Un britanic a creat o aplicaţie care îţi anulează automat abonamentele lunare, înainte de a fi taxat

Un britanic a creat o aplicaţie care îţi anulează automat abonamentele lunare, înainte de a fi taxat

FOTO The Times

Aplicaţia a fost folosită deja de peste 10.000 de oameni în Statele Unite, acolo unde a fost lansată în urmă cu şase săptămâni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Free Trial Surfing este o aplicaţie care anulează automat abonamentele la diferite servicii la sfârşitul perioadei de încercare, şi a fost creată de Josh Browder, un britanic care a realizat în adolescenţă un algoritm denumit Do Not Pay, menit să evite taxele de parcare.

Browder, care locuieşte acum în Statele Unite, a lansat aplicaţia sa şi în Marea Britanie, după ce a fost primită cu succes pe teritoriul american, fiind utilizată de peste 10.000 de persoane.

”Idea acestui produs a venit în momentul în care am realizat că mi se iau 21.99 de dolari pentru un abonament la sală pe care îl făcusem cu mai mult de un an în urmă, şi nu îl foloseam deloc”, a declarat Browder, citat de BBC.

Cum funcţionează?

Momentan, aplicaţia este disponibilă numai în AppStore, aşadar doar pe dispozitivele iOS, însă o versiune de web se află în dezvoltare.

Fiecare utilizator al aplicaţiei primeşte un card de credit virtual, cu un nume şi un număr inventate, pe care le folosesc apoi pentru a se abona la un serviciu. Cardul este înregistrat pe numele firmei lui Browder, denumită Do Not Pay.

Aplicaţia poate trimite email-uri ale furnizorului de servicii, astfel încât adresa personală a utilizatorului nu va fi compromisă.

Browder spune că acest card virtual nu va funcţiona dacă este folosit pentru orice alt tip de achiziţie, acesta fiind şi motivul principal pentru care dezvoltarea aplicaţiei a durat atât de mult, britanicul dorind să fie sigur că taxarea cardului nu va funcţiona.

Cardurile virtuale sunt realizate în parteneriat cu o bancă pe care Browder a refuzat să o numească.

Într-un mod ironic, Browder a spus că ar putea ca în viitor să ceară un cost lunar pentru aplicaţia sa, care este momentan gratuită. ”Ar fi un abonament ieftin, de vreo doi dolari pe lună”, a declarat acesta.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: