RadiRo aduce muzica de la Premiile Nobel în Bucureşti

RadiRo aduce muzica de la Premiile Nobel în Bucureşti

„Carmina Burana“, de Carl Orff, va fi interpretată de Orchestra Naţională Radio din Bucureşti, luni, 26 septembrie, în primul concert susţinut în cadrul Festivalului Internaţional al Orchestrelor Radio. Tot în cadrul acestui festival va concerta şi Orchestra Simfonică Radio din Norvegia, care susţine anual un concert cu ocazia Premiilor Nobel. Ediţia a III-a a festivalului va avea loc în perioada 23 septembrie - 1 octombrie 2016.

Marea săptămână a filmului românesc despre Marele Război, primele filme româneşti, propagandă comunistă şi minunăţii cinematografice uitate

Marea săptămână a filmului românesc despre Marele Război, primele filme româneşti, propagandă comunistă şi minunăţii cinematografice uitate

În perioada 25-31 iulie, Arhiva Naţională de Filme – Cinemateca Română, în parteneriat cu Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor, organizează, la Sala Eforie a Cinematecii Române din Bucureşti, evenimentul „Săptămâna filmului românesc despre Marele Război”. Deschiderea evenimentului şi venisajul expoziţiei au loc luni, 25 iulie, de la ora 19.00, iar evenimentul continuă până duminică, 31 iulie.

Ministerul Culturii este decis să separe Opera de Operetă şi să taie astfel „nodul gordian“. Până luni, 25 iulie, proiectul este supus dezbaterii publice

Ministerul Culturii este decis să separe Opera de Operetă şi să taie astfel „nodul gordian“. Până luni, 25 iulie, proiectul este supus dezbaterii publice

Ministerul Culturii supune dezbaterii publice un proiect pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 1.089/2006 privind stabilirea unor măsuri pentru reorganizarea şi funcţionarea Operei Naţionale Bucureşti şi înfiinţarea şi funcţionarea Teatrului Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian“. Propunerile şi observaţiile referitoare la proiectul de act normativ pot fi transmise în scris pe adresa Ministerului Culturii până pe 25 iulie.

Caravana Filmelor TIFF va ajunge în 15 oraşe din România, din iulie până în septembrie VIDEO

Caravana Filmelor TIFF va ajunge în 15 oraşe din România, din iulie până în septembrie VIDEO

Caravana Filmelor TIFF îşi reia drumul prin ţară, în această vară, proiectând câteva dintre cele mai apreciate filme din ultimul an în circa 15 oraşe. Din iulie până în septembrie, pe un ecran gonflabil uriaş, în aer liber, spectatorii se vor delecta cu poveşti cinematografice premiate în festivaluri, dar şi cu succese de casă din România, Ungaria, Franţa, Germania, Norvegia, Spania, Marea Britanie, SUA, Canada şi Brazilia.

Grădina Botanică Bucureşti găzduieşte Marele Picnic ShortsUP, ediţia 3: un weekend cu film şi muzică sub cerul liber

Grădina Botanică Bucureşti găzduieşte Marele Picnic ShortsUP, ediţia 3: un weekend cu film şi muzică sub cerul
liber

La final de iulie, în plină vară, filmele scurte se mută sub cerul liber. Evenimentul Marele Picnic, adus la viaţă de ShortsUP, a ajuns la ediţia a 3-a. Vineri, 29 iulie, şi sâmbătă, 30 iulie, de la ora 19.00, Grădina Botanică din Bucureşti devine destinaţie de vacanţă în mijlocul oraşului şi gazdă a două seri de filme scurte, muzică jazz, proiecţii multimedia şi ateliere.

A intrat deja în tradiţie ca mijlocul verii să fie asociat cu Festivalul „Opera Nights”, desfăşurat la Hunedoara şi Deva, susţinut, de fiecare dată, de ansamblul Teatrului de Operă şi Balet „Oleg Danovski” din Constanţa, propunând acum, în perioada 12-17 iulie, lucrări celebre din creaţia lirică, beneficiind şi de oaspeţi din ţară sau din străinătate, asigurând astfel un plus de atractivitate şi noutate în fiecare seară.

acum 3 zile · comentarii (0)

Într-un subsol dintr-o clădire din centrul Capitalei, unde pe o latură e un restaurant elegant, iar în rest, la parter, sînt nişte spaţii vaste şi goale, se află trei cămăruţe pline ochi cu dosare, acoperite de straturi peste straturi de spori de mucegai. Este arhiva de documente a fostului Studio Cinematografic „Alexandru Sahia“, în care de minim zece ani pare să nu fi călcat decît o angajată responsabilă de recuperarea dosarelor de personal.

acum 5 zile · comentarii (2)

Prima scenă lirică a României l-a reinvitat pe renumitul Graham Vick să monteze şi un alt spectacol, după recentul şi  destul de controversatul „Falstaff”. A recidivat astfel, cu scopul de a avea pe afiş de două ori un nume celebru, de consistentă circulaţie internaţională. A riscat. De această dată, cu consecinţe diferite.

acum 15 zile · comentarii (0)

D-na Gabriela Vrânceanu-Firea a spus, din poziţia de Primar al General al Capitalei, că ar vrea să nu mai fie închise străzile pentru evenimente culturale, pentru că se blochează circulaţia, iar asta „nu se întâmplă în nicio capitală europeană”. O enervase că Şoseaua Kiseleff era închisă.  Apoi a revenit, într-o conferinţă de presă, spunând că era vorba doar despre concertele din Piaţa Constituţiei. Cum o dăm, tot prost iese.

acum 17 zile · comentarii (26)

Ascultă 5 minute de muzică clasică, unul dintre cele mai importante proiecte educative marca Radio România, s-a desfăşurat pentru al doilea an şcolar în şcolile româneşti, graţie unui parteneriat încheiat între Ministerul Educaţiei Naţionale şi Radio România în 2014.

acum 22 zile · comentarii (0)

Puţini sunt actorii care au şansa să se identifice cu personajele lor. Piedone, alias Bud Spencer, e unul dintre ei, inclusiv numele de scenă - sau mai bine zis de generic, fiind unul inventat -, cu sonorităţi americane (de bere şi Tracy, Spencer Tracy), ca să-i păcălească şi ademenească pe spectatorii din Roma şi nu numai.

acum 23 zile · comentarii (1)

În ultima vreme, apreciatul balerin Horaţiu Cherecheş a semnat, la Teatrul de Operă şi Balet „Oleg Danovski” de la Constanţa, câteva coregrafii deosebit de reuşite, ba chiar excepţionale, aşa cum este, spre exemplu Romeo şi Julieta de Prokofiev, remarcabilă fiind şi Enesciana pusă în scenă anul trecut. Şi tocmai de aceea, fiecare nouă producţie ce-i poartă semnătura devine, firesc, o atracţie pentru orice iubitor al genului.

acum 26 zile · comentarii (0)

Vineri, 1 Iulie 2016, ONB va prezenta ultima premieră (care va fi şi ultimul spectacol) din stagiune. Regizorul britanic Graham Vick, CBE, revine după mai bine de un an la Bucureşti, după mult comentatul Falstaff din Februarie 2015. L-am reîntâlnit, într-o zi caniculară, pe marele regizor de operă, pentru un interviu despre această nouă punere în scenă a capodoperei lui Beethoven.

acum 26 zile · comentarii (0)

Ce se întîmplă cînd vrei să faci funcţional un sistem îngheţat, dar în care unii se simt foarte bine, căci s-au obişnuit cu el şi au găsit cum să-l exploateze cel mai bine pentru propriul confort? Şi cînd ai o autoritate centrală privită ca slabă şi neimportantă şi prea puţină înţelegere publică pentru nevoia organizării unui domeniu unde mai toată lumea crede că se lucrează pe contracte de entuziasm şi se investeşte doar mîndrie naţională?

acum 27 zile · comentarii (3)
Postari Recente