Stiri despre colesterol

  292 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cicoarea scade colesterolul din sânge şi purifică ficatul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cicoarea scade colesterolul din sânge şi purifică ficatul

  Datorită proprietăţilor date de substanţele amare – inulina şi colina – infuziile şi decocturile de rădăcină de cicoare sunt o băutură excelentă pentru purificarea ficatului şi a splinei şi în tratamentul imediat după icter.

 • 8 motive să mănânci portocale zilnic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  8 motive să mănânci portocale zilnic

  Chiar dacă sunt fructele cele mai consumate în sezonul rece, portocalele nu ar trebui să-ţi lipsească din dietă în niciun anotimp. Ele sunt surse excelente de vitamina C şi alţi antioxidanţi, foarte buni pentru sănătate. Iată care sunt principalele 8 beneficii pe care le au portocalele asupra sănătăţii:

 • Fibre solubile versus fibre insolubile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fibre solubile versus fibre insolubile

  Reclamele ni le prezintă ca fiind de folos în prevenirea constipaţiei, însă fibrele au şi alte calităţi pentru care e bine să le consumi, de exemplu reglarea nivelului colesterolului şi reducerea riscului de a dezvolta cancer de colon sau de sân.

 • Alimente care îţi menţin ficatul sănătos
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alimente care îţi menţin ficatul sănătos

  Organismul tău are nevoie constant de o alimentaţie echilibrată şi de un stil de viaţă sănătos pentru a te menţine pe linia de plutire şi fără prea multe vizite la medicii specialişti.

 • Ce afecţiuni se tratează cu ţelină
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce afecţiuni se tratează cu ţelină

  Despre legume am putea afirma că sunt adevărate medicamente. Datorită substanţelor nutritive pe care le conţine ţelina, nici această legumă nu trebuie să lipsească din dieta ta.

 • De ce este bine să mănânci quinoa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce este bine să mănânci quinoa

  Cunoscută şi sub numele de ”mama tuturor boabelor”, quinoa a fost timp de secole hrana de bază a Incaşilor. Astăzi, quinoa este consumată în întreaga lume, preferată mai ales pentru substanţele nutritive pe care le conţine. Pentru că este foarte sănătoasă, iată de ce este bine să mănânci quinoa măcar o dată pe săptămână.

 • Exerciţii fizice care pot fi utile
în combaterea diabetului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Exerciţii fizice care pot fi utile în combaterea diabetului

  Activitatea fizică este importantă pentru oricine, dar mai ales pentru persoanele cu diabet. Sportul poate îmbunătăţi starea de sănătate prin scăderea nivelului zahărului în sânge şi a tensiunii arteriale, prin creşterea nivelului de energie din organism şi a somnului de bună calitate.

 • Ce este boala ficatului gras şi cum se manifestă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce este boala ficatului gras şi cum se manifestă

  Ficatul gras cunoscut şi sub denumirea de steatoză hepatică este una dintre cele mai frecvente suferinţe ale ficatului. Potrivit studiilor în SUA, peste 90 de milioane de adulţi şi 17% dintre copii au steatoză hepatică non-alcoolică.

 • Morcovii cruzi scad colesterolul. Ce alte alimente au acelaşi efect
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Morcovii cruzi scad colesterolul. Ce alte alimente au acelaşi efect

  Cu cât nivelul colesterolului „bun“ – HDL – din sânge este mai mare, cu atât riscul ca arterele să se colmateze este mai mic. Care sunt alimentele care pot da o mână de ajutor în reducerea nivelului colesterolului „rău“ şi creşterea celui bun.

 • Remedii cu usturoi crud
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Remedii cu usturoi crud

  Căpăţâna de usturoi este la îndemâna oricui şi e atât de folosită în bucătărie, încât ajunge să fie neglijată ca leac. Adeseori e respinsă din farmacia naturistă din cauza mirosului persistent.

 • 5 motive să mănânci linte în perioada postului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  5 motive să mănânci linte în perioada postului

  Ciupercile, fasolea neagră, catofii dulci sunt alegeri bune în dieta din perioada Postului Crăciunului, dar dacă eşti în căutare de alte surse de proteine vegetale, ai putea încerca lintea.