Razer DeathAdder V2 + Goliathus Speed: Combo excelent pentru shootere (TECH REVIEW)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Razer DeathAdder V2

În ultimele două săptămâni am folosit cel mai nou mouse lansat de Razer, DeathAdder V2, care s-a dovedit a fi excelent în jocuri. Ce mi-a plăcut însă la el cel mai mult va fi o surpriză pentru mulţi.

Dacă foloseşti un mouse pe fir, poate ai realizat de câteva ori cât de important este cablul său. Contează ca acesta să fie cât mai flexibil, dar rezistent şi, în mod evident, lung. Razer DeathAdder V2 vine cu un cablu denumit SpeedFlex, care seamănă cu un şiret de pantof, atât la atingere, cât şi la formă. Şi e cablul care ar trebui să fie găsit pe toate tipurile de mouse existente.

Speedflex este cel mai uşor şi mai plăcut cablu pe care l-am întâlnit vreodată într-un mouse. Face ca mişcarea să fie lină, uşoară, nu se încurcă în celelalte cabluri pe care le ai, este suficient de lung şi de durabil pentru a putea fi folosit fără compromisuri. Poate pare ciudat că laud atât de mult un cablu, însă m-am săturat să pierd timp cu dezlegarea USB-urilor din ghiozdanul meu în timpul unei deplasări, iar acest SpeedFlex este o soluţie excelentă, pe care mi-aş dori să o găsesc pe mai multe device-uri.

Razer DeathAdder V2

Upgrade la butoane şi switch-uri optice

Să fim, totuşi, realişti: nu vei cumpăra un mouse doar pentru cablul pe care îl are (dar dacă o faci, ştii acum ce să alegi). Ce altceva mai oferă DeathAdder V2? Ei bine, vine cu 8 butoane, fiecare dintre ele programabil, un lucru care a devenit deja standard pentru mouse-ul de gaming, dar în acelaşi timp un upgrade faţă de ultimul DeathAdder, care avea doar 5 butoane.

Cele noi sunt aplicate sub rotiţa mouse-ului, şi se alătură celor două de pe laterala stângă (deoarece este un mouse pentru dreptaci) şi celor trei principale (click dreapta, stânga, rotiţa mouse-ului) pentru a-ţi oferi mai multe variante de control in-game. Lipseşte însă un buton: cel de-al optulea, care poate fi găsit pe partea de jos a mouse-ului şi este folosit la schimbarea profilelor diferite de joc, cam singurul mod realist în care ar putea fi utilizat de altfel, ţinând cont că nu e tocmai uşor accesibil. Poţi avea în total 5 profile diferite pentru jocuri.

Un alt aspect interesant al lui DeathAdder V2 este că foloseşte switch-uri optice, la fel cum am văzut, de exemplu, pe tastatura Huntsman Elite, iar acest lucru ajută la îmbunătăţirea vitezei mouse-ului, care este uluitoare: click-urile sunt înregistrate în numai 0,2 milisecunde. Switch-urile optice sunt mai rezistente decât cele mecanice, cele din DeathAdder V2 având o durabilitate de 70 de milioane de click-uri.

Razer DeathAdder V2

Senzor nou, cu până la 20.000 DPI

Forma este identică cu cea a DeathAdder-urilor anterioare, mouse-ul fiind aşadar destul de confortabil şi ergonomic.

În fine, vorbim şi de senzorul de pe DeathAdder V2, care este cel mai nou senzor lansat de Razer, denumit Focus+, şi poate atinge o valoare de 20.000 DPI (Dots per Inch), spre deosebire de ultimul senzor al companiei, folosit pe Viper, care ajunge până la 16.000 DPI. Este o valoare uriaşă, şi una de care, realist vorbind, nu vei avea nevoie cel mai probabil, pentru că o astfel de viteză face ca mouse-ul să fie ultra-sensibil la orice mişcare. Dar e bine de ştiut că, dacă vrei viteză în shootere, o să ai din belşug.

Mai menţionez şi că mouse-ul are, evident, iluminare RGB, pe care o poţi controla din aplicaţia Razer Synapse. Greu de crezut că o să te uiţi prea des la mouse totuşi atunci când te joci.

Razer Goliathus Speed

Razer DeathAdder V2

Împreună cu DeathAdder V2, s-a primit pe adresa redacţiei şi una bucată mousepad Razer Goliathus Speed, într-o ediţie specială cu Lucio din Overwatch. Realizat dintr-o textură plăcută, confortabilă şi care îţi permite să te mişti cu uşurinţă indiferent de setarea DPI-ului, Razer Goliathus Speed are o suprafaţă generoasă, suficient de mare pentru a acoperi orice tip de mişcări in-game.

Mousepad-ul nu alunecă deloc pe birou, şi îţi oferă un control excelent al mouse-ului, indiferent unde te joci. Şi designul îmi place mult, deşi aş fi preferat ca logo-ul Razer din colţ să fie puţin mai mic. Dar asta ţine de gusturi şi, după cum ştim, acestea nu se discută.

Razer DeathAdder V2 se găseşte în România la un preţ de aproximativ 399 de lei. Din nefericire, nu am găsit mousepad-ul Goliathus Speed cu Lucio pe la vreun retailer local, însă poate fi cumpărat de pe Amazon sau de pe site-ul Razer la un preţ de 30 de dolari.

Tehnologie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite