colesterol - ultimele știri
Reducerea stresului este crucială pentru prevenirea AVC-urilor, mai ales la vârsta mijlocie. Stresul cronic poate contribui la creșterea tensiunii arteriale și inflamația vaselor, factori majori ai AVC-ului. În România, infrastructura limitată reduce accesul rapid la tratamente eficiente.
Experții descriu colesterolul mărit ca pe un „blocaj în trafic” și explică exact cine ar trebui să ia măsuri. Conform specialiștilor în sănătate, patru tipuri de alimente ar trebui incluse în dietă pentru a reduce nivelul colesterolului din organism.
Un expert în nutriție pentru sportivi, Mike Molloy, dezvăluie cum longevitatea se poate îmbunătăți prin trei strategii cheie: forță, fitness cardiovascular și controlul colesterolului, esențiale pentru o viață mai lungă și sănătoasă.
la fiecare jumătate de oră, câte un român moare din cauza unui infarct miocardic, iar ce este și mai grav, vârsta la care a început să apară această problemă gravă a scăzut semnificativ.
Originar din sud-vestul Asiei și din regiunea mediteraneană și cultivat pe scară largă în Asia, Africa, Europa și Statele Unite, mărarul este cunoscut pentru gustul special pe care îl dă mâncării.
Cercetătorii au descoperit tipul de pește care reduce colesterolul datorită a patru compuși „magici” pe care îi conține. Dieteticienii recomandă includerea somonului în dietă, deoarece studiile arată că persoanele care mănâncă mult somon au mai multe șanse să fie slabe și să nu aibă boli.
Colesterolul, deseori asociat cu conotații negative pentru sănătate, este de fapt esențial pentru buna funcționare a organismului. Provenit în principal din producția ficatului, colesterolul servește diverse scopuri, inclusiv producerea de hormoni.
Cercetările arată că cafeaua poate face multe lucruri bune pentru sănătatea ta, cum ar fi să ajute la pierderea în greutate și să reducă riscul de diabet de tip 2 și de boala Alzheimer.
În sezonul rece, există un anumit fruct care se remarcă nu doar pentru gustul său delicios, ci și pentru proprietățile sale excepționale în menținerea sănătății cardiovasculare. Poate fi un aliat de neprețuit în lupta împotriva colesterolului ridicat și a tensiunii arteriale crescute.
Colesterolul ridicat este un factor de risc major pentru bolile de inimă, dar aplicarea unor schimbări în alimentație poate ajuta. Specialiștii au compilat o listă de 13 alimente sănătoase pentru inimă care pot reduce colesterolul și vă pot îmbunătăți sănătatea generală a inimii.
Unul dintre cele mai importante moduri prin care poți să reduci colesterolul este să faci câteva modificări esențiale în stilul tău de viață.
Dacă ar fi să întocmim o listă cu alimentele „nesănătoase”, brânza ar fi probabil pe primul loc. Acest favorit al produselor lactate a fost dintotdeauna defăimat pentru conținutul său ridicat de grăsimi și pentru legătura sa cu creșterea colesterolului.
Se știe că prunele uscate sunt bogate în fibre care stimulează activitatea intestinelor. Unele cercetări emergente sugerează însă că prunele uscate ar putea oferi mai mult decât ameliorarea constipației.
Când vine vorba de mâncărurile picante, oamenii se împart, în general, în două categorii - cei care le adoră și cei care le evită cu orice preț, relatează Health.
Colesterolul este esențial pentru o bună funcționare a organismului, însă nivelurile ridicate pot fi dăunătoare sănătății cardiovasculare. O alimentație echilibrată poate contribui la menținerea colesterolului în limite normale.
Valorile mari ale colesterolului „rău“ (LDL) cresc riscul de boli cardiovasculare și atac de cord. Câteva schimbări în stilul de viață pot avea efecte semnificative.
Este unul din puținele alimente care conține acid butiric în mod natural, pe lângă vitaminele A și D, acid linoleic și acizi grași antiinflamatori. Laptele are efect 3 în 1 pentru sănătate:: Pre-biotic, Pro-biotic și Post-biotic.
Datele statistice arată că un procent extrem de mic de oameni consumă suficiente fructe și legume, cel puțin în țările cu economie dezvoltată. În SUA, procentul este de 10%, în timp ce în România, procentul ajunge la 30%.
Bolile de inimă constituie principala cauză de deces în Statele Unite, iar tratamentele sunt încă surprinzător de limitate.
O analiză a datelor de la aproape 24.000 de adulți americani a arătat că un nivel prea mic de colesterol HDL a fost asociat cu un risc crescut de boli de inimă - la adulții albi, dar nu și la adulții de culoare, au raportat luni cercetătorii.
Arterele sau vasele de sânge se pot bloca din cauza excesului de colesterol sau al altor grăsimi nocive. Medicii spun că cele mai frecvente semne că ai artere înfundate sunt durerile în piept, senzaţia de lipsă de aer şi slăbiciunea musculară.
Farmaciile vor putea oferi servicii noi, precum buletine de analiză care vor avea valoare oficială şi se vor putea transmite apoi medicului de familie sau medicului prescriptor.
Păducelul este o plantă „minune” care este recomandată de medici datorită beneficiilor sale extraordinare asupra organismului nostru, dar în special pentru efectele sale pozitive asupra inimii.
Câteva alimente consumate regulat pot reduce nivelul de colesterol „rău‟/ LDL, îmbunătăţind fluxul sanguin şi calitatea grăsimilor. Printre ele se numără şi fructele pe care le putem mânca în orice perioadă a anului.
Sedentarismul, consumul de alcool, înaintarea în vârstă sau dieta deficitară se află printre factorii care duc la creşterea colesterolului „rău‟ sau LDL (Low Density Lipoprotein).
Nivelul ridicat de colesterol rău (LDL) poate provoca grave probleme de sănătate, iar printre cele mai frecvente afecţiuni se numără bolile cardiovasculare. Aşadar, pentru menţinerea sub control a colesterolului este esenţială detoxificarea organismu...
Un singur ou conţine, în cantităţi mici, toate vitaminele şi mineralele de care are nevoie organsimul zilnic, inclusiv calciu, fier, potasiu, zinc şi magneziu. Aceste substanţe se regăsesc în gălbenuş, în timp ce albuşul conţine doar proteine.
Trigliceridele sunt o importantă sursă de energie pentru organism. Însă un nivel prea mare al acestor grăsimi reprezintă un risc pentru inimă şi vasele de sânge....
Utilizatorii din SUA au căutat anul acesta o serie de răspunsuri referitoare la tensiunea arterială, dieta keto şi cauzele pentru care apare sughitul, potrivit CNN....
Bolile de inimă trebuie ţinute permanent sub supraveghere medicală. Anumite suplimente alimentare s-au dovedit a fi de mare ajutor în buna funcţionare a inimii. Chiar şi aşa este nevoie de avizul medicului curant înainte de a lua orice fel de medicam...
Diverse tipuri de seminţe pot furniza organismului nutrienţi importanţi în susţinerea stării de sănătate. Ele pot fi consumate ca atare sau adăugate în felurile de mâncare preferate....
Dieta cu afine este ideală în această perioadă a anului. Afinele au cea mai mare concentraţie de antioxidanţi dintre toate fructele. Studiile arată ce aceste mici fructe reduc colesterolul şi riscul de obezitate, te ajută să ai un abdomen plat, să te...
Dieta cu afine este ideală în această perioadă a anului. Afinele au cea mai mare concentraţie de antioxidanţi dintre toate fructele. Studiile arată ce aceste mici fructe reduc colesterolul şi riscul de obezitate, te ajută să ai un abdomen plat, să te...
Colesterolul este o substanţă din grupul lipidelor, produsă, în proporţie de 75-80% în organism. Restul provine din alimentaţie, adică din grăsimea animală. Ce trebuie să mâncăm dacă avem un nivel mare al colesterolului....
Carnea albă are la fel de mult colesterol ca şi carnea roşie, conform oamenilor de ştiinţă de la Universitatea din California, San Francisco.
Colesterolul este o substanţă moale, grasă, care se găseşte în sânge şi în toate celulele corpului şi cu ajutorul căreia organismul funcţionează corect, deoarece aceasta asigură energia necesară, contribuie la formarea pereţilor celulelor sau a unor ...
În mod obişnuit, numim vegetarieni acele persoane care nu consumă carne şi fructe de mare. Dieta are atât beneficii, cât şi riscuri, acestea din urmă legate de lipsa anumitor nutrienţi esenţiali din organism....
Deşi mulţi îl includ în categoria legumelor, avocado este un fruct. Fiind o sursă bogată de acizi graşi mononesaturaţi, aceştia conţin numeroşi compuşi benefici, cum ar fi vitamine, minerale şi fibre....
O cercetare publicată recent în SUA pune în legătură cantitatea de ouă consumate de o persoană cu riscul de a dezvolta boli cardiovasculare. Studiul relansează discuţia pe marginea acestui subiect....
Aceste legume conţin flavonoide, vitamina C, seleniu şi compuşi de sulf despre care se crede că au puternice proprietăţi anticancerigene, mai ales în sensul ajutării celulelor în eliminarea carcinogenilor....
Bamele sau okra, aşa cum mai este cunoscută, este o plantă cu fructe comestibile, o legumă minunată. Este perfectă dacă doreşti să-ţi vindeci corpul prin dietă. Aflăm care sunt proprietăţile medicinale ale bamei.
Faţă de 1975, numărul obezilor s-a triplat, potrivit statisticlor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Obezitatea şi bolile asociate – cardiovasculare, diabet şi cancer – ucid, în fiecare an, aproape trei milioane de persoane....
Untul este format din grăsime care înconjoară minuscule picături de apă. Acest aliment extrem de gustos tinde să cunoască o revenire în prim-plan ca grăsime sănătoasă. Până la urmă, cât de sănătos este untul?...
Administrarea în fiecare zi a aspirinei pentru prevenirea crizelor cardiace şi a atacului vascular cerebral la persoanele sănătoase are beneficii. Acestea ar putea fi însă diminuate de o creştere a riscului de hemoragie, potrivit unui nou studiu brit...
Alege ovăzul pentru micul-dejun, nucile la gustare şi încheie ziua cu un pahar de vin roşu, iar din când în când îndulceşte-te cu un pic de ciocolată. Acestea sunt doar câteva dintre alimentele care te ajută să ţii colesterolul sub control.
Un singur ou conţine, în cantităţi mici, toate vitaminele şi mineralele de care are nevoie organsimul zilnic, inclusiv calciu, fier, potasiu, zinc şi magneziu. Aceste substanţe se regăsesc în gălbenuş, în timp ce albuşul conţine doar proteine....
Bolile cardiovasculare rămân cauza cea mai importantă de deces atât în rândul femeilor cât şi al bărbaţilor în întreaga lume. Factorii de risc cardiovasculari sunt aceiaşi, dar unii dintre ei au impact diferit în rândul femeilor şi, de aceea, există ...
Diabetul zaharat de tip 2 este cel mai frecvent tip de diabet. Boala este cronică şi greu de ţinut în frâu, astfel că e mai bine să fie prevenită decât tratată. Factorii de risc în diabetul zaharat de tip 2 ţin atât de stilul de viaţă, cât şi de isto...
Alimentaţia din perioada postului se bazează mai ales pe alimente de origine vegetală, respectiv legume, fructe, leguminoase, oleaginoase şi produse din cereal. Dr. Elena Tănase, medic specialist de medicină internă, consultant de nutriţie la Clinica...
Zemoase şi bine parfumate, portocalele sunt un adevărat elixir pentru organismul uman. Nutriţioniştii spun că aceste citrice protejează împotriva cancerului, a bolilor de inimă şi reduc riscul răcelilor....
Atacul vascular cerebral este ameninţător de viaţă şi din ce în ce mai frecvent. Tratamentul de urgenţă efectuat într-o unitate medicală specializată este esenţial într-o astfel de situaţie....
O băutură elaborată de cercetători mexicani pe bază de Vicia faba - o plantă leguminoasă, cunoscută popular ca bob - care are gust de cafea şi o consistenţă asemănătoare laptelui, s-a dovedit eficientă împotriva colesterolului, trigliceridelor şi glu...
Preşedintele Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Romulus Timar, a declarat că, în mod surprinzător, în zona de Nord-Est, incidenţa diabetului este mult mai mare decât în restul ţării....
Pe piaţă există diverse sortimente de ccea ce de regulă numim ciocolată, dar este de fapt un dulce. Acesta conţine pe lângă cacao şi cantităţi variabile de lapte, nuci, alune, înlocuitori de unt de cacao, fructe, ca să nu mai vorbim de aditivii alime...
Murăturile care trec prin procesul de fermentaţie naturală au virtuţi alimentare şi terapeutice, virtuţi care se pierd prin procesul de industrializare. Ele sunt indicate mai ales în sezonul rece pentru efectele revitalizante şi remineralizante, de î...
O linie vitală de apărare a organismului este integritatea, sănătatea mucoasei tubului digestiv, atrage atenţia dr. Elena Tănase, medic specialist în medicină internă. Medicul explică în ce fel trebuie să ne alimentăm pentru a ne menţine în formă....
Despre bolile cardiovasculare se spune, de ani buni, că sunt ucigaşul numărul unu la nivel mondial, iar România nu face excepţie. Vestea bună este că multe dintre afecţiunile inimii pot fi tratate prin intervenţii minim invazive, adică fără tăierea p...
Oul de găină conţine sub 5% colesterol. În timp ce albuşul este o sursă de proteine de cea mai bună calitate, gălbenuşul este una de lipide....