Repartizare liceu 2015. Rezultatele repartizării computerizate au fost afişate. Cele mai căutate specializări din Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii au aflat la ce liceu au fost repartizaţi
Tinerii au aflat la ce liceu au fost repartizaţi

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei au publicat marţi, 14 iulie, rezultatele repartizării computerizate la liceu. În judeţul Vaslui, cea mai căutată specializare a fost cea de matematică-fizică, la Liceul „Mihail Kogălniceanu” Vaslui, ultimul elev admis la acest profil a avut media 9.46.

Potrivit rezultatelor repartizării computerizate, publicate pe edu.ro, după prima etapă în liceele vasluiene au mai rămas disponibile 600 de locuri.  Dintre cei 2.990 de candidaţi înscrişi la prima etapă, în judeţul Vaslui, 2.974 au fost repartizaţi. În judeţ sunt şase clase unde ultima medie de admitere a fost de peste 9. Cele mai căutate specializări sunt matematică-informatică, ştiinţe ale naturii şi ştiinţe sociale. 

După prima etapă a repartizării computerizate, opt licee vasluiene şi-au acoperit toate locurile vacante. Este vorba despre Colegiul Economic „Anghel Rugină”, Liceul „Emil Racoviţă” Vaslui, Colegiul Naţional „Gheorghe Roşca Codreanu” Bârlad, Seminarul Teologic Huşi, Colegiul Naţional „Cuza Vodă” Huşi, Liceul Vladia, Liceul „Mihai Eminescu” Bârlad şi Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” Bârlad. La Liceul „Mihail Kogălniceanu” Vaslui mai sunt disponibile patru locuri  la cele două clase de ştiinţe sociale, bilingv.

Cea mai mare ultimă medie de admitere a fost 9.46, la Liceul „Mihail Kogălniceanu” Vaslui, specializarea matematică-informatică, iar la polul opus s-a aflat Liceul Tehnologic Puieşti, unde la specializarea electric ultima medie de admitere a fost 2.24.

“Ca şi până acum, cele mai mici medii de admitere au fost la filiera tehnologică. În schimb, se constată o creştere a mediei de admitere la specializarea ştiinţele naturii, spre care se îndreaptă elevii ce doresc să meargă mai departe la facultatea de medicină. Interes mare a fost şi pentru specializarea matematică-informatică”, a declarat inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui, Gabriela Plăcintă.

Concurenţă la real

Clasele de la profilul real au avut cea mai mare căutare în prima etapă de admitere la liceu. Aşa se face că în primele zece specializări, după ultima medie de admitere, nouă sunt de la real. Pe primul loc se regăseşte Liceul „Mihail Kogălniceanu” (LMK) Vaslui. La clasa de la profilul matematică-informatică s-a înregistrat cea mai acerbă concurenţă. Ultimul admis la această clasă a avut media 9.46. Primii 24 de elevi admişi la clasa de matematică-informatică au avut medii de peste 9.50. Tot la LMK, la clasa de ştiinţe ale naturii ultima medie de admitere a fost 9.14, iar clasa de ştiinţe sociale ultimul admis a avut media 9.02. 
La Colegiul Naţional „Gheorghe Roşca Codreanu” Bârlad, cea mai căutată specializare a fost la ştiinţe ale naturii, unde ultima medie de admitere a fost 9.15.
La Colegiul Naţional „Cuza Vodă” Huşi, cea mai mare concurenţă a fost tot la la clasa de matematică-informatică, ultima medie de admitere fiind 9.30, ocupând locul doi la nivel de judeţ.

Dezinteres pentru filiera tehnologică

Pentru următoarele etape ale repartizării computerizate, în judeţ au rămas libere 601 locuri, aproape toate fiind la filiera tehnologică. Se constată că elevii vasluieni nu mai vor să audă de specializări în textile, pielărie, construcţii, mecanică sau agricultură. Cele mai multe locuri neacoperite se regăsesc la Liceul „Ştefan Procopiu” (LSP) Vaslui, unde mai sunt disponibile 187 locuri. Urmează Colegiul Agricol “Dimitrie Cantemir” Huşi, cu 108 de locuri neacoperite. La Negreşti, Liceul „Nicolae Iorga” mai are nerepartizate 25 de locuri la mecanică (4), electronică (12) şi protecţia mediului (9).
Liceul “Ion Mincu” mai are neocupate 124 de locuri, din care 22 la ştiinţe ale naturii, 24 la filologie, 14 la ştiinţe sociale, iar la filiera tehnologică mai sunt libere 64 de locuri, cele mai multe la construciţii-24.
Liceul “Ştefan Procopiu” mai are nevoie de 187 de elevi, din care 38 la economic, 12 la electric, 40 la electronică, 8 la filologie, 24 la mate-info, 53 la mecanică, 7 la turism şi 5 la ştiinţe ale naturii. Singura specializare cu toate locurile acoperite este ştiinţe sociale.
La Bârlad, Colegiul Tehnic “Al.I. Cuza” are libere 20 locuri la electronică-automatizări.
De asemenea, Liceul Tehnologic “Petru Rareş“ are neacoperite 31 de locuri la industrie textilă (21), estetică (1) şi turism (9).
Colegiul Tehnic “Marcel Guguianu” Zorleni mai dispune de 22 de locuri la mecanică.
Liceul Tehnologic Murgeni are libere 13 locuri la specializarea agricultură şi 5 la protecţia mediului, iar Liceul Fălciu mai dispune de două locuri la industrie textilă şi pielărie.

Elevi de nota 2, admişi la liceu

Ultima medie de admitere la liceu a fost 2.24 şi aparţine unui elev din Iana, care a intrat la Liceul din Puieşti, specializarea electric. Nouă elevi din judeţ se regăsesc în postura de liceeni cu medii de admitere sub 3.
Alţi 64 de elevi au ocupat un loc la liceu cu medii între 3 şi 3.99, iar 195 de elevi au fost admişi la liceu cu medii între 4 şi 4.99.

Elevi veniţi din alte judeţe

Un număr de 73 de elevi din alte judeţe au fost repartizaţi la admitere la o serie de licee vasluiene. Aceştia provin din Iaşi, Galaţi, Constanţa, Bacău şi Neamţ. Cea mai mică medie de admitere îi aparţine unui elev din Galaţi, care a intrat la Colegiul „A.I.Cuza” Bârlad cu media 4.30.
În acest an există şase medii de peste 9, cea mai mare aparţinând unei eleve de la Podul Turcului (Bacău), care a fost admisă la Colegiul „Gheorghe Roşca Codreanu” Bârlad cu media 9.76.
A doua etapă de admitere va avea loc în perioada 15-30 iulie. În perioada 15-20 iulie vor fi completate fişele de opţiuni de către candidaţii care nu au participat la prima repartizare şi de către cei care au rămas nerepartizaţi.

Vaslui

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite