trăieşte în balega de vacă. O ciupercă unicelulară, fototropică, care explodează atunci când e coaptă şi îşi răspândeşte sporii pe distanţe lungi într-un mod similar cu cel în care dansatorii Pilobolus se transformă în hieroglife umane suspendate în spaţiu.

Dansatorii Pilobolus Dance Theater sunt invitaţii frecvenţi ai unora dintre cele mai faimoase showuri de televiziune de peste hotare, precum The Oprah Winfrey Show, Late Night cu Conan O’Brien, Sesame Street, 60 Minutes de la CBS sau Do You Think You Can Dance Australia. Au fost aplaudaţi de Regina Marii Britanii şi de vedetele prezente la ceremonia decernării Oscarurilor din 2007, unde au creat imagini iconice ale ecranizărilor nominalizate la „Cel mai bun film”, de la “Happy Feet” la „Little Miss Sunshine”, „The Devil Wears Prada” sau "Departed”. Succesul de la Oscaruri, ceremonie urmărită live de peste 40 de milioane de persoane a stat la baza şi a condus la crearea spectacolului cu care sunt astăzi în turneu, „Shadowland."

Compania de dans deţine un record Guinness amuzant: pentru cei mai mulţi oameni într-un... Mini Cooper. În 2011, 26 de dansatoare au încăput în micuţul automobil şi au intrat pentru totdeauna în istorie. 

Printre cele mai bizare trofee pe care le au în palmares se află premiul pentru cel mai bun dans cu un robot actor la Robot Film Festival (Manhattan 2012), o interpretare uluitoare, nascută din colaborarea creativă cu Laboratorul de Distribuţie Robotică al MIT.

Jurnaliştii de la „The New York Times“ spuneau despre dansatorii de la Pilobolusau inventat o artă a înşelăciunii, unde nimic nu e ceea ce pare. Amprenta companiei este intensa interacţiune fizică a corpurilor, şi exagerările/contorsiunile formei umane (sau ale altor forme antropomorfe), ce necesită forţă extremă, flexibilitate şi atletism. Abordarea jucăuşă a acestora a inaugurat un nou curent artistic - Pilobolus a stabilit practic un precedent ce a permis altor companii similare, cum ar fi Cirque Du Soleil sau Blue Man Group să fie la adăpost de clasificări stricte, gen dans, dans-teatru sau teatru fizic. Ceea ce separă dansul de la alte genuri este o întrebare deschisă, al cărei răspuns va fi decis în timp de către public, critici şi istorici deopotrivă.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite