Scurtmetraje, animaţii pentru copii şi social trips în selecţia HipTrip Travel Film Festival

Scurtmetraje, animaţii pentru copii şi social trips în selecţia
HipTrip Travel Film Festival

HipTrip Travel Film Festival (27-30 octombrie, Cinema Eforie şi Cinemateca Union) este un festival dedicat cinefililor dependenţi de călătorii, precum şi celor care caută inspiraţie pentru viitoare călătorii. Este un mod de a ne aminti că filmul în sine este o călătorie deschisă oricui, care ne poartă în cele mai îndepărtate colţuri ale lumii, prin viziunea cineaştilor care l-au creat.

„Sunt doctor rom“ – expoziţie fotografică de Petruţ Călinescu VIDEO

„Sunt doctor rom“ – expoziţie fotografică de Petruţ
Călinescu VIDEO

Adina, Alina, Andreea, Andrei, Carmen, Cătălin, Corina, Cristian, Daniel şi Sorin au ales să înveţe o viaţă întreagă să îi vindece pe ceilalţi. Ei sunt doar zece dintre tinerii romi care studiază în domeniul medicinei şi care au obţinut burse academice în cadrul Roma Health Scholarship Program. Fotograful Petruţ Călinescu a documentat activitatea lor din spitale timp de 4 luni, oferind o perspectivă inedită despre tinerii romi de astăzi.

Cu puţină vreme în urmă am scris un articol despre programele anunţate de teatrele de operă din ţară, o trecere în revistă a stagiunii de toamnă din România. Scopul iniţial al acelui articol a fost de a recomanda cititorilor blogului Despre Opera unde şi ce ar putea să vadă până la sfârşitul anului. Chiar şi făcând un drum în provincie, unele teatre merită vizitate.

acum 3 zile · comentarii (0)

O strălucitoare ploaie de confetii aurii s-a revărsat asupra publicului, acoperind ropotele de aplauze care răsplăteau strădania artiştilor cântăreţi şi balerini; …la finalul celor două seri de muzică şi de dans, seri oferite bucureştenilor în debutul actualei stagiuni a Operei.

acum 4 zile · comentarii (0)

Unul are 24 ani, celălalt 25 ani; ambii au deja în spate o carieră pe care alţii visează să şi-o construiască într-o viaţă; unul este britanic, celălalt un rus cu o intensă activitate în Statele Unite ale Americii, unde încă studiază. Amândoi amintesc de pianişti legendari ai secolului XX. Este bine, deci, să-i cunoaştem: Benjamin Grosvenor şi Daniil Trifonov.

acum 7 zile · comentarii (0)

…sunt tineri muzicieni ai Colegiului enescian, de asemenea elevi ai şcolilor de muzică din Italia şi din Lithuania, liceeni care nu au împlinit încă vârsta de 18 ani. S-au întâlnit şi au cântat împreună, zilele trecute, pe scena Studioului de Concerte al Colegiului George Enescu.

acum 8 zile · comentarii (0)

După o perioadă tumultuoasă, marcată de ciocniri şi scandaluri mult amplificate de avalanşa de comentarii - adesea tendenţioase şi extrem de subiective - apărute în spaţiul public, apoi de un final de stagiune cu noi producţii „preluate” ca atare de către noul director general interimar Beatrice Rancea, vara a adus, la Opera Naţională Bucureşti, o serie de schimbări şi noutăţi efectuate discret şi... eficient.

acum 11 zile · comentarii (2)

Explorator sensibil al sufletului omenesc, maestru incontestabil al „Secolului de Aur” al artei olandeze, geniu al culorii şi al clar-obscurului, singurul pictor care şi-a imortalizat chipul în peste 80 de autoportrete, artist polivalent care a excelat în arta picturii, a gravurii şi a desenului, Rembrandt a surprins tainele chipului uman în toată complexitatea lui, redându-i o frumuseţe supranaturală.

acum 15 zile · comentarii (3)

Inimos şi plin de idei cum îl ştim Mircea Diaconu, în calitate de europarlamentar a reuşit să înşurubeze la Bruxelles un festival anual de artă şi cultură românească aflat în aceste zile spre final. Afişul panoramează şi fixează câteva repere în materie de carte, arte plastice, muzică, teatru şi film, dar şi cultură populară chemând pe bani (de la 14 la 27 euro/bilet) sau cu  invitaţii, amatorii, la un festin românesc identitar.

acum 16 zile · comentarii (0)

Dacă în anii '90 Christian Badea a dirijat, în doar câteva stagiuni la Metropolitan Opera din New York, 167 de spectacole, într-un repertoriu divers, apărând în acea perioadă fastă şi la pupitrul Staatsoper Viena sau la Covent Garden Londra, urmând apoi o îndelungată opţiune prioritar pentru spaţiul scandinav, în ultima vreme a devenit foarte activ în special la Filarmonica bucureşteană (unde este dirijor principal).

acum 18 zile · comentarii (6)

Două concerte excepţionale au avut loc, la Ateneu, în deschiderea stagiunii Filarmonicii „George Enescu”, cu Parsifal, actul I, de Richard Wagner. Ovaţii, lume aplaudând frenetic, un spectacol în care Ateneul, cupola si pictura sa devin personaje. O experienţă mistică despre credinţa-suferinţă şi căutarea de sine a lui Parsifal, despre Cavalerii Mesei Rotunde care săvârşesc, în Ateneu, un ritual sacru, prinşi în vibraţia muzicii lui Wagner.

acum 19 zile · comentarii (1)
Postari Recente