Cercetările în cazul medicului Lucan s-au extins în Gorj. Au fost audiaţi foşti pacienţi ai medicului urolog

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Lucan FOTO Mediafax
Mihai Lucan FOTO Mediafax

Cercetările în cazul medicului clujean Mihai Lucan a fost extinsă şi în judeţul Gorj. În ultimele zile, mai mulţi gorjeni care au fost pacienţii medicului urolog au fost audiaţi de oamenii legii.

Numele pacienţilor gorjeni au fost găsite de anchetatori în registrele clinicii private sau ale Institutului de Urologie de la Cluj, care era condus de Mihai Lucan. Foştii pacienţi ai medicului au fost întrebaţi de oamenii legii despre serviciile medicale prestate de medicul clujean, dar şi despre eventuale sume de bani pe care le-ar fi plătit pentru acestea. Foştii pacienţi au fost audiaţi ca martori în acest dosar.

Ancheta penală în cazul medicului clujean este desfăşurată de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Gorj. 

Pus sub urmărire penală pentru delapidare

Medicul Mihai Lucan este cercetat de DIICOT într-un dosar de delapidare cu un prejudiciu de 5 milioane de lei.

Conform DIICOT, un aparat medical performant, utilizat în tratarea diferitelor forme de cancer, a fost transferat ilegal de la Institutul de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca la Lukmed – clinica privată a medicului Lucan, unde a fost utilizat timp de şase ani. Procurorii susţin că nu s-a întocmit niciun fel de contract în acest sens. Între 2007 – 2013 aparatul a fost folosit în tratarea diferitelor forme de cancer. De asemenea, consumabilele aferente au fost achiziţionate din bugetul Institutului au fost utilizate exclusiv în beneficiul clinicii private.

„Astfel, în perioada 2007 – 2009, un număr de 159 de pacienţi au făcut obiectul unor proceduri medicale (crioterapie prostatică/ renală) care au fost efectuate în cadrul clinicii private cu ajutorul unei aparaturi medicale (GALIL) aparţinând Institutului şi transferată fără titlu din incinta acestei instituţii în cea a clinicii private, în condiţiile în care sumele necesare achiziţionării kiturilor pentru utilizarea acestuia (ace speciale, heliu, argon) au fost achitate de instituţia de stat, iar pacienţilor le-au fost percepute sume consistente de bani, cuprinse între 3.000 şi 6.700 euro/intervenţie, echivalent în lei, reprezentând atât procedura medicală propriu-zisă, precum şi kitul necesar reprezentat de un set instrumentar format din ace speciale plus alte consumabile specifice (butelii cu gaze – heliu şi argon), întreg setul costând aproximativ 3.800 euro per pacient”, precizează DIICOT.

Totodată, laboratorul de analize din cadrul Institutului ar fi fost folosit pentru efectuarea determinărilor anatomo-patologice în beneficiul clinicii aparţinând unei societăţi comerciale.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite