Mătănii smart de la Vatican. Cum încearcă Sfântul Scaun să atragă tinerii către Biserica Catolică

Mătănii smart de la Vatican. Cum încearcă Sfântul Scaun să atragă tinerii către Biserica Catolică

FOTO Vatican News

Vaticanul a anunţat lansarea unor mătănii care se pot conecta la aplicaţia Click to Pray, aplicaţia oficială a misiunii de rugăciune a Papei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lansarea vine exact la timpul potrivit, octombrie fiind considerată luna mătăniilor de către credincioşii catolici. Mătăniile se numesc oficial ”Click to Pray eRosary”, pot fi purtate ca o brăţară, şi au şi o cruce inteligentă, care recunoaşte momentul în care persoana care le poartă îşi face semnul crucii, şi începe sesiunea de rugăciune.

Credincioşii au trei opţiuni de mătănii diferite: standard, contemplative şi tematice. Cele din urmă vor fi actualizate pe tot parcursul anului. Mătăniile smart ţin evidenţa rugăciunilor realizate şi arată progresul pe care îl face utilizatorul, pe parcursul rugăciunii.

Mătăniile smart fac parte din proiectul Worldwide Prayer Network al Papei, care are scopul de a îmbina tradiţiile spirituale ale Bisericii Catolice cu cele mai noi avansuri tehnologice, conform Vatican News. Ele sunt disponibile credincioşilor pentru suma de 110 dolari.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: