Chitaristul Costin Soare va susţine un recital la castelul Peleş, în cadrul turneului naţional „De la Bach...la Beatles”

Chitaristul Costin Soare va susţine un recital la castelul Peleş, în cadrul turneului naţional „De la Bach...la Beatles”

Chitaristul Costin Soare

Sâmbătă, 24 iunie, de la ora 16.00, chitaristul Costin Soare, aflat în turneul naţional „De la Bach la Beatles”, va susţine un recital în cadrul Stagiunii „ Sunetul muzicii”, la Castelul Peleş.

Ştiri pe aceeaşi temă

În Sala de muzică a Castelului Peleş, Costin Soare propune un periplu muzical în care porneşte de la dansurile din Suita pentru lăută în la minor de Bach (transcrisă pentru chitară) şi ajunge la diversitatea stilistică a secolului XX: două aranjamente după Yesterday şi Michelle ale celebrei trupe Beatles, făcute de cel mai important compozitor japonez al secolului XX, Toru Takemitsu, după cum anunţă un comunicat de presă emis de organizatori.

De asemenea, acesta va interpreta şi o lucrare inedită cu un puternic iz oriental, o baladă compusă de italianul Carlo Domeniconi: „Koyunbaba”; un cântec sud-american, „Alfonsina y el mar”, compus de Ariel Ramirez şi un aranjament dupa celebra piesa de jazz „A night in Tunisia”, facut de marele chitarist francez Roland Dyens.

Costin Soare este unul dintre cei mai apreciaţi şi activi artişti români, îmbinând cariera concertistică (chitarist şi lutist) cu cea pedagogică (profesor la C.N.A. „Dinu Lipatti”, Bucureşti şi prof. asoc. la Universitatea Naţională de Muzică), fiind, de asemenea, director artistic al Festivalului Internaţional „Serile de chitară”. Cu o experienţă de trei turnee naţionale la activ, un CD lansat în 2014 (Nocturne şi dansuri) şi altul în 2017 (Twenty Shades of Music, alături de flautistul Ion Bogdan Ştefănescu), membru permanent a două ansambluri camerale (flaut-chitară, cu Ion Bogdan Ştefănescu şi voce-chitară, cu mezzosoprana Claudia Codreanu), chitaristul Costin Soare este un promotor neobosit al muzicii clasice de foarte bună calitate prin intermediul unui instrument a cărui voce intimă şi repertoriu sunt apreciate de publicul larg. Pentru activitatea desfăşurată în 2016, Costin Soare s-a numărat printre nominalizaţii secţiunii Muzică Clasică din cadrul Galei Premiilor „Matei Brâncoveanu” ale Fundaţiei Alexandrion.
citeste totul despre: