Imagini spectaculoase cu momentul în care un asteroid loveşte planeta Jupiter

Imagini spectaculoase cu momentul în care un asteroid loveşte planeta Jupiter

foto Twitter Chappel Astro

Ethan Chappel, un astronom amator, a surprins momentul în care ceea ce pare a fi un asteroid loveşte planeta Jupiter, iar imaginile sunt spectaculoase, scrie Space.com.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Astăzi a fost o zi de necrezut pentru mine”, a postat Chappel pe Twitter. ”Sper că mai există şi altcineva care a înregistrat momentul impactului ca să putem confirma”. 
 
Impactul surprins de astronomul american nu este unul surprinzător. Enorma forţă gravitaţională a gigantului gazos atrage constant asteroizi şi alte resturi spaţiale, un grup de astronomi estimând că obiecte cu dimensiuni de la 5 la 20 de metri pot lovi planeta şi de cinci ori pe lună.
 
Cea mai cunoscută lovitură suferită de Jupiter a avut loc în 1994, când fragmente ale cometei Shoemaker-Levy 9 au început să lovească norii gazoşi ai planetei, lăsând în urmă adevărate răni, vizibile de pe Pământ.
 
Impactul înregistrat de Chappel nu va lăsa, conform lui Heidi Hammel de la Institutul pentru Ştiinţă Spaţială, astfel de cicatrici în nori gazoşi de pe Jupiter. 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: