Soprana Felicia Filip a dat viaţă Operei Comice: peste 15.000 de spectatori, în 5 luni de când artista este manager

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Opera Comică pentru Copii a înregistrat un număr de 15.600 de spectatori, de la data de 1 august, când soprana Felicia Filip a devenit managerul instituţiei.

Începând cu 1 august 2014, conducerea Operei Comice pentru Copii a fost preluată de soprana Felicia Filip, în urma câştigării concursului pentru funcţia de manager al instituţiei. În cele cinci luni de activitate de până acum, noul manager şi echipa sa au avut rezultate record în ceea ce priveşte gradul de ocupare a sălii - 73%, cu încasări de 13.000 de bilete vândute şi 15.600 spectatori (numărul spectatorilor este mai mare decât numărul biletelor vândute pentru că instituţia are diferite pachete promoţionale, precum şi anumite proiecte sociale, în care, de exemplu, copii din centre de plasament vizionează gratuit spectacolele instituţiei) şi 12 parteneriatele încheiate.


Deschiderea stagiunii 2014-2015 a avut loc pe 18 octombrie, cu spectacolul "Don Pasquale", iar cea dintâi premieră, "Hänsel şi Gretel" - adaptare după Engelbert Humperdick -, s-a jucat cu casa închisă, într-un număr de 16 reprezentaţii. Odată cu deschiderea stagiunii, a fost inaugurată şi noua identitate vizuală a instituţiei, reprezentând o personificare a spectacolului muzical, se mai arată în comunicatul citat.

A doua premieră a stagiunii, spectacolul mozaic "Poveste de Crăciun", s-a bucurat atât de prezenţa pe scenă a unor mari artişti şi formaţii, precum Stela Popescu, Mircea Baniciu, Ducu Bertzi, Vlad Rădescu, Corurile Symbol şi Contrapunct, Baletul şi Soliştii Operei Comice pentru Copii -, cât şi de un număr record de spectacole sold-out: 11 reprezentaţii şi 4.700 de spectatori.

sigla opera comica


Ambele spectacole poartă amprenta regizorului Cristian Mihăilescu, a scenografei Viorica Petrovici şi a coregrafului Cătălin Caracaş. Conducerea muzicală a primei producţii a fost asigurată de dirijorul Ciprian Teodoraşcu.

De asemenea, producţiile Operei Comice pentru Copii au putut fi văzute în evenimente importante precum Bucharest Comedy Week, Bucureşti 555, StagiuneaTeatrului de Vară Ethos - Arad, Festivalul Internaţional al Artei Lirice - Sibiu, Festivalul ECOU - Sfântu Gheorghe, Gala Caritabilă S.O.S. Autism Bihor - Oradea. Totodată, la începutul lunii octombrie, Opera Comică pentru Copii a pus în scenă reprezentaţii şi pentru publicul din China, în cadrul Beijing International Tourism Festival. În prima parte a stagiunii 2014 - 2015, s-au mai jucat spectacolele "Albă ca Zăpada şi Pygmalion", iar cu ocazia Zilei Naţionale a României, orchestra Colegiului Naţional "George Enescu", dirijată de Gheorghe Iliuţă, a susţinut un concert extraordinar.

Potrivit comunicatului, parteneriatele încheiate în aceste luni au avut ca scop facilitarea accesului spectatorilor la produsele culturale puse în scenă la Opera Comică pentru Copii, diversificarea şi creşterea calităţii producţiilor şi amenajarea judicioasă a spaţiilor de care dispune instituţia.

Unul dintre parteneriatele importante este cel cu Televiziunea Română, în urma căruia spectacolele Operei Comice pentru Copii ajung să fie văzute în toată lumea. Astfel, pe 24 şi 25 decembrie, toţi cei care nu au reuşit să vadă "Povestea de Crăciun" în sala Operei Comice, au avut ocazia să vizioneze spectacolul la televizor. De asemenea, datorită succesului înregistrat, spectacolul "Hänsel şi Gretel" a fost înregistrat şi va fi difuzat pe TVR 1, în data de 2 ianuarie 2015, de la ora 11.25.


Opera Comică pentru Copii a mai încheiat parteneriate cu platforma bilete.ro, Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Corul Naţional de Cameră Madrigal, Primăria Sectorului 6 şi Centrul Cultural European Sector 6.

De asemenea, în luna decembrie, Opera Comică a demarat o amplă campanie de strângere de jucării, promovată exclusiv în mediul online. În cadrul Campaniei JOC - Jucăriile Operei pentru Copii - au fost colectate peste 700 de păpuşi, maşinuţe, dinozauri şi pluşuri. Multe companii private au venit în sprijinul instituţiei, astfel numărul pachetelor crescând la peste 1.000.

"La final de an, gândurile mele cele mai alese se îndreaptă către toţi cei care sunt alături de Opera Comică pentru Copii. Le mulţumesc tuturor partenerilor, care au sprijinit demersurile noastre culturale, şi publicului, pentru care ne punem sufletul pe scenă cu ocazia fiecărui spectacol. De asemenea, adresez mulţumiri echipei minunate pe care am onoarea s-o îndrum, cu certitudinea că cele câteva luni care au trecut până acum sunt doar începutul unei perioade încununate de succese şi realizări, pe măsura eforturilor noastre comune pentru acelaşi scop", a declarat Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii.


Opera Comică pentru Copii este o instituţie publică de cultură aflată în subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Opera Comică pentru Copii a reuşit până în prezent să câştige 70 de premii naţionale şi internaţionale la festivalurile de profil. Cu 60 de titluri de operă, operetă, musical şi balet în repertoriu, instituţia susţine anual peste 200 de reprezentaţii atât la sediu, cât şi în turneele naţionale şi internaţionale pe care le desfăşoară.

afis hensel si gretel
Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite