FOTO Loc de joacă amenajat în numai două săptămâni de voluntari străini şi români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locul de joacă pentru copiii cu dizabilităţi aflaţi în Complexul de Servicii Comunitare a fost amenajat într-un timp record, de nici două săptămâni. Lucrările au început pe 21 iulie şi au fost terminate sâmbătă, atunci când s-a inaugurat şi părculeţul.

La amenajarea locului de joacă au muncit voluntari străini şi români.  Proiectul a fost derulat de Asociaţia ”Ateliere Fără Frontiere”, iar beneficiari sunt cei aproximativ 100 de copii din cadrul Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Nevoi Speciale, centru destinat copiilor cu dizabilităţi din comunitate şi totodată adăpost permanent pentru copiii aflaţi în situaţii dificile din judeţ. 

20 de voluntari din Franţa, Portugalia, Italia, Armenia, Bucureşti, Târgu Jiu şi şapte tineri din cadrul programelor Complexului de Servicii Comunitare au lucrat la amenajarea locului de joacă.  „Am plecat motivaţi de la bun început. Motivaşia noastră a fost atingerea obiectivelor propuse şi în două săptămâni am reuşit să creăm spaţiul de joacă, să asfaltăm curtea şi să facem alte activităţi conexe. Ne-am apucat de treabă în cea mai serioadă manieră şi am mobilizat tot ce se poate mobiliza: voluntari, persoane de la nivel local, autorităţi şi parteneri. În principiu, voluntarii au muncitb opt ore pe zi, dar de multe ori s-a depăşit această perioadă. Valoarea estimativă a lucrărilor se ridică la aproximativ 40.000 de euro“, a spus Lucica Ruşescu.

100 de copii cu probleme de sănătate vor beneficia de locul de joacă

Copiii cu probleme de sănătate internaţi în cadrul Complexului vor beneficia de locul de joacă. „Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilului cu Nevoi Speciale oferă servicii pentru aproximativ 100 de beneficiari. De asemenea, mai sunt copii la casele de tip familial la casele de la Răchiţi şi Scoarţa, care frecventează Şcoala Specială şi vor putea beneficia de aceste parc de joacă. Amenajarea acestui parc este un obiectiv important deoarece resursele noastre sunt limitate. Înainte, cei 100 de copii erau nevoiţi să meargă la locul de joacă din Parcul Central care se află la mai mulţi kilometri şi această acţiune era foarte dificlă. Acest proiect ne ajută să atingem standardele minime obligatorii în ceea ce priveşte condiţiile de socializare“, a spus Sorin Torop, reprezentant al Direcţiei Generale de Asistenţă Socioală şi Protecţia Copilului Gorj. 

Printre cei care au lucrat la amenajarea părculeţului se numără şi Alex, un tânăr din Bucureşti, care este angajat al Asociaţiei ”Ateliere Fără Frontiere”. Acesta spune că a lucrat cu sufletul pentru a le face o bucurie copiilor: „Am muncit cu inima. Nu contează cât de greu a fost şi sper ca cei mici să se bucure de acest loc de joacă. La început nu credeam că vom termina la timp, mai ales că vremea nu prea ne-a ajutat, dar totul s-a terminat cu bine“. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite