Compozitorul George Foca-Rodi: „Un iad mai mare ca pe Pământ nu există nicăieri“  VIDEO 2

Pianistul şi compozitorul George Foca-Rodi, care trăieşte în Statele Unite şi compune inspirat de suferinţele Holocaustului, este oripilat şi de atrocităţile atentatelor din zilele noastre, subliniind că sălilele de concerte devin un refugiu, unde oamenii vor să asculte muzică adevărată. Lucrări simfonice semnate de George Foca-Rodi au fost prezentate de curând la Filarmonica „George Enescu” din Bucureşti şi la Filarmonica „Moldova” din Iaşi.

Compozitorul George Foca-Rodi: „Un iad mai mare ca pe Pământ nu există nicăieri“  VIDEO Vezi comentarii 2

Ce se va întâmpla în cadrul proiectului „Sibiu - Festival City“, la Adevărul Live, de la ora 11.00

Ce se va întâmpla în cadrul proiectului „Sibiu - Festival City“, la Adevărul Live, de la ora 11.00

Cei mai importanţi reprezentanţi ai industriei europene de spectacol, oameni de afaceri, directorii celor mai mari festivaluri, organizatori de spectacole cu mari trupe, specialişti internaţionali în securitate, avocaţi şi experţi în complicatul sistem internaţional de taxe sunt aşteptaţi la lansarea proiectului “Sibiu – Festival City”, un program derulat în perioada 27-29 iulie, iniţiat de ARTmania.

Patru artiste contemporane: Simona Vilău, Aurora Király, Raluca Paraschiv şi Elena Vlădăreanu conferenţiază la ArCuB

Patru artiste contemporane: Simona
Vilău, Aurora Király, Raluca Paraschiv şi Elena Vlădăreanu conferenţiază la
ArCuB

Seria de conferinţe “Ce Punem în ramă?” continuă cu o nouă temă: ARTA PE TREI PLANURI SUPRAPUSE - PRACTICĂ | CURATORIAT | VIAŢĂ COTIDIANĂ. Evenimentul va avea loc joi, la ora 18.00, în Sala Cafenea de la ARCUB Gabroveni. Conferinţa susţinută de Simona Vilău, Aurora Király, Raluca Paraschiv şi Elena Vlădăreanu propune un dialog despre practici artistice, curatoriat, management cultural şi integrarea lor în contextul social contemporan.

Finisaj Pavel Brăila la Eastwards Prospectus, cu un performance de zile mari

Finisaj Pavel Brăila la Eastwards
Prospectus, cu un performance de zile mari

Prima expoziţie personală de amploare din Bucureşti a artistului basarabean Pavel Brăila, de la galeria Eastwards Prospectus (str. Plantelor, nr. 50) se încheie, sâmbătă la ora 20, cu un performance special conceput de artist pentru această ocazie. Unul dintre artiştii care participă la prestigiosul eveniment internaţional de artă contemporană documenta 14, Pavel Brăila se întoarce pentru acest performance ce va marca finalul solo show-ului său.

A început Spotlight, Festivalul Internaţional al Luminii FOTO

A început Spotlight, Festivalul Internaţional al Luminii FOTO

Spectacolul Illuminaire al companiei austriece Phoenix Fire Dancers, din deschiderea Spotlight, a adus în centrul oraşului efecte vizuale spectaculoase. Joi a avut loc deschiderea oficială a celei de-a treia ediţii a Festivalului Internaţional al Luminii – Spotlight, organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin ARCUB.

Sunetele timpului, la Universitatea Naţională de Muzică

Sunetele timpului, la Universitatea Naţională de Muzică

Concertul Sunetele timpului va avea loc duminică, 23 aprilie, de la ora 18.00, la Sala ”George Enescu” de la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. Programul cuprinde lucrări pentru pian de Anatol Vieru şi pentru cvartet de coarde de Anatol Vieru, Myriam Marbé şi Fred Popovici. Concertul este dedicat contribuţiei creatorilor români de origine evreiască la conturarea profilului de avangardă al artei muzicale contemporane.

După scurta vacanţă de Paşti, stagiunea primei scene lirice naţionale continuă în forţă, cu dorita cadenţă de spectacole săptămânale. Imediat după cele trei zile de Sărbători Pascale, au urmat operă şi balet în patru seri, continuate cu cinci seri de afişe similare, în ultimele şapte zile ale lunii. O regularitate care sper să continue în mai şi iunie, chiar cu completări faţă de programul parţial publicat.

acum 2 zile · comentarii (0)

„CONSOLARE“ Filmul „Jaf cu stil“, realizat de regizorul-actor Zach Braff, oferă o ficţiune compensatorie pentru marasmul în care băncile şi fondurile de investiţii au adus lumea. Pentru credibilitate, sunt distribuiţi actori numai unul şi unul: Morgan Freeman, Michael Caine, Alan Arkin, Matt Dillon şi, în roluri secundare, Ann-Margret sau Christopher Lloyd.

acum 5 zile · comentarii (1)

Concertul aniversar dedicat sarbatorii centenarului unuia dintre cei mai imporanţi muzicieni ai secolului trecut, a avut loc la Atheneul Român, în chiar ziua naşterii lui Dinu Lipatti. Evenimentul s-a petrecut în climatul unei discreţii care a marcat însăşi viaţa marelui artist. Greu de spus dacă s-a dorit acest lucru. Dar aşa s-a întâmplat să fie.

acum 8 zile · comentarii (0)

Ar fi păcat să treacă neobservat noul film care intră începând de astăzi, vineri 14 aprilie, în (unele) cinematografe, distribuit de Clorofilm (deşi, probabil, aşa se va întâmpla). Este vorba despre documentarul „observaţional“ „Fuocoammare“ / „Fire at Sea“ / „Foc pe mare“ (regia Gianfranco Rosi), câştigătorul Ursului de Aur la Berlin anul trecut, în 2016 (ca şi al „Oscarului“ european, EFA, pentru documentar).

acum 12 zile · comentarii (0)

Marţi, de la ora 19:00, la Sala mare a Ateneului, Corul Filarmonicii „George Enescu“, dirijat de maestrul Iosif Ion Prunner, va avea în program, lucrări de Dragoş Alexandrescu, Eduard Wachmann, Christian Alexandru Petrescu, Serghei Rahmaninov, Gheorghe Cucu, Dan Mizrahy, Johann Sebastian Bach, Valentin Gheorghiu, Ioan D. Chirescu, Anton Bruckner. Soliste vor fi Arlina Morava şi Gianiana Munteanu, iar la orgă va cânta Simona Săndulescu.

acum 15 zile · comentarii (0)

De-a lungul timpului, opera Bal mascat de Verdi a figurat în repertoriul curent al trupelor şi apoi al teatrelor lirice de la noi fie în versiunea originală ce se petrece în Suedia, fie în cea „transferată” ca acţiune la Boston, aceasta din urmă fiind preferată în toate montările prezentate pe scena Operei din Bucureşti, începând din 1923.

acum 16 zile · comentarii (1)

„The Other Art Fair” este cel mai important târg de artişti din Marea Britanie axat pe descoperirea şi achiziţionarea de creaţii ale celor mai importanţi şi talentaţi artişti contemporani în plină dezvoltare. Vă vine să credeţi sau nu, dintre cei 150 de artişti invitaţi, între primii patru recomandaţi la finalul târgului s-a numărat şi un român!

acum 19 zile · comentarii (0)

Solistul Remus Azoiţei, singurul român angajat vreodată de Academia Regală de Muzică din Londra, revine în fiecare an, în luna aprilie, să cânte pe scena Ateneului Român. Joi şi vineri, de la ora 19.00, artistul va interpreta alături de Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, dirijată de Camil Marinescu, Concertul în re major pentru vioară şi orchestră, op. 35 de Piotr Ilici Ceaikovski.

acum 21 zile · comentarii (0)

Reiau aici şi acum acest text care nu a fost publicat niciodată, exact aşa cum l-am scris în vara lui 2007, la despărţirea de „România liberă“. Este un portret al uneia dintre fiinţele pe care le-am iubit cel mai mult, intelectual vorbind: artista plastică Simona Nistor-Vianu, născută Weissmann (nu am insistat în text prea mult asupra evreităţii sale, dar era esenţială).

acum 21 zile · comentarii (1)
Postari Recente