VIDEO Bunicuţele karatiste îi fac să roşească pe tinerii sportivi. Sunt ieşite la pensie, dar se antrenează în fiecare zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angela Dineţ (65 de ani) şi Luminiţa Mihai (60 de ani), din Târgovişte, s-au apucat de karate, iar antrenorul lor spune că pot ajunge uşor chiar şi în Cartea Recordurilor prin performanţa lor.

image

Cele două bunicuţe se antrenează în fiecare zi la Clubul Ager din Târgovişte. Angela s-a apucat s-au apucat recent de karate, de doar şase luni. Luminiţa este ceva mai experimentată: practică sportul de trei ani. Aproape zilnic aleargă până la 10 kilometri în jurul Stadionului „Eugen Popescu“ sau în Parcul Chindiei, iar la sală fac 100 de sărituri coreene – o combinaţie între săritură şi flotare – considerate extrem de dificile.

„Sincer, nu mă aşteptam nici eu să ajungă la performanţa asta. E o experienţă plăcută şi pentru mine, şi pentru ele. Nu vezi oriunde aşa ceva. Contează foarte mult ambiţia. Am foarte mulţi tineri care nu trec nici de 50 de coreene. Secretul lor constă în antrenamentele, perseverenţa, munca şi curajul lor. Coreenele sunt dificile, pentru că solicită tot corpul, absolut fiecare grupă“, a spus Viorel Gabriel Staicu, antrenorul celor două. 

Lecţia de viaţă a bunicuţelor karatiste

Deşi au 60, respectiv 65 de ani, Luminiţa şi Angela se simt ca la prima tinereţe. Angela a lucrat ca inginer în petrol. Spune că de multe ori uită câţi ani are, pentru că se simte mai tânără de când vine la sală.

image

„Am avut o chemare interioară. În afară de rezultatele de număr, de coreene, de flotări, sportul îţi schimbă mentalitatea, modul de a gândi. Practic, sunt momente când efectiv, dacă te întreabă cineva repede câţi ani ai, stai un pic şi dai în bâlbâială, pentru că făcând sport, făcând mişcare, uiţi de numărul care este în buletin. Se schimbă tot mecanismul interior“, a mărturisit Angela Dineţ.

Ea mai spune că nu contează câţi ani ai dacă vrei să faci ceva cu adevărat. „Sportul mi-a plăcut, dar nu am avut vocaţia să îl practic. Care e secretul? Poţi ajunge şi la 100 de coreene şi la 100 de orice, numai să vrei. Să vrei şi să ai capacitatea de a-ţi programa mintea. Dacă îţi propui cu adevărat să rezolvi un lucru, îl rezolvi. Dacă porneşti la drum cu convingerea că vei reuşi, că deja eşti la punctul final cu ţelul deja îndeplinit, vei ieşi învingător“, mai spune bunicuţa.

“Sănătatea ne-o facem dacă vrem” 

Luminiţa, cu cinci ani mai tânără şi ceva mai experimentată, a lucrat 32 de ani ca sudor electric la Automecanica Moreni, dar când a văzut că are probleme cu greutatea corporală a început să îşi pună semne de întrebare şi a apelat la mişcare. De atunci petrece mai mult timp în sala de antrenament decât acasă.

image

„În 2014 am rămas singură acasă, am început să mănânc, să pun pe mine şi nu prea îmi plăcea de nicio culoare. Am auzit de sensei, de antrenamente. Prima dată am venit pentru modelare corporală. Am zis să alerg şi după aceea am zis să mă bat şi eu cu băieţii. Mă cam ologesc, dar îmi place. E altceva. Îmi place, pentru că este o provocare. Sănătatea ne-o facem dacă vrem“, spune Luminiţa Mihai. 

Are centura albastră: “Eu trăiesc o altă viaţă acum” 

Femeia este convinsă că sportul face minuni pentru tot corpul. „Eu trăiesc o altă viaţă acum. Printre copiii ăştia parcă ne umplem de energie şi ne antrenăm unii pe alţii. Sigur că nu e uşor ceea ce facem noi aici, dar antrenamentul se face în timp. Am centura albastră şi am încasat bine bătaie ca să o obţin. Nimic nu se câştigă uşor. Trebuie să lupţi“, mai spune karatista, care în curând vrea să obţină carnetul de conducere şi să îşi cumpere maşină. Luminiţa are acum propriile grupe de elevi la C.S. Ager Târgovişte, fiind acceptată să intre în grupul de instructori ai clubului. 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite