Curcubeul nocturn, Moonbow, fotografiat cu seria OnePlus 9

Curcubeul nocturn, Moonbow, fotografiat cu seria OnePlus 9

Fotografierea curcubeului nocturn, Moonbow, cu telefoane din seria OnePLus 9.

Fenomenul Moonbow, curcubeu nocturn, extrem de rar şi aproape imposibil de văzut cu ochiul liber, a fost recreat de OnePlus pentru a surprinde culorile naturale ale lunii pline.

Ştiri pe aceeaşi temă

Curcubeul nocturn (Moonbow) este un fenomen natural rar şi uimitor care apare atunci când lumina lunii este refractată prin picăturile de apă din aer şi care poate fi văzut doar din câteva locuri din întreaga lume.

Curcubeul nocturn a fost recreat de OnePlus cu ajutorul unor proiecţii luminoase care traversează un perete de ceaţă de sub lumina lunii pline. Astfel a fost creat propriul Moonbow în Londra, în faţa Tower Bridge. Pentru simularea fenomenului a fost nevoie de 12 ore pentru construcţie, de 60 de tone de apă pe oră folosite în mod prietenos cu mediul şi de un proiector puternic, de 20.000 de lumeni.

 Curcubeul nocturn se produce de obicei natural, iar atunci lumina este de obicei prea slabă pentru ca ochiul uman să discearnă culorile fenomenului. 

Cu toate acestea, folosind camera dispozitivelor din seria OnePlus 9 creată împreună cu Hasselblad, culorile şterse ale curcubeului nocturn sunt calibrate şi devin vizibile prin lentila camerei, astfel încât fenomenul poate fi observat uşor.

  

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările