Aniversare. Radio România Muzical împlineşte 20 ani

Aniversare. Radio România Muzical împlineşte 20 ani

Pe 24 martie 1997 emitea pentru prima dată Radio România Muzical, primul şi unicul, până în prezent, post românesc de radio dedicat muzicii clasice şi de jazz. Au trecut de atunci 20 ani, perioadă în care Radio România Muzical şi-a confirmat valoarea şi rolul în peisajul cultural românesc.

Cea mai impresionantă experienţă muzicală 3D ajunge la Bucureşti: Vivaldianno - City of Mirrors

Cea mai impresionantă experienţă muzicală 3D ajunge la Bucureşti: Vivaldianno - City of Mirrors

Vivaldianno - City of Mirrors, spectacol muzical 3D inspirat de viaţă si opera geniului baroc Antonio Vivaldi, va ajunge în premieră la Bucureşti oferind o experienţă impresionantă pentru orice iubitor de muzică. O poveste vizuală tridimensională, artişti de prestigiu de pe trei continente şi o coregrafie excepţională se împletesc cu cele mai noi tehnologii audio-video.

Volumul "Interferenţe arhitecturale italiene, în arhitectura modernă românească"  de Luca Matei Stoian, editat în condiţii excepţionale

Volumul

Joi, 23 martie, de la ora 19.00, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru nr 38, Bucureşti) va avea loc lansarea volumului "Interferenţe arhitecturale italiene în arhitectura modernă românească" de Luca Matei Stoian, publicat la editura Igloo Media, cu sprijinul Ordinului Arhitecţilor din România. Lansarea va fi însoţită de vernisarea expoziţiei cu acelaşi titlu, care reuneşte o selecţie de planşe reprezentative din album.

Muzică vieneză, alături de Simfonia nr. 4 de Robert Schumann, dirijate de Christian Badea la Ateneu

Muzică vieneză, alături de Simfonia nr. 4 de Robert Schumann, dirijate de Christian Badea la Ateneu

Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de Christian Badea, va prezenta joi şi vineri, de la ora 19.00, la Sala mare a Ateneului, un program cu lucrări semnate de Anton Webern (Im Sommerwind) şi Wolfgang Amadeus Mozart (Concertul nr. 21, în do major, pentru pian şi orchestră, KV 467). Solist va fi pianistul spaniol Josu de Soluan.În partea a doua a programului, va fi interpretată Simfonia nr. 4 de Robert Schumann.

Cristian Mungiu, preşedintele juriului secţiunii Cinéfondation şi de scurtmetraje, la Festivalul de Film de la Cannes

Cristian Mungiu, preşedintele juriului secţiunii Cinéfondation şi de scurtmetraje, la Festivalul de Film de la Cannes

Cristian Mungiu va prezida juriul secţiunii Cinéfondation şi de scurtmetraje de la cea de-a 70-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes. După ce a făcut parte din juriul competiţiei oficiale din 2013, prezidat de Steven Spielberg, regizorul, scenaristul şi producătorul român Cristian Mungiu va călca pe urmele altor cineaşti celebri, ca Abbas Kiarostami şi Jane Campion, care au ocupat această funcţie la ediţiile anterioare ale festivalului.

De multă vreme nu s-a mai întâmplat ca un lanţ de evenimente să atragă melomanii, seară de seară, la Ateneu, aşa cum s-a petrecut la sfârşit de săptămână, când trei orchestre, trei dirijori şi... trei solişti (...plus unul!) au oferit programe cu totul speciale, în interpretări mozaicate, aplaudate entuziast de un public ce a făcut ca sala să devină neîncăpătoare.

acum 6 zile · comentarii (0)

Lume multă la Ateneu pentru reîntâlnirea cu Christian Zacharias, pentru prima oară într-o stagiune ordinară a unei instituţii muzicale româneşti. După multe prezenţe la Festivalul Enescu, pianistul german are în Bucureşti o întreagă legiune de fani, surpriza invitării lui la Ateneu fiind foarte plăcută.

acum 9 zile · comentarii (0)

Să dăm la o parte clişee precum „lectură cu sufletul la gură”, „m-am oprit din citit căci nu voiam să se termine aşa de repede” ş.a.m.d. Poţi decide tu singur dacă volumul de dialoguri dintre Haruki Murakami şi Seiji Ozawa, Absolutely on Music (Random House, 2016, ebook), se prelungeşte în metalectură la nesfârşit, sau se rezumă doar la parcurgerea textului.

acum 11 zile · comentarii (0)

Aidoma unei veritabile echipe au acţionat cei doi protagonişti ai recentului concert al Filarmonicii bucureştene; ...drept o echipă care - aşa cum ştim - se află în acţiune nu de azi, nu de ieri; o echipă care colaborează în baza unor înţelegeri firesc aşezate; anume bucuria de a cânta împreună, de a acţiona în spiritul acelui profesionalism care devine entuziasmant, la nivelul marilor valori ale muzicii.

luna trecuta · comentarii (0)
Postari Recente