Medicul premierului israelian Benjamin Netanyahu vine în România. La ce eveniment va participa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Benjamin Netanyahu (stânga) şi medicul său, Herman Berkovits (dreapta) FOTO Arhivă
Benjamin Netanyahu (stânga) şi medicul său, Herman Berkovits (dreapta) FOTO Arhivă

Împlinirea a 75 de ani de la eliberarea lagărului Auschwitz-Birkenau va fi marcată în 26 ianuarie, la Muzeul Holocaustului de la Şimleu Silvaniei.

Tvika Herman Berkovits, medicul şi consilierul personal al premierului israelian Benjamin Netanyahu, şi reprezentant al celei de-a doua generaţii de supravieţuitori ai Holocaustului, precum şi Yehuda Heimlich, nepotul unui supravieţuitor al Holocaustului, vor fi prezenţi în 26 ianuarie, la evenimentele organizate de către Muzeul Holocaustului de la Şimleu Silvaniei, cu ocazia Zilei Internaţionale de Comemorare a Holocaustului.
Manifestarea va marca împlinirea a 75 de ani de la eliberarea celui mai mare lagăr de concetrare şi exterminare nazistă din Polonia - Auschwitz-Birkenau, dar şi 15 ani de activităţi educaţionale neîntrerupte derulate de către instituţia muzeală.

"Acest eveniment reprezintă o oportunitate excelentă pentru tânăra generaţie de a găsi mai multe informaţii şi detalii despre misiunea noastră de a educa despre istoria tragică a celui de-al Doilea Război Mondial şi Holocaust, prin intermediul celui mai recent proiect al nostru numit Eternal Echoes – Instrument interactiv de predare a problematicii Holocaustului", ne-a declarat Daniel Stejeran, directorul Muzeului Holocaustului.

Potrivit acestuia, platforma digitală "Eternal Echoes" a fost realizat printr-o finanţare acordată de Uniunea Europeană prin programul Erasmus Plus 2016-2019, care a oferit posibilitatea de a dezvolta un instrument interactiv care va contribui în mare parte pentru a sprijini profesorii din întreaga lume să predea tematica Holocaustului în clasă.

"Anul trecut a reuşit să încheiem cu succes acest proiect, platforma fiind lansată oficial în cadrul unei conferinţe la Varşovia. Acum o vom lansa şi pentru profesorii din România care sunt în căutare de modalităţi mai uşoare de predare a problematicii Holocaustului, dar şi pentru elevi. Ne dorim ca noua generaţie să ducă mai departe mesajul nostru, acela de a nu uita tragedia trecutului, de a nu o mai repeta", a mai spus Stejeran.

Mai puteţi citi:

Povestea tulburătoare a unei argentinience care şi-a găsit rădăcinile în România. Anii de căutări vor fi prezentaţi într-un film documentar

Reacţii după moartea Evei Mozes Kor, victimă a experimentelor la Auschwitz. „Se sting şi ultimele voci care au supravieţuit ororilor lagărelor naziste“

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite