Oficialii Republicii Moldova s-au plâns ministrului Fifor de condiţiile proaste din Vama Albiţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a solicitat explicaţii prefectului de Vaslui în legătură cu situaţia în care se află Vama Albiţa, cel mai mare punct al frontierei de est al României.

În timpul videoconferinţei cu prefecţii, organizată vineri, 23 august, prefectul de Vaslui a fost luat la întrebări de oficialii Ministerului de Interne în legătură cu infrastructura precară a Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa. 

Oficialul MAI a adus la cunoştinţa prefectului de Vaslui, Eduard Popica, faptul că ministrul Mihai Fifor a fost contactat telefonic de omologul său din Republica Moldova, care s-a plâns de dezastrul din Vama Albiţa, constatare făcută după ce a tranzitat frontiera. 

Oficialii MAI l-au întrebat pe prefectul de Vaslui dacă există vreun proiect de modernizare a Vămii Albiţa şi dacă acolo se desfăşoară lucrări igienizare.

”În momentul de faţă există un proiect transfrontalier de modernizare a clădirilor care a trecut de studiul de fezabilitate şi se află în faza de proiectare. Nu pot fi alocaţi bani în prezent pentru ca ar fi finanţare dublă. Există un contract de prestări servicii pentru asigurarea curăţeniei”, a precizat prefectul Eduard Popica. 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite