30.000 de bilete la Festivalul Enescu 2017, epuizate în primele ore de la punerea în vânzare. Ce concerte şi recitaluri mai sunt disponibile 1

Bilete pentru concertele unor vedete ale muzicii clasice precum violoniştii Anne-Sophie Mutter şi Julian Rachlin şi dirijorul Valery Gergiev sunt încă disponibile pentru ediţia 2017 a Festivalului Enescu. De asemenea,  publicul mai poate găsi bilete la premiere multimedia şi la interpretări celebre ale unor lucrări esenţiale de George Enescu.

30.000 de bilete la Festivalul Enescu 2017, epuizate în 
primele ore de la punerea în vânzare. Ce concerte şi recitaluri mai sunt disponibile Vezi comentarii 1

Premiile César 2017: Isabelle Huppert şi „Toni Erdmann“, printre marii favoriţi ai galei

Premiile César 2017: Isabelle Huppert şi „Toni Erdmann“, printre marii favoriţi ai galei

Cinematografia franceză îşi premiază, vineri seară, cele mai bune filme şi cei mai buni artişti din anul 2016. Cu această ocazie, site-ul Europe1.fr a publicat un articol despre culisele ceremoniei şi un top al favoriţilor la premiile César, în rândul cărora se remarcă actriţa Isabelle Huppert, cu rolul din filmul „Elle”, şi lungmetrajul „Toni Erdmann”, o coproducţie cu participare românească, nominalizat la categoria „cel mai bun film străin”.

„Patetica“ lui Ceaikovski la Ateneu, în viziunea lui Jin Wang, un dirijor de origine chineză

„Patetica“ lui Ceaikovski la Ateneu, în viziunea lui Jin Wang, un dirijor de origine chineză

Joi şi vineri seară, de la  ora 19.00, Orchestra  Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul Jin Wang, va avea în program lucrări de Joseph Haydn (Simfonia nr. 6, în re major, Dimineaţa), Wolfgang Amadeus Mozart (Concertul în do major pentru flaut, harpă şi orchestră, KV 299), Piotr Ilici Ceaikovski (Simfonia nr. 6, în si minor, op. 74, „Patetica”). Solişti vor fi Ion BogdanŞtefănescu (flaut) şi Ion Ivan-Roncea(harpă).

„Sieranevada“, cele mai multe nominalizări la Premiile Gopo 2017. Lista completă

„Sieranevada“, cele mai multe nominalizări la Premiile Gopo 2017. Lista completă

Peliculele „Bacalaureat” (regia Cristian Mungiu)”, „Câini” (regia Bogdan Mirică), „Două lozuri” (regia Paul Negoescu), „Inimi cicatrizate” (regia Radu Jude) şi „Sieranevada” (regia Cristi Puiu) intră oficial în cursa pentru trofeul Gopo 2017 la categoria „Cel mai bun film”, potrivit unui comunicat al organizatorilor. Gala Premiilor Gopo 2017 va avea loc pe 21 martie la Teatrul Naţional Bucureşti.

VIDEO Chick Corea Elektric Band, în premieră pe scena Festivalului Jazz TM 2017

VIDEO Chick Corea Elektric Band, în premieră pe scena Festivalului Jazz TM 2017

A cincea ediţie a Festivalului Jazz TM anunţă deja primele nume mari care îşi fac loc pe afiş, iar acestea promit o ediţie care va face deliciul celor mai pretenţioşi ascultători de gen. De pe 30 iunie până pe 2 iulie, la Timişoara îşi vor face apariţia artişti cu greutate în jazz-ul monidal, aşa cum ne-am obişnuit, iar Chick Corea va ajunge în oraşul de pe Bega cu un band de zile mari!

VIDEO Primele reacţii ale echipei filmului „Ana, mon amour“, surprinse pe aeroportul din Berlin: emoţii, entuziasm, bucurie şi oboseală

VIDEO Primele reacţii ale echipei filmului „Ana, mon amour“, surprinse pe aeroportul din Berlin: emoţii, entuziasm, bucurie şi oboseală

După câteva zile petrecute în capitala Germaniei, timp în care a avut parte de mai multe proiecţii, de conferinţe de presă, shootinguri şi de o gală cu emoţii şi bucurii, echipa filmului „Ana, mon amour“, care a primit un Urs de Argint pentru cea mai bună realizare artistică prin monteurul Dana Bunescu, s-a întors în ţară şi pregăteşte premiera pe marile ecrane din România, pe 3 martie.

Aidoma unei veritabile echipe au acţionat cei doi protagonişti ai recentului concert al Filarmonicii bucureştene; ...drept o echipă care - aşa cum ştim - se află în acţiune nu de azi, nu de ieri; o echipă care colaborează în baza unor înţelegeri firesc aşezate; anume bucuria de a cânta împreună, de a acţiona în spiritul acelui profesionalism care devine entuziasmant, la nivelul marilor valori ale muzicii.

Acum mai mult de un an, la lansarea unei cărţi despre directoratul artistic al Festivalului Enescu, unul dintre autori spunea despre Ioan Holender că „este un model al funcţionarului public vest european, un om care nu se acomodează cu România şi nu vrea să fie comod pentru nimeni”.

acum 2 zile · comentarii (2)

Vinerea a început cu un îndemn, care de obicei mă agasează (deşi sună bine, dar prea e spus din vârful buzelor!): Have a Nice Day! E o animaţie, atipică şi chinezească, pe deasupra, plină de umor negru în stil asiatic, cu ceva aluzii eco, spusă pe capitole. Legea seriilor, mai toate peliculele de anul acesta sunt împărţite ca articolele Maratonului!

acum 4 zile · comentarii (2)

Stagiunea curentă de la Ateneu, deşi pare sub semnul provizoratului odată cu dispariţia lui Nicolae Licareţ, fostul director artistic şi eminenţă cenuşie a instituţiei vreme de o jumătate de secol, oferă câteva surprize plăcute. Una dintre ele, absolut neaşteptată, este invitarea unei mari pianiste, obişnuită a Festivalului Enescu, Elisabeth Leonskaja.

acum 6 zile · comentarii (0)

Doar avem juraţi, nu? Se ştie că la Berlinală au mare trecere filmele cu ceva încărcătură socială şi cu tradiţii, arătate în detaliu, cu cât mai primitive cu atât mai bine, dacă se poate exotice, şi undeva pierdute în timp, de ce nu? Dimineaţa de miercuri a început cu un portughez, să-ţi tai venele şi mai multe nu, Colo (regia: Teresa Villaverde, care a avut un scurt în omnibusul Bridges of Sarajevo, unde genial era cel al lui Cristi Puiu).

acum 6 zile · comentarii (4)

Mai exact, cum poate un guvern PSD să distrugă o idee de stânga. Una dintre primele iniţiative ale nou-instalatului guvern social-democrat a fost mărirea unor salarii, începând cu 1 februarie – prin Ordonanţa de urgenţă 2/2017. E vorba, întâi, de mărirea cu 50% a salariilor angajaţilor din teatre, opere, filarmonici, iar apoi de mărirea cu 20% a salariilor angajaţilor din administraţia publică locală.

acum 7 zile · comentarii (5)

În ajun de alegeri, locale sau parlamentare, o mare frenezie pune stăpânire pe parlamentarii patriei: cu nouă luni înainte de scrutinul pentru Senat şi deputăţie, se umple ţara de proiecte de legi, una mai năstruşnică decât alta. Scopurile sunt două – pe de o parte, impresionarea electoratului, pe de altă parte, îngroşarea CV-ului parlamentarilor (acuzaţi destul de des de lipsă de activitate).

acum 11 zile · comentarii (3)

Anul acesta, Orchestra Naţională Radio a prezentat în concert Simon Boccanegra, una dintre cele mai frumoase compoziţii ale lui Verdi, în ciuda unei popularităţi destul de reduse până recent. Readucerea în atenţie a lui Simon i se datorează lui Plácido Domingo, care şi-a început cariera de bariton cu acest rol, după 40 de ani de tenorat.

acum 12 zile · comentarii (0)

Un eveniment de semnificaţie s-a dovedit a fi fost recentul concert bucureştean al cvartetului de coarde Ad Libitum, concert susţinut în cadrul stagiunii camerale a Formaţiilor Muzicale Radio. Un eveniment... pentru că recitalul s-a constituit într-un debut al unei noi integrale a cvartetelor beethoveniene; ...anunţată de Alexandru Tomescu, primul violonist al formaţiei; ...o integrală care se va desfăşura pe durata a trei stagiuni.

acum 12 zile · comentarii (0)
Postari Recente