UPDATE Vicepreşedintele Curţii de Apel Timişoara, Cătălin Şerban, acuzat de trafic de influenţă. CSM a avizat reţinerea şi arestarea lui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre vicepreşedinţii Curţii de Apel Timişoara, soţia acestuia, care este notar public, un om de afaceri şi un şef de Poliţie au fost audiaţi azi-noapte de procurorii DNA într-un amplu dosar de corupţie. 

UPDATE ORA 21.00 Potrivit comunicatului dat publicității de CSM, vicepreședintele Curții de Apel Timișoara, Cătălin Șerban a fost reținut pentru 24 de ore.

"Secţia pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat azi, 15 martie 2012, reţinerea şi arestarea preventivă a domnului judecător Nicolae Cătălin Şerban, vicepreşedinte al Curţii de Apel Timişoara. Solicitarea de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a  fost prezentată Secţiei pentru judecători a CSM de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie- Secţia de Combatere a Corupţiei", se arată în comunicatul Curții Supreme.

UPDATE ORA 17.30 CSM şi-a dat avizul pentru reţinerea şi arestarea lui Cătălin Şerban, judecătorul acuzat de trafic de influenţă.


UPDATE 14.20
Cătălin Şerban, vicepreşedintele Curţii de Apel Timişoara, se află în acest moment la sediul DNA Bucureşti. Urmează ca procurorii să decidă dacă îl vor prezenta instanţei pentru arestare preventivă.

UPDATE 10.12: UPDATE: Avocat: „E bomba lunii martie. Nimeni nu îl credea capabil”

Juriştii din Timişoara sunt şocaţi de implicarea vicepreşedintelui Curţii de Apel Timişoara într-un caz de corupţie. Cei care îl cunosc susţin că nu l-ar fi crezut capabil de aşa ceva niciodată. „E bomba lunii martie. Nimeni nu îl credea capabil. Este un tip foarte ok. Profesional, ca ştiinţă juridică, este unul din cei mai buni jurişti”, a spus un avocat din Baroul Timiş. „Cazul a trezit consternare pentru că domnul judecător era perceput ca un om cinstit corect şi nu au existat suspiciuni cu privire la integritatea morală a domnului judecător. Îl consider un accident nefericit”, a spus  decanul Baroului Timiş, Lazăr Gruneanţu.

Şpaga de 50.000 de euro de la Curtea de Apel Timişoara, sigilată într-un birou notarial. De ce întârzie percheziţia?

UPDATE 08.15: SURSE: „Banii sunt în biroul sigilat al soţiei"

Potrivit unor surse din interiorul anchetei, cei 50.000 de euro, ceruţi drept mită de judecător sunt în biroul sigilat al notarului Ramona Şerban, soţia judecătorului reţinut. „A fost o adevărată ţigănie. Mai întâi trebuia să se dea la mall, apoi pe stradă. Banii sunt în biroul sigilat", au declarat surse din cadrul anchetei. Potrivit aceloraşi surse, cazul este unul extrem de complex, putând avea un efect „de domino". 

Declaraţia de avere a vicepreşedintelui Curţii de Apel Timişoara,anchetat de DNA pentru luare de mită: salariu de peste 10.000 de lei lunar

UPDATE 08.10: Soţia judecătorului a refuzat să facă declaraţii

Potrivit avocatului Paşca Mihai, care o apără pe soţia judecătorului, Ramona Şerban, aceasta a refuzat să facă declaraţii. „Doamna Şerban nu a fost pusă sub învinuire. S-a dorit audierea ei, dar ne-am prevalat de dreptul de a nu face declaraţii", a spus avoatul. Potrivit acestuia, biroul notarial al Ramonei Şerban a fost sigilat, urmând să fie supus unei percheziţii. Potrivit avocatului, dosarul este coordonat de DNA , structura centrală.

UPDATE 07.45: Flagrant cu 50.000 de euro

În urma audierilor maraton, judecătorul Cătălin Şerban, a fost dus la Bucureşti pentru audieri, urmând a fi prezentat magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Potrivit anchetatorilor, Şerban ar fi trebuit să soluţioneze favorabil un dosar al omului de afaceri Iacob Chişărău, dosar aflat pe rolul Secţiei a II-a Civilă. În schimbul unei soluţii favorabile, judecătorul ar fi solicitat 60.000 de euro, iar intermediar ar fi fost soţia magistratului, notarul Ramona Şerban. Afaceristul a depus denunţ, iar aseară s-a organizat un flagrant, în momentul în care se remitea suma de 50.000 de euro. Împreună cu Şerban, la audieri a fost dus şi şeful Poliţiei Moldova Nouă, Nicolae Sava, dar potrivit unor surse din cadrul anchetei, acesta ar fi fost lăsat să plece acasă.

Denunţătorul vicepreşedintelui Curţii de Apel Timişoara, autorul unui carnagiu în care au murit trei tineri FOTO

Cercetările continuă. Vom reveni cu amănunte

UPDATE 07.02 Potrivit postului de ştiri Realitatea TV, vicepreşedintele Curţii de Apel Timişoara ceruse iniţial suma de 60.000 de lei. Banii care au fost folosiţi pentru acţiunea de flagrant erau marcaţi.

Soţia vicepreşedintelui, ea însăşi avocat de profesie, a fost cea care a indicat locul întâlnirii.

Se pare că vicepreşedintele şi şeful poliţiei din Moldova Nouă urmează să fie transportaţi la Bucureşti, pentru că acest caz va fi judecat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Cei trei au fost prinşi în flagrant în timp ce primeau mită aproape 50.000 de lei, într-un mall din oraş.

Potrivit postului de ştiri România TV, şeful de post din oraşul Moldova Nouă a oferit mită celor trei în numele lui Iacob Chişărău, un consilier judeţean care în luna mai a anului trecut a omorât trei persoane şi a rănit alte trei într-un grav accident de circulaţie.

Iacob Chişărău este cel care a făcut denunţul la DNA.

Pentru cei 50.000 de lei, cele trei persoane reţinute ar fi trebuit să-l ajute pe Chişărău în procesul care urma să se judece la Curtea de Apel Timişoara.

Cei trei reţinuţi au fost audiaţi întreaga noapte de procurorii DNA.

Citeşte şi:
Consilierul judeţean Iacob Chişărău riscă o pedeapsă de până la opt ani de închisoare

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite