Studiu Xiaomi: 65% dintre români devin agitaţi când li se descarcă telefonul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Studiu IZI data pentru Xiaomi.
Studiu IZI data pentru Xiaomi.

Xiaomi împreună cu IZI data au realizat un studiu referitor la anxietatea în privinţa bateriei descărcate în România, care arată că 65% dintre românii de la oraşe devin agitaţi în momentul în care telefoanele li se descarcă.

Studiul a fost realizat prin chestionare online, pe parcursul lunii septembrie, pe un eşantion de 1020 de respondenţi, bărbaţi şi femei, cu vârste cuprinse între 15-64 de ani, din rândul populaţiei digitalizate urbane şi are o marjă de eroare de +/- 2.9%.

Studiul IZI data realizat pentru Xiaomi a relevat faptul că viteza de încărcare este importantă, atât din punct de vedere raţional, cât şi emoţional.

9 din 10 români din mediul urban îşi doresc ca telefonul să se încarce rapid, în timp ce 75% spun că este important ca smartphone-ul să li se încarce cât mai repede.

Una dintre întrebările din chestionar i-a pus pe respondenţi în situaţia de a îşi imagina că se află în oraş şi mai au 3% baterie, cu imposibilitatea de a încărca telefonul în următoarele 3 ore. 65% au spus că ar deveni agitaţi, iritaţi sau chiar panicaţi în astfel de momente, un număr crescut de menţiuni pe această afirmaţie fiind în rândul Gen Z (75%) şi a respondenţilor cu educaţie superioară (70%).

Studiul a cuprins şi o întrebare referitoare la felul în care românii au utilizat telefoanele inteligente în perioada pandemiei. 44% dintre respondenţi le-au folosit pentru a ţine legătura cu cei dragi, 22% au menţionat aplicaţiile cu rol informativ şi ştirile, în timp ce activităţile de divertisment (filmele, serialele etc.) au ocupat poziţia a treia, cu 13% dintre răspunsuri. Fiecare dintre participanţii la studiu a putut alege un singur răspuns.

Studiu IZI Data Xiaomi viteza de incarcare a telefonului

55% dintre românii din mediul urban petrec peste 4 ore pe zi pe telefonul mobil, iar 22% mai mult de 8 ore pe zi. Cele mai apreciate funcţii ale smartphone-urilor sunt: rapiditatea (viteza de procesare a datelor) – 36%, camera performantă şi bateria care să reziste mult – aflate la egalitate, cu câte 22%, respectiv spaţiul de stocare – 15% dintre menţiuni. Studiul a mai relevat şi faptul că o treime dintre români îşi schimbă telefonul cu unul mai performant o dată la 2-3 ani, iar 27% la fiecare 1-2 ani.

“Răbdarea noastră scade pentru că viteza creşte? Sau e invers? Telefonul devine o extensie a creierului omului modern, aşteptările cu privire la funcţionalităţi cresc odată cu necesitatea de a avea un asistent personal mereu la îndemână, mereu disponibil şi mereu încărcat. Interesant că telefonul are un rol functional, dar relaţia oamenilor cu acesta este emoţională. Facilitator al conexiunii cu cei dragi, telefonul trezeşte în principal emoţii pozitive, dar şi senzaţii negative de anxietate – atunci când bateria e pe sfârşite. Viteza a devenit o nevoie primară a experienţei de utilizare a telefonului, nu mai este doar o funcţionalitate opţională. Se cere viteză de procesare a datelor, viteza internetului şi iată, observăm din sondajul curent, viteză de încărcare a bateriei”, declară Silvia Luican, sociolog şi fondator IZI data.

Xiaomi a lansat de curând în România trei noi telefoane inteligente din familia Xiaomi 11: Xiaomi 11T Pro, Xiaomi 11T şi Xiaomi 11 Lite 5G NE. Cele trei modele oferă specificaţii pe placul românilor, precum cea mai rapidă încărcare a momentului de pe piaţă, precum şi procesoare şi camere de top.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite