Stiri despre atentat terorist

  127 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Franţa. Alegeri prezidenţiale sub
teroare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Franţa. Alegeri prezidenţiale sub teroare

  47 de milioane de alegători sunt aşteptaţi la urne în Franţa duminică, pentru alegerea preşedintelui dintre cei 11 candidaţi ai primului tur. Stupoarea acestor alegeri - la fel de importante şi pentru soarta Franţei şi pentru soarta Europei: francezii nu ştiu pe cine să aleagă. Cum va influenţa atentatul de pe Champs-Elysées, comis joi seara în timpul ultimelor intervenţii televizate ale candidaţilor, opţiunea votanţilor?

 • Din nou, Parisul şi Europa sub
teroare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Din nou, Parisul şi Europa sub teroare

  Conform promisiunii făcute la începutul lunii februarie, islamiştii fundamentalişti au lovit din nou în Franţa. Şi asta doar la două zile după ce fusese dejucat un alt atentat major aflat în stare avansată de pregătire, suspecţii fiind interpelaţi la Marsilia.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Calvarul cu Sebastian Ghiţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Calvarul cu Sebastian Ghiţă

  În Joia Mare, la Ierusalim, începînd cu orele 16.00, se face o procesiune cu Sfînta Cruce. Procesiunea începe de la Pretoriu si se termina la Sfîntul Mormînt. Credincioşii străbat drumul pe care Mîntuitorul a dus în chin şi batjocură Crucea Răstignirii.

 • Barbarie pascală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Barbarie pascală

  Săptămâna Patimilor şi ajunul Paştelui evreiesc ar fi trebuit să inaugureze nişte zile de pace şi de adevăr. Dar asupra lumii nu pacea şi dreptatea s-au pogorât. Ci ura, frica de război, minciuna şi dezinformarea.

 • Atentat terorist în Suedia. Autorităţile au publicat o imagine cu principalul suspect căutat în urma atacului de la Stockholm
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Atentat terorist în Suedia. Autorităţile au publicat o imagine cu principalul suspect căutat în urma atacului de la Stockholm

  Autorităţile suedeze au dat publicităţii vineri după-amiază o imagine cu principalul suspect căutat în legătură cu atentatul terorist, care a zguduit capitala Stockholm. De asemenea, poliţiştii au lansat o operaţiune masivă pentru capturarea suspectului, care a condus un camion în pietonii de pe o arteră comercială aglomerată înainte de a se izbi în vitrina Ahlens Mall, transmite Reuters.

 • Moraliştii de serviciu ies la atac
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moraliştii de serviciu ies la atac

  După fiecare atentat care nu se petrece pe teritoriul Europei, moraliştii de serviciu ies la atac. De data asta, narativa sună cam aşa: „De ce nu vă afişaţi steagul Rusiei la profil? Nu vă pasă de oamenii care au murit?”

 • Explozia din Petersburg: sfîrşitul modelului Putin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Explozia din Petersburg: sfîrşitul modelului Putin

  A fost o explozie în metroul din Petersburg/Leningrad. Au murit oameni. Totul duce spre un act terorist. Primul gest uman ar fi cel de solidaritate şi compasiune. La noi văd că domină doar teoriile conspiraţiei. Şi oricum, noi ne solidarizăm doar cu victimele din Paris, Londra şi New-York, nu cu victimele din oraşele din est, ca să nu mai zic de cele din Asia sau Africa.

 • Londra, lecţia de eroism şi eficienţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Londra, lecţia de eroism şi eficienţă

  Londra ne-a învăţat şi ieri despre eroi şi ne-a dat încă o lecţie despre solidaritate, profesionalism, civilizaţie, onoare şi respect pentru cetăţeni. Nu ştiu câţi eroi avem azi în Parlamentul de la Bucureşti (că ar trebui să fie majoritatea), dar în Londra sigur sunt câţiva. La propriu.

 • Cum vă comportaţi dacă sunteţi prins într-un atac terorist cu bombă sau atac armat cu/fără luare de ostatici
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum vă comportaţi dacă sunteţi prins într-un atac terorist cu bombă sau atac armat cu/fără luare de ostatici

  Deşi riscul unui atentat terorist este mai mic în România decât în alte state europene precum Germania, Franţa, Marea Britanie sau Belgia, care sunt ţinte de primă mână ale Statului Islamic, şansele există. De asemenea, mulţi români călătoresc sau fac afaceri în statele vizate, iar posiblitatea ca ei să fie prinşi într-un astfel de incident este chiar mai mare.

 • Rău, mai rău, nătărău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rău, mai rău, nătărău

  Tentaţia de a fi bun cu orice preţ, dacă e ieftin să fii, nu ocoleşte nici subiectele serioase. „Cine-i de vină pentru atentatul de la Berlin? Şi cât valorează o viaţă de neamţ? Mai mult sau mai puţin decât a unui sirian?” – se întreba, recent, o bună prietenă, pe Facebook.