A început coşmarul jandarmilor. Cine rămâne şi cine pleacă?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jandarmii au fost evaluaţi
Jandarmii au fost evaluaţi

După ce, peste noapte, jandarmii, alături de poliţişti şi pompieri, s-au trezit că trebuie să se descurce cu 550 de lei mai puţin, coşmarul continuă, căci a venit rândul disponibilizărilor. De la Gruparea Mobilă Timişoara şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Timiş, 70 de persoane trebuie să „se evapore" luna aceasta.

În condiţiile în care în fiecare an instituţiile din teritoriu au ordin de la Bucureşti să promoveze admiterea în unităţile de învăţământ ale Ministerului Administraţiei şi Internelor, iar 2011 nu a fost o excepţie, jandarmii, poliţiştii şi pompierii au aflat că sunt prea mulţi deja şi trebuie să subţieze rândurile. Potrivit noilor scheme, de la Gruparea Mobilă Timişoara vor pleca 30 de persoane şi alte 40 de la Inspectoratul Judeţean Timiş.

Miercuri a fost ziua în care jandarmii au verificat conturile bancare şi au descoperit că nu a fost o glumă atunci când s-a spus că vor primi mai puţini bani. Indiferent de grad, cu toţii au primit cu 550 de lei mai puţin luna aceasta, astfel încât au ajuns să lucreze pe salarii de mizerie.

„Un subofiţer nou în sistem a luat aproximativ 1.000 de lei, iar unul cu vechime de 20 de ani cel mult 1.500 de lei", ne-a informat Emilia Fîneaţă, purtător de cuvânt al IJJ Timiş. Tot miercuri a fost ziua în care şefii Grupării Mobile şi al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Timiş s-au întors de la Bucureşti, cu cifrele finale ale celor ce urmează să fie disponibilizaţi.

După tăierea salariilor, urmează evaluările

„Potrivit noilor ştate, 30 de funcţii sunt în plus, respectiv 23 de subofiţeri şi şapte de ofiţeri. Va fi organizat un interviu pe probleme profesionale, în urma căruia se va stabili cine pleacă şi cine rămâne", ne-a declarat col. Alexandru Sîrca, comandantul Grupării Mobile de Jandarmi. Rezultatele interviului nu vor putea fi contestate însă, pentru a fi sigur că nu vor exista discuţii, Alexandru Sîrca promite că toate discuţiile vor fi înregistrate video.

În ultimele zile, doi jandarmi de la grupare şi-au dat demisia, iar un al treilea s-a pensionat, salvând astfel trei din cele 30 de funcţii considerate a fi în plus. Cum jandarmii, la fel ca şi pompierii, sunt militari, nu au dreptul de a avea sindicat ori de a protesta, aşa că-şi pun speranţele în poliţişti că vor face ceva pentru a-i scoate pe toţi din situaţia în care au ajuns.

Dacă conducerea Grupării Mobile de Jandarmi Timişoara este transparentă în ceea ce priveşte disponibilizările, la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi lucrurile stau cu totul diferit şi cu greu se află informaţii oficiale concrete. „40 de posturi nu se mai regăsesc pe noua schemă. Este vorba despre ofiţeri, subofiţeri şi personal civil. Va urma o evaluare a fiecărui om în parte", ne-a spus Emilia Fîneaţă, purtătorul de cuvânt al instituţiei. Aceasta nu a putut însă să menţioneze de câţi ofiţeri şi subofiţeri este vorba şi nici despre ce fel de evaluări vor avea parte jandarmii de la IJJ Timiş.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite