Cinci instalaţii urbane transformă timp de o lună oraşul Bucureşti: grădini urbane, paralelipipede, forme abstracte în spaţii dezolante şi păsări metalice

Cinci instalaţii urbane transformă timp de o lună oraşul Bucureşti: grădini urbane, paralelipipede, forme abstracte în spaţii dezolante şi păsări metalice

Până pe 16 septembrie, ARCUB derulează proiectul Bucureşti 2021 ACUM - o serie de intervenţii şi reinterpretări ale spaţiului public realizate de artişti bucureşteni şi străini, prin care se urmăreşte tranformarea unor spaţii ale oraşului, în spiritul temelor identificate în dosarul de candidatură Bucureşti 2021, pentru a arăta cum ar putea fi oraşul peste 6 ani, în cazul în care câştigă titlul de Capitală Europeană a Culturii.

Scurtmetrajul „Dispozitiv 0068“, de Radu Bărbulescu, în competiţia oficială a Festivalului de Film de la Odense

Scurtmetrajul „Dispozitiv 0068“, de Radu Bărbulescu, în competiţia oficială a Festivalului de Film de la Odense

Pelicula „Dispozitiv 0068 / 0068 Sniper's Nest“, de Radu Bărbulescu, va concura, alături de alte 100 de pelicule la ediţia din acest an a Festivalului de Film de la Odense, în competiţia oficială pentru cel mai bun scurtmetraj internaţional, premiu care va aduce câştigătorului şansa ca filmul său să fie proiectat la Academia Americană de Film.

Păcală împlineşte 80 de ani VIDEO

Păcală împlineşte 80 de ani VIDEO

ANIVERSARE Maestrul Sebastian Papaiani, legendarul interpret al unor personaje precum Căpşună, Păcală, Ieremia, Sucă sau Peneş Curcanul, care a împlinit, joi, 80 de ani, trece prin clipe grele: i-a paralizat piciorul stâng şi are probleme de vorbire.

La începutul lunii august am fost invitata Festivalului de muzică de cameră de la Moritzburg, eveniment organizat anual, începând din 1993, într-o zonă pitorească de lângă Dresda – Moritzburg este un sat unde se găsea reşedinţa de vânătoare a principilor Saxoniei, un frumos castel în stil baroc înconjurat de păduri şi pajişti.

acum 2 zile · comentarii (0)

Locaţie - Arena Sferisterio din oraşul aparţinător regiunii Marche, aflat la doi paşi de Recanati, locul de baştină al marelui poet Giacomo Leopardi, al legendarului tenor Beniamino Gigli, aproape de Ancona unde s-a născut ilustrul tenor Franco Corelli şi de Pesaro, legat indestructibil de spiritul lui Rossini, de numele celebrei soprane Renata Tebaldi. Spaţiu generator de înaltă cultură.

acum 2 zile · comentarii (1)

La finalul stagiunilor teatrelor de operă importante, unul dintre cele mai aşteptate anunţuri este cel al programului sezonului următor. La Paris, la New York, la Londra sau la Viena, publicul dezbate acest program şi începe să-şi facă planuri: ce producţii noi vor avea premiera? ce staruri vor veni să cânte? care sunt datele celor mai interesante spectacole? când se vor pune în vânzare biletele?

acum 3 zile · comentarii (0)

Chiar dacă nu ştiu să mai existe în lume un teatru de operă care să organizeze o competiţie adresată vocilor, din anii '90 am asistat la Concursul „Magda Ianculescu”, doar găzduit de Opera din Bucureşti, cu participarea orchestrei, dar finanţat de fundaţia creată de soţul reputatei soprane tocmai pentru a omagia memoria uneia dintre cele mai îndrăgite artiste din cea de a doua jumătate a veacului trecut, cu o carieră importantă pe acea scenă.

acum 5 zile · comentarii (0)

Ajuns la ediţia XVII, Festivalul „Enescu şi muzica lumii”, desfăşurat la Sinaia, acum în organizarea Centrului Naţional de Artă „Tinerimea română” şi a Primăriei locale, a fost gândit, încă de la început, prioritar ca o platformă dedicată tinerilor de real talent, aflaţi la primii paşi într-o activitate muzicală importantă.

acum 9 zile · comentarii (1)

Luna august – timp de relaxare, vacanţă, lenevie (pentru cei care nu şi-au luat deja concediul). Şi timp de reflecţie şi noi descoperiri, inclusiv muzicale; luna când se anunţă şi evenimentele toamnei. Pentru mine, prilej de a o descoperi pe Ksenija Sidorova, o femeie tânără şi frumoasă care cântă la... acordeon.

acum 22 zile · comentarii (0)

În 2016, asistăm la proteste în cascadă, cu scrisori deschise pe parcursul câtorva luni, din partea reprezentanţilor patentaţi ai vechii conjuraţii, împotriva a ceea ce se prefigurează a fi un nou sistem creativ şi promoţional. Legea Cinematografiei se află în dezbatere la Ministerul Culturii şi a iscat numeroase controverse în ultima perioadă, cu scrisori vehemente din partea unor cineaşti, care au cerut demisia ministrului Corinei Şuteu.

acum 23 zile · comentarii (2)

De câţiva ani, printre tinerii solişti afirmaţi cu o pregnanţă uimitoare pe marile scene de operă, numele sopranei Sonia Yonceva ocupă un loc aparte, ascensiunea sa spectaculoasă fiind, pentru mulţi, surprinzătoare, începând cu obţinerea Premiului I la prestigiosul Concurs Operalia-Domingo, unde cei care au ascultat-o în finală nu au fost deloc convinşi că glasul sau maniera sa de cânt ar avea ceva deosebit.

acum 25 zile · comentarii (0)

L-am condus către mormânt pe Sorin Oncu (1980-2016) la sfârşitul săptămânii trecute, alături de prieteni şi artişti timişoreni. Cumva împotriva voinţei lui, trebuie spus: dorea sa se transforme în cenuşă şi să se preumble hoinar şi dematerializat pe unde i s-ar fi părut interesant.

acum 30 zile · comentarii (21)

...a fost o inimă neostoită, în parte zburdalnică, în ograda muzicii! O notez cu toată admiraţia. Relativ recent se împliniseră peste o sută zece ani de la naşterea domiei sale. Era un suflet mare. O inimă de aur. Făcea parte din marea familie Cocea; de la pictorul Ştefan Luchian, omul de litere N.D. Cocea, al căror nepot era, la actriţele Tanţi şi Dina Cocea.

luna trecuta · comentarii (0)

A intrat deja în tradiţie ca mijlocul verii să fie asociat cu Festivalul „Opera Nights”, desfăşurat la Hunedoara şi Deva, susţinut, de fiecare dată, de ansamblul Teatrului de Operă şi Balet „Oleg Danovski” din Constanţa, propunând acum, în perioada 12-17 iulie, lucrări celebre din creaţia lirică, beneficiind şi de oaspeţi din ţară sau din străinătate, asigurând astfel un plus de atractivitate şi noutate în fiecare seară.

luna trecuta · comentarii (0)
Postari Recente