Atentatul de la Manchester. Primele victime identificate: o adolescentă de 18 ani şi o fetiţă de 8 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Saffie Rose Roussos şi Georgina Callander au murit în urma atentatului terorist de la Manchester Arena
Saffie Rose Roussos şi Georgina Callander au murit în urma atentatului terorist de la Manchester Arena

Prima victimă identificată după atacul terorist de la Manchester Arena în care şi-au pierdut viaţa 22 de oamni şi au fost răniţi alţi 59, este Georgina Callander, o studentă de 18 ani, iar cea de-a doua este Saffie Rose Roussos, o fetiţă în vârstă de opt ani.

Prima victimă identificată în urma atacului terorist de luni seară este Georgina Callander, o tânără în vârstă de 18 ani, care studia la colegiul Runshaw din Lancashire.

Reprezentanţii colegiului au confirmat decesul tinerei: ”Cu o tristeţe enormă am aflat că unul dintre oamenii care au murit în atacul de luni din Manchester era un elev de-al nostru”.

”Georgina Callander era o fostă elevă de la Bishop Rawstorne, studia la noi în anul al II-lea, în cadrul unui curs de Îngrijiri medicale şi sociale. Compasiunea, gândurile şi rugăciunile noastre se îndreaptă acum spre familia Georginei, prietenii ei şi toţi aceia care au fost afectaţi de această tragedie”.

”Oferim orice formă de sprijin care este posibilă în această perioadă tragică, inclusiv şedinţe de consiliere cu dedicata noastră echipă de sprijinire a elevilor”.

O pagină online de finanţare participativă (crowdfunding) a fost creată pe YouTube de două persoane care o cunoşteau pe Georgina, pentru a acoperi costurile funeraliilor acestora. În primele două ore după ce a fost lansată, această campanie de strângere de fonduri obţinuse deja peste 1.500 de lire sterline.

Georgina Callander era o admiratoare înfocată a cântăreţei Ariana Grande şi a fost extrem de încântată după ce s-a fotografiat alături de artista americană în 2015, informează telegraph.co.uk.

Georgina Callander s-a fotografiat cu Ariana Grande în 2015 şi a publicat mesaje pe Instagram în care a vorbit despre bucuria pe care a resimţit-o atunci când şi-a întâlnit idolul. 

 Atunci când a întâlnit-o pe Ariana Grande în urmă cu doi ani, ea a publicat următorul mesaj: ”Îţi mulţumesc pentru tot, dragostea mea, îmi vei lipsi”.

Înainte de concertul de luni seară, Georgina Callander a publicat un mesaj pe Twitter: ”Sunt foarte entuziasmată şi abia aştept să te revăd mâine”.

A doua victimă a atentatului terorist comis luni seară la finalul concertului susţinut de Ariana Grande pe Manchester Arena, în urma căruia au murit 22 de persoane şi alte 59 au fost rănite, a fost identificată de autorităţile britanice. Victima este Saffie Rose Roussos, o fetiţă în vârstă de opt ani, informează The Guardian.

Saffie Rose Roussos a mers la concert însoţită de mama ei, Lisa Roussos, şi sora ei mai mare, Ashlee Bromwitch. Potrivit cotidianului The Guardian, mama şi fiica ei cea mare sunt în prezent spitalizate.

Chris Upton, directorul şcolii primare din Terleton, unde studia Saffie Rose Roussos, a declarat: ”Saffie era pur şi simplu o fetiţă frumoasă, în toate aspectele cuvântului. Era iubită de toată lumea şi ne vom aminti întotdeauna cu plăcere de căldura şi bunătatea ei. Saffie era un copil liniştit şi fără pretenţii, cu înclinaţii spre creativitate”.

Vestea morţii sale i-a şocat pe elevii şi profesorii acelei şcoli. ”Gândul că o persoană poate să meargă la un concert fără să se mai întoarcă apoi acasă este sfâşietor”, a declarat directorul instituţiei de învăţământ, care va implementa un program de asistenţă şi consiliere psihologică pentru a-i ajuta pe ceilalţi elevi să treacă cu bine peste aceste momente devastatoare.

Părinţii celorlalţi spectatori daţi dispăruţi după concertul Arianei Grande îşi caută copiii cu disperare. Imediat după ce autorităţile au confirmat luni dimineaţă că în rândul victimelor de la Manchester Arena se află şi copii, numeroşi părinţi au continuat să viziteze spitalele din localitate şi să publice fotografii ale dispăruţilor pe reţelele de socializare.

Aproximativ 21.000 de persoane - dintre care mulţi copii şi adolescenţi - se aflau în interiorul stadionului din Manchester în momentul în care o bombă a explodat, în jurul orei locale 22.30.

Poliţia din Manchester a anunţat oficial că toate persoanele care au nevoie de ajutor şi asistenţă pot să vină la poarta 11 de la Etihad Stadium, stadionul echipei de fotbal Manchester City. Autorităţile au instalat şi un număr de urgenţe.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite