FOTO Antrenorii de fitness din Timişoara cer redeschiderea sălilor de sport: Suntem la mila autorităţilor şi a proprietarilor de spaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protestul antrenorilor de fitness
Protestul antrenorilor de fitness

Patronii şi antrenorii sălilor de fitness din Timişoara au protestat în faţa Tribunalului şi au cerut redeschiderea sălilor de sport.

GALERIE FOTO

Antrenorii de fitness din Timişoara au cerut în instanţă suspendarea deciziei Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă Timiş, prin care s-a impus, din 23 octombrie, suspendarea activităţii sălilor de sport, pe o perioadă de două săptămâni, hotărâre care a fost apoi prelungită încă 14 zile. Măsura închiderii sălilor de fitness este restrictivă şi discriminatorie, susţine reprezentantul antrenorilor, Cosmin Şorban. 

Au trecut patru săptămâni şi nu am reuşit să conştientizăm persoanele din acest Comitet că activitatea noastră nu creează probleme, pentru că nu este dovedit niciun focar, nici pe plan naţional, european sau mondial. Decizia lor se bazează doar pe existenţa posibilităţii de generare a unui focar, dar nu este nimic dovedit. Din vară până acum am avut trei instructori care au fost infectaţi, dar nu în sală. Am avut şi eu coronavirus, luni am ieşit din carantintă, iar doctoriţa mi-a recomandat foarte serios să continui activitatea sportivă chiar în perioada în care sunt bolnav. Nu am avut probleme, doar că mi-am pierdut mirosul şi gustul, a spus Cosmin Şorban. 

Protest pentru redeschiderea sălilor de sport

Antrenorii de fitness au avut asupra lor diferite mesaje pentru autorităţi, precum Nu renunţăm la sport şi la toate beneficiile mişcăriiSportul creşte imunitateaNoua normalitate cu sport inclus.  

Suntem la mila autorităţilor şi a proprietarilor de spaţii. Nouă ni s-a oprit activitatea, dar proprietarii de spaţii îşi pot desfăşura liniştiţi activitatea. E un fel de naţionalizare. Până de curând Codul CAEN sub care funcţionează activitatea noastră nu a fost prinsă în programul naţional de subvenţii şi granturi care se oferă societăţilor comerciale care suferă din cauza pandemiei. Noi nu existăm. Deşi la nivel naţional, este cel mai dezvoltat segment de activitatea de sport. Sălile de sport au peste 800.000 de mebri, nu există niciun alt sport în România care să aibe atâţi membri. Nu am făcut nimic senzaţional, nu am adus mai multă lume decât era absolut necesar, vrem să tragem un semnal de alarmă, să conştientizăm autorităţile că putem să fim un sprijin în această activitate, nicidecum să creăm probleme mai mari, a mai spus Şorban.  

Protest pentru redeschiderea sălilor de sport

Instanţa a rămas în pronunţare, însă sportivii mai au apoi o cale de atac. Situaţii similare, cu conestarea deciziei Comitetelor de Urgenţă, s-au mai întâmplat şi la Iaşi şi Bacău. 

image


 

Vă mai recomandăm:
 

Revoltaţi de închiderea sălilor de fitness: „Avem aici şi oameni care se recuperează după COVID prin activitate fizică”

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite