Regizorul Cristi Puiu participă la Festivalul de la Sarajevo cu proiectul colectiv „Bridges of Sarajevo“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În 2012, Cristi Puiu a obţinut premiul Gopo pentru cea mai bună regie, cu filmul „Aurora“
În 2012, Cristi Puiu a obţinut premiul Gopo pentru cea mai bună regie, cu filmul „Aurora“

„Bridges of Sarajevo", un proiect format din 13 scurtmetraje şi coordonat de Jean-Michel Frodon, în care Cristi Puiu se numără printre regizori, va fi prezentat într-o proiecţie de gală la cea de-a 20-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Sarajevo, din perioada 15-23 august.

Cristi Puiu şi Jean-Luc Godard se numără printre regizorii care au realizat filmul colectiv „Bridges of Sarajevo", un proiect omnibus format din 13 scurtmetraje şi coordonat de Jean-Michel Frodon, care a fost inclus în secţiunea Les séances spéciales din selecţia oficială a Festivalul de Film de la Cannes 2014. Cristi Puiu a regizat în cadrul acestui proiect scurtmetrajul "Das Spektrum Europas", cu Valeria Seciu şi Marian Râlea, în care vede Sarajevo de la distanţă, din România.

„Bridges of Sarajevo" este un proiect realizat în cadrul evenimentelor care marchează, în 2014, împlinirea a o sută de ani de la începutul Primului Război Mondial. Filmul "Bridges of Sarajevo" cuprinde 13 scurtmetraje, în general de câte şase şi opt minute, realizate de 13 regizori europeni, respectiv Teresa Villaverde (Portugalia), Aida Begic (Bosnia şi Herţegovina), Leonardo di Costanzo (Italia), Jean-Luc Godard (Elveţia), Kamen Kalev (Bulgaria), Serghei Loznitsa (Rusia), Isild Le Besco (Franţa), Vincenzo Marra (Italia), Ursula Meier (Elveţia), Vladimir Perisic (Serbia), Cristi Puiu (România), Marc Recha (Spania) şi Angela Schanelec (Germania).

Trailerul proiectului cinematografic „Bridges of Sarajevo“:

Alături de „Bridges of Sarajevo", la proiecţia de gală a secţiunii competiţionale dedicate lungmetrajelor va fi prezentat filmul "White God", de Kornel Mundruczó, care a primit anul acesta premiul Un Certain Regard la Festivalul Internaţional de la Cannes.

Pe de altă parte, „The Execution", de Petra Szőcs, o coproducţie Ungaria-România, a fost inclusă în competiţia de scurtmetraje a Festivalului de la Sarajevo. Filmul prezintă trei copii care refac execuţia dictatorului Nicolae Ceauşescu, în timp ce părinţii lor se ceartă violent.

De asemenea, scurtmetrajul "Să mori de dragoste rănită", de Iulia Rugină, va fi proiectat în secţiunea Operation Kino. "Să mori de dragoste rănită" spune povestea Mariei şi a lui Andrei, care, într-o sâmbătă seară, vor auzi pentru ultima oară celebrul cântec al Angelei Similea. Pentru că asta este seara în care fiecare a decis că va muri. De dragoste rănită.

În secţiunea Kinoscope va fi prezentat filmul "Le Meraviglie", de Alice Rohrwacher, cu tânăra româncă Alexandra Lungu în rolul principal. Lungmetrajul a fost recompensat cu marele premiu al juriului la cea de-a 67-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes.

La gala de închidere a Festivalului Internaţional de Film de la Sarajevo va fi proiectat şi lungmetrajul "Love Island", de Jasmila Zbanic, cu Ada Condeescu în distribuţie. Filmat în vara anului 2013, "Love Island" spune povestea unui cuplu care pleacă în vacanţă pe o insulă de pe coasta Croaţiei, acolo cei doi simţindu-se atraşi de o tânără, interpretată de Ada Condeescu.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite