Ce au învăţat elevii în prima zi de "Şcoala Altfel" la Curtea Domnească din Târgovişte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii au învăţat cum se tipăreşte o pagină de carte, folosind tiparniţa, au confecţionat coşuleţe decorative utilizând materiale mai puţin convenţionale
Elevii au învăţat cum se tipăreşte o pagină de carte, folosind tiparniţa, au confecţionat coşuleţe decorative utilizând materiale mai puţin convenţionale

Prima zi din programul educaţional “Să ştii mai multe, să fii mai bun!” a adus la muzeele din cadrul Complexului Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte numeroşi vizitatori, elevi ai instituţiilor de învăţământ din mai multe localităţi dâmboviţene.

Cu acest prilej, instituţia muzeală a organizat evenimente deosebite, elevii având posibilitatea, în funcţie de atelierele pentru care au optat, să realizeze replici după pandantive preistorice, descoperite pe teritoriul României, utilizând tehnici precum mulajul şi imprimarea. 

"Au fost desfăşurate activităţi de popularizare a arheologiei în rândul copiilor prin mijloace interactive, teoretice şi practice. Totodată, elevii au realizat sigilii în ceară, urmând toate etapele, inclusiv picurarea cu ceară roşie a documentelor, au învăţat câteva tehnici preistorice necesare realizării uneltelor, armelor sau obiectelor de artă. La finalul atelierului, fiecare elev s-a bucurat de obiectul creat, având posibilitatea să-l ia acasă", se arată într-un comunicat al Curţii Domneşti.

Şcoala Altfel" la Curtea Domnească din Târgovişte

  

Pe lângă aceste activităţi, elevii au învăţat cum se tipăreşte o pagină de carte, folosind tiparniţa, au confecţionat coşuleţe decorative utilizând materiale mai puţin convenţionale.

Activităţile s-au adresat tuturor categoriilor de elevi, oferind, în egală măsură, şi cadrelor didactice posibilitatea de a învăţa în acelaşi timp cu aceştia.

  

Atmosfera din această zi a fost una specială, fiind trăită atât de elevi, cât şi de profesori cu sentimentul câştigării unor experienţe noi. Copiii au fost dornici de a participa la orice acţiune, de a experimenta sau exersa, profesorii dispuşi să socializeze cu elevii lor, într-un context non-formal, destins, prielnic pentru cunoaştere, care să pună în valoare talentele, preocupările şi competenţele elevilor în domenii cât mai diverse. 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite