Ce salariu încasează managerul Complexului Energetic Oltenia, compania de stat care a înregistrat pierderi de peste un miliard de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorinel Boza încasează lunar un salariu de 28.000 de lei de lei
Sorinel Boza încasează lunar un salariu de 28.000 de lei de lei

Sorinel Gheorghe Boza, managerul Complexului Energetic Oltenia (CEO), companie de stat care se confruntă cu probleme financiare, şi-a depus, în urmă cu câteva zile, declaraţia de avere.

Potrivit declaraţiei de avere, şeful companiei a realizat anul trecut un venit de 335.048 de lei, ceea ce înseamnă că a încasat lunar un salariu de 28.000 de lei.

Sorinel Gheorghe Boza şi-a achiziţionat în acest an un apartament în Constanţa în suprafaţă de 78 metri pătraţi prin credit în valoare de 320.000 de lei. Acesta mai are o casă în Medgidia de 288 metri pătraţi, precum şi un apartament în aceeaşi localitate. Sorinel Gheorghe Boza şi-a mai achiziţionat în sistem leasing un autoturism Audi.

CEO este unul dintre cei mai importanţi producători de cărbune din România. Complexul cuprinde cariere miniere pentru extracţia lihnitului şi termocentrale la Rovinari, Turceni şi Işalniţa. În ultimii ani, CEO se confruntă cu probleme financiare grave ca urmare a preţului ridicat al certificatelor de carbon şi a înregistrat anul trecut pierderi de 1,1 miliarde lei. Certificatul de carbon trebuie plătit de către toate companiile poluatoare de la nivelul Uniunii Europene. CEO trebuie să plătească 0,9 certificate pentru fiecare Megawatt produs. Preţul certificatului este stabiit pe bursă, iar în ultimul an a explodat. În prezent, un certificat de carbon costă aproximativ 25 de euro. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite