Cum a ajuns un tânăr judecat pentru viol să urmărească braconieri în timp ce este arestat la domiciliu. De la vacanţe de lux la paza barajului din Puşcaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Flavian Vidineac FOTO Facebook
Flavian Vidineac FOTO Facebook

Un tânăr din Vaslui, cunoscut personaj al lumii interlope, judecat pentru viol, a primit permisiunea judecătorilor să părăsească zilnic arestul la domiciliu, timp de 9 ore, pentru a merge la noul loc de muncă: cel de paznic la un lac de acumulare.

Acuzat că a luat cu forţa o elevă de pe stradă în timp ce vorbea cu mama ei la telefon, iar apoi a violat-o în scara unui bloc, un tânăr de 30 de ani din Vaslui nu doar că i-a convins pe judecători să-l elibereze din arestul preventiv, ci şi să-i uşureze arestul la domiciliu.

Flavian Vidineac, cunoscut ca fiind un apropiat al clanului Corduneanu de la Iaşi, nu a avut un loc de muncă stabil în România până la arestarea sa, fiind mereu plecat la Londra. Teoretic, la muncă. Practic, nimeni nu ştie cu ce s-a ocupat acolo tânărul de 30 de ani. Cert este că îşi prezenta stilul de viaţă extravagant pe reţelele de socializare, postând diverse fotografii din vacanţe exotice.

După arestarea sa şi, ulterior, plasarea în arest la domiciliu, Vidineac şi-a pregătit o strategie care să îi uşureze perioada de restricţii şi o eventuală pedeapsă cu executare, ştiut fiind că perioada de arest la domiciliu se deduce din pedeapsa finală. 

vidineac

Din februarie, până în luna mai, Vidineac a înaintat mai multe cereri instanţelor de judecată prin care solicita permisiunea părăsirii arestului la domiciliu. Cele mai multe învoiri le-a solicitat şi obţinut pentru a se deplasa la un cabinet stomatologic, invocând că este programat pentru efectuarea unor tratamente stomatologice. La sfârşitul lunii mai, tânărul a înaintat o a cincea cerere prin care solicita părăsirea arestului la domiciliu. De această dată, învoirea viza întreaga lună iunie câte nouă ore pe zi.
Inculpatul a prezentat judecătorilor un document din care reiese că în timpul arestului la domiciliu s-a angajat ca paznic la o societate de aquacultură care administrează lacul de acumulare de la Puşcaşi (judeţul Vaslui). 

În prima instanţă, magistraţii judecătoriei Vaslui s-au opus acestei cereri, apreciind că solicitarea este neîntemeiată. Vidineac a contestat decizia, iar la Tribunal (instanţă care a înlocuit şi măsura arestului preventiv) a obţinut o nouă victorie definitivă. Judecătorii instanţei de control judiciar au admis contestaţia tânărului şi au admis cererea privind permisiunea părăsirii arestului la domiciliu pentru a reali za activitatea de paznic la barajul Puşcaşi.

Sâmbătă,1 iunie, Vidineac s-a prezentat încă de la primele ore la locul de muncă. El a imortalizat momentul (foto dreapta sus), postând pe reţelele de socializare o fotografie în care apare în timp ce priveşte printr-un binoclu peste luciul de apă. Fotografia este însoţită de mesajul ”Urmărim braconierii!”.

Victima, acostată în timp ce vorbea cu mama la telefon

Dincolo de judecarea deciziilor privind măsurile preventive, procesul în care Vidineac este inculpat pentru viol se află pe rolul Judecătoriei Vaslui, având un nou termen de judecată marţi, 4 iunie.

Cazul revoltăror de care este acuzat Vidineac s-a petrecut pe 22 iulie 2018, în jurul orei 21.50, pe strada Ştefan Cel Mare, principala arteră a municipiului Vaslui. Victima, o adolescentă de 17 ani, fiica unui pompier se îndrepta spre blocul în care locuia şi vorbea la telefon cu mama sa. Părinţii fetei se aflau în vacanţă la munte. Vidineac i-a smuls adolescentei telefonul din mână şi i-a închis mamei telefonul în nas. Dându-şi seama că fiica sa este în pericol, femeia a trimis mai multe mesaje avertizându-l pe tânăr ca va anunţa Poliţia dacă nu restituie telefonul şi nu o lasă pe fiica ei în pace.

Vidineac a luat-o pe adolescentă cu forţa şi a tras-o până în zona unui şanţ de beton din spatele unui bloc, unde a forţat-o să stea în genunchi, a ameninţat-o şi a scuipat-o, iar apoi a constrâns-o să-l urmeze până la intrarea în scara altui bloc obligând-o să întreţină relaţii sexuale. Văzând că fata refuză, mai mult, plângea şi îl ruga să o lase în pace, tânărul a ridicat-o în picioare, a dezbrăcat-o şi a încercat să o violeze. Deşi speriată, adolescenta a avut prezenţa de spirit şi i-a solicitat agresorului să meargă în alt loc să întreţină raporturi sexuale. Acesta a acceptat şi, în timp ce îşi închidea pantalonii, profitând de neatenţia acestuia, adolescenta a reuşit să fugă.

Acuzat că ar fi agresat şi alte fete

După ce a plecat de la faţa locului, Vidineac s-a deplasat la un bloc din apropiere, unde se aflau mai mulţi prieteni de-ai săi. Aici, se afla şi un tânăr care l-a anunţat pe Vidineac că a fost sunat mai înainte de tatăl victimei, care era îngrijorat de situaţia fiicei sale şi că a anunţat Poliţia. Aflând de această situaţie, Vidineac i-a dat tânărului respectiv telefonul victimei, fără să spună de ce se află în posesia sa. Ulterior, în faţa anchetatorilor Vidineac a invocat că, de fapt, a găsit telefonul fetei pe jos şi că el nu încercase decât să o strângă în braţe pe aceasta. Atât în timpul anchetei, cât şi la proces, tânărul a negat acuzaţiile, invocând că ar fi avut în trecut o relaţie cu aceasta şi că mesajele de pe telefonul ei, prin care îi făcea avansuri, erau de mai multă vreme trimie. Procurorii au demontat apărările lui Vidineac.

Din declaraţiile persoanei vătămate, ale tatălui ei şi din procesele-verbale de redare a mesajelor tip text trimise de inculpat pe telefonul persoanei vătămate reiese că, deşi Vidineac a încercat de mai multe ori să aibă o relaţie cu victima, aceasta l-a refuzat, motiv pentru care tânărul s-a simţit ofensat, ajungând să o ameninţe pe aceasta.

”Din probele administrate, reiese că inculpatul nu este la primul comportament de acest gen, mai multe fete contactând-o pe persoana vătămată ulterior săvârşirii infracţiunii şi susţinând că şi ele au fost agresate fizic şi sexual de inculpat”, au precizat procurorii.

Apărările lui Vidineac au fost contrazise nu doar de victimă, ci şi de declaraţiile martorilor cu care aceasta a intrat în contact imediat după săvârşirea faptei. Aceştia au declarat că fata era speriată, plângea şi le-a spus că a fost abuzată sexual de inculpat. În plus, concluziile medico-legale au indicat leziunile specifice unei infracţiuni de tentativă de viol sau raport sexual prin constrângere fizică. Leziuni pentru care victima a avut nevoie de 5-6 zile de îngrijiri medicale.

vidineac
Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite