Un lanţ de supermarketuri din Olanda testează Aitinomi, un robot autonom de livrare a cumparăturilor

Un lanţ de
supermarketuri din Olanda testează Aitinomi, un robot autonom de livrare a
cumparăturilor

FOTO EPA-EFE / Niels Wenstedt

Cel mai mare lanţ de supermarketuri din Olanda, Albert Heijn, testează un robot autonom de livrare a cumparăturilor. Vehiculul electric, cu o autonomie de opt kilometri, este momentan testat în limitele campusului High Tech din Eindhoven şi nu are acces pe drumurile publice.

Ştiri pe aceeaşi temă

Robotul numit Aitonomi a fost dezvoltat de compania de tehnologie elveţiano-germană Teleretail. Clienţii comandă produse printr-o aplicaţie, personalul supermarketului pune produsele alimentare în vehicul si aceasta pleacă spre adresa de livrare, ghidat de camere şi senzori. Tot ce trebuie să mai facă clienţii e să iasă din casă pentru a primi cumpărăturile. 

O altă companie, Sodexo, care se ocupă şi de catering, a făcut recent un test cu un robot de livrare într-o clădire a unei companii de asigurări. Acolo au observat că, după un timp, clienţii au început să simtă lipsa contactului uman. 

De aceea, Sodexo spune că este mai bine să foloseşti roboţi pentru muncă fizică sau pentru lucru repetitiv, iar clienţii să aibă în continuare parte de contact social.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: