Cursuri gratuite de puericultură. Ce avantaje au tăticii cu diplomă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cursul este gratuit pentru viitorii părinţi FOTO Arhivă
Cursul este gratuit pentru viitorii părinţi FOTO Arhivă

La cursuri pot participa şi tăticii, care, după naşterea copilului şi în baza atestatului de puericultură, vor putea beneficia de zece zile de concediu plătit.

Cum decurge travaliu, cum se alăptează un bebeluş, cum se pune un scutec sau cum se asigură igiena micuţului sunt doar câteva dintre întrebările la care viitoarele mame vor găsi răspuns în cadrul unei noi sesiuni a cursului de puericultură "Şcoala mamei", ce debutează joi, 19 ianuarie, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău. Cursul este gratuit şi este susţinut de specialişti în obstetrică-ginecologie, neonatologie, nutriţionişti, psihologi şi moaşe din cadrul celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţ.

La cursuri pot participa şi viitorii tătici, care pot afla, astfel, cele mai importante lucruri legate de apariţia şi primele săptămâni ale noului membru al familiei. La absolvirea cursului, ei vor primi un atestat de puericultură, în baza căruia vor beneficia de zece zile suplimentare de concediu legal, plătit, la naşterea copilului.

Din iulie 2015, când “Şcoala mamei” a demarat în judeţ, şi până în prezent, cursul a fost absolvit de peste 100 de viitoare mămici şi circa 60 viitori tătici. “Cursul se întinde pe parcusul a cinci săptămâni, cu câte o întâlnire pe săptămână, şi cuprinde cinci module: două de obstetrică, două de neonatologie şi unul de nutriţie. Pentru a beneficia de zilele libere, tăticii trebuie să încheie minim două module, respectiv de cele de neonatologie”, susţine Claudia Indrecan, asistent-şef Secţia Obstetrică-Ginecologie şi iniţiator al “Şcolii mamei”.

Vă mai recomandăm:

Ce presupune meseria de doula. Povestea uneia dintre singurele femei din Ardeal care practică îndeletnicirea exotică

Cum să fii un părinte mai bun. Povestea femeii care a renunţat la cariera în IT pentru a deveni formator în educaţie parentală

Dragostea pentru câini, cea mai bună terapie pentru copii. O profesoară foloseşte drept „tratament“ un prieten cu blană

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite