Cei patru astronauţi care au petrecut trei zile pe orbită în cadrul misiunii SpaceX s-au întors pe Pământ

Cei patru astronauţi care au petrecut trei zile pe orbită în cadrul misiunii SpaceX s-au întors pe Pământ

Sursa: AFP PHOTO / NASA

Primii patru turişti spaţiali ai capsulei SpaceX au revenit pe Pământ sâmbătă seară după ce au petrecut trei zile în spaţiu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Capsula Dragon a rezistat coborârii vertiginoase datorită scutului său termic, apoi a fost frânată de patru paraşute uriaşe. Amerizarea în Oceanul Atlantic, în largul coastelor Floridei, a avut la ora prevăzută, 23.06 GMT (19.06 ora locală), scrie Agerpres.

„A fost o călătorie deosebită pentru noi şi asta abia începe”, a spus căpitanul, miliardarul Jared Isaacman
 
Succesul misiunii reprezintă un moment important pentru turismul spaţial, după călătoriile lui Richard Branson şi Jeff Bezos, având în vedere că la bord nu s-a aflat niciun astronaut profesionist.
 
Echipajul Inspiration4 format din Jared Issacman, miliardarul în vârstă de 38 de ani care a iniţiat misiunea, Hayley Arceneaux, Sian Proctor şi Chris Sembroski s-a pregătit cinci luni cu SpaceX pentru această incursiune.
 
Jared Isaacman, în vârstă de 38 de ani, este patronul unei companii de servicii financiare şi un pilot experimentat. El a plătit SpaceX zeci de milioane de dolari pentru această călătorie, preţul exact nefiind dezvăluit.
 
Cei patru au petrecut trei zile pe orbita spaţială.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările