Timişoreanul cu 125 de invenţii brevetate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ioan Davidoni a creat dispozitivul care reduce consumul de carburant cu 20 la sută şi o mască vindecatoare. Ideile cercetătorului din capitala Banatului au adus un profit de milioane de euro străinilor care au avut bani să le pună în aplicare.

Timişoreanul de 62 de ani este unul dintre cei mai renumiţi inventatori din ţară. Munca sa, până în momentul de faţă, este reflectată în cele peste 900 de invenţii şi inovaţii care îi aparţin. „Ca inventator trebuie să ai mult curaj şi forţă”, a spus inovatorul.

Produsele sale sunt variate şi au fost premiate şi recunoscute la târguri din întreaga lume. Cu toate acestea, datorită lipsei finanţării, ideile lui au ajuns pe mâinile străinilor care acum fac milioane de euro de pe urma lor. „Nu putem să plătim o taxă de protecţie internaţională care ajunge până la 5.000 de euro. O brevetare completă costă aproape 200.000 de euro, o sumă uriaşă”, a spus timişoreanul.

Unul dintre produsele care au ajuns să fie foarte apreciate de alţii au fost branţul antistres,  sau masca energizantă care funcţionează pe bază de magnetism pentru a stimula punctele de pe faţa umană corespunzătoare unui organ. „Am suferit mult când am văzut că ideile mele sunt puse în practică de alţii. Un călugăr mi-a spus: «Să vă fure lumea toate invenţiile, truda dumneavoastră e contorizată la Dumnezeu». Multe le-am dat şi pentru a le face mai populare, altele doar pentru a face bine”, a mărturisit inventatorul.

Îngrăşământul magnetic este o altă invenţie de succes pe care timişoreanul a pus-o la punct şi pentru care a obţinut brevet. „Acesta acţionează pe câmpul energetic al plantei”, a explicat Ioan Davidoni.  Un alt produs apreciat este ecranul antiradiaţie care se aplică pe calculator şi telefoane pentru a proteja persoanele de efectele negative ale radiaţiilor.

Profit obţinut în alte ţări


În timp ce produsele sale medaliate la Geneva, Bruxelles, Zagreb, Budapesta dar şi în România sunt comercializate la noi cu câte 40 de lei, străinii plătesc şi câte 100 de euro pentru ele. „În ultimii 20 de ani, câştigul altora de pe produsele inventate de mine a trecut de 60 de miliarde de euro, chiar dacă le-au fost aduse îmbunătăţiri”, a calculat timişoreanul.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite